5 خط قرمز ایران در مذاکرات هسته‌ای

به گزارش بصیر، یک موضوع حائز اهمیت این است که قطعا تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران در چارچوب عزت، حکمت و مصلحت جمهوری اسلامی ایران حرکت می‌کنند و هیچ کس اجازه اینکه بتواند جلوی پیشرفت هسته‌ای ایران را بگیرد، ندارد.


جمهوری اسلامی بر اساس دو محور وارد مذاکره با غرب شده است و تاکنون ثابت کرده است که بر اساس این دو محور حرکت می‌کند: 

یکی “اعتمادسازی”‌؛ بر این اساس که فعالیت‌های هسته‌ای ایران در چارچوب معاهده MPT است؛

و دیگری “شفاف‌سازی”؛‌ براین اساس که آژانس بتواند بازدیدهای مستمر از تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی داشته باشد.

اما علی‌رغم فعالیت‌های اعتمادآفرین و شفاف جمهوری اسلامی که از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز مورد تأئید قرار گرفته است، شاهد آن هستیم که غرب به‌ویژه آمریکا، موضوعاتی را در مذاکرات مطرح می‌کند که ارتباطی به مسائل هسته‌ای ندارد و جمهوری اسلامی بارها تأکید کرده است که جز در “موضوع هسته‌ای” با گروه 1+5 مذاکره نخواهد کرد.
آنچنان که از سوی مقامات رسمی کشورمان هم مطرح شده است، 5 موضوع زیر برای جمهوری اسلامی ایران خط قرمز است و حاضر به مذاکره درباره آن‌ها نیست:

1. ما اجازه خروج مواد اورانیوم غنی‌شده به خارج از کشور و تعطیل شدن سانتریفیوژها را نخواهیم داد.

2. اجازه متوقف شدن سایت خنداب اراک (آب سنگین) را نمی‌هیم.

3. بحث موشک‌های جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم هست و در چارچوب فعالیت‌های دفاعی و نظامی کشور ماست و قابل مذاکره نیست.

4. موضوع حمایت از جنبش‌های آزادی‌بخش از جمله حزب‌االله لبنان و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین و… قابل مذاکره نیست.

5. بهانه‌ها واهی و بی‌اساس حقوق بشری نیز  جایگاهی در مذاکرات هسته‌‌ای ایران و گروه 1+5 ندارد. 

در اینجا باید اشاره شود که اگر  آمریکا می‌خواهد این موضوعات را مطرح کند از نظر ما منعی ندارد، اما جمهوری اسلامی اهمیتی برای این گفتارها قائل نیست و در چارچوب اهداف و برنامه‌های موبوط به مسائل هسته‌ای مذاکره خواهد کرد.

یادآوری این نکته ضروری است که از زمانی که مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 سیر جدی به خود گرفته سه ضلع در مخالفت با این مذاکرات شکل گرفته است؛ یک ضلع رژیم صهیونیستی، یک ضلع بعضی کشورهای عرب منطقه (به ویژه عربستان سعودی) و یک ضلع سارمان منافقین است.

این‌ها تلاش می‌کنند مذاکرات را با چالش مواجه کنند و متاسفانه آمریکا علی‌رغم آنچه ادعا می‌کند به دنبال اعتمادسازی متقابل نیست و حتی جزئیات مذاکرات را با این گروه‌ها در میان گذاشته است.
در این‌باره باید به حال آمریکا تأسف خود که منافع ملی آمریکا و مردم آمریکا را در رتبه پایی‌تر از منافع رژیم صهیونیستی می‌بیند و به دلیل نفوذ لابی صهیونیسم در کنگره آمریکا امکان تصمیم‌گیری مستقل و براساس منافع ملی مردم آمریکا، برای دولت‌مردان آمریکایی دشوار و شاید محال شده است. 

 

صدخبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا