اخراج 100 کارگر کارخانه فولاد امیرآباد بهشهر
بصیر، “با حضور جمعی از دولتمردان، کارخانه تولید میلگرد در بندر امیرآباد افتتاح شد”. این تیتر خبری بود که دوشنبه 29 شهریور 1389، علاوه بر خبرگزاریهای مطرح کشور، بر روی خروجی سایت رسمی بندر امیرآباد بهشهر رفت، که محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهور سابق، محرابیان وزیر صنایع و معادن، مهندس صدر معاون وزیر راه و ترابری و مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی، حضرت آیت الله جباری، نماینده محترم مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه فقید شهرستان بهشهر، مهندس طاهایی استاندار مازندران و جمعی از نمایندگان استان مازندران در مجلس شورای اسلامی برای افتتاح این واحد صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد بهشهر حضور یافتند و این کارخانه را مورد بهره برداری قرار دادند.
تولیدات این کارخانه، میلگرد در سایزهای 8 تا 32 میلیمتر با ظرفیت 800 هزار تن در سال بود که توسط سرمایه گذار بخش خصوصی و صرف اعتباری معادل 600 میلیارد ریال به بهره برداری رسید، و با افتتاح این کارخانه برای 300 نفر در سه شیفت شغل ایجاد شد، که البته تولید ورق فولادی سیاه با سرمایه گذاری حدود 800 میلیارد ریال و ظرفیت 700 هزار تن نیز از طرحهای توسعهای این کارخانه بود.
اما حدود 14 ماه بعد از انتشار افتتاح این کارخانه، خبرگزاری فارس از تعطیلی این کارخانه بزرگ با حدود 200 کارگر خبر داد و دلیل اصلی آن را ضعف یا نوسانات انرژی برق_ درست در پنج کیلومتری نیروگاه شهید سلیمی نکا دومین نیروگاه برق کشور_ اعلام کرد که ظرفیت سالانه 800 هزار تن فولاد پس از گذشت ماهها به 250 تا 300 هزار تن رسید.
اما به نظر میرسد مشکل برق کارخانه فولاد امیرآباد و دیگر صنایع حاضر در این منطقه ویژه اقتصادی حل شده بود و کارگران دوباره به کارخانه برگشتند تا از تکرار خاطره تلخ کارخانه چیت سازی بهشهر_اولین و بزرگترین کارخانه چیت خاور میانه_ جلوگیری و شوک دیگری به پیکر اقتصادی و اجتماعی بهشهر وارد نشود.
اما روز گذشته از یک منبع آگاه شنیده شد که مدیران این کارخانه عظیم، در ماه مبارک رمضان بیش از 100 کارگر خود را به دلیل مشکلات مالی اخراج کردند، و چند ماه است که حقوق و بیمه این کارگران پرداخت نشده است، شنیدهها حاکی است، این کارگران قصد تجمع مقابل اداره تامین اجتماعی برای استیفای حقوق خود را دارند.
پس از انتشار اخباری مبنی بر تعطیلی کارخانه ارج و بیکار شدن تعداد زیادی از کارگران این کارخانه در آستانه ماه مبارک رمضان، بیماری تعطیلی واحدهای مختلف تولیدی در کشور درمان نشد و این بیماری به سرعت به کارخانه فولاد امیرآباد بهشهر سرایت کرد و باعث تکرار خاطره تلخ کارخانه چیت سازی بهشهر شد، آنچنانکه قبل از آن گریبان شرکت بزرگ کاله را گرفته بود.
تقریبا سال گذشته بود شرکت حفاری شمال تعداد زیادی از پرسنل و کارکنان خود را به دلیل مشکلات مالی اخراج کرد، که نه تنها هنوز سرنوشت این کارگران معلوم نیست، بلکه به حجم بیکاران بهشهر نیز اضافه شد.
در حال حاضر، چشم امید بسیاری از افراد به حجتالاسلام سید عربعلی جباری امام جمعه بهشهر، علی محمد شاعری نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی، سیدخالق سجادی فرماندار و دیگر مسئولین شهرستانی دوخته شده تا از ظرفیتهای استانی و کشوری خود استفاده کنند و از ایجاد شوک اقتصادی و اجتماعی بزرگ به این شهرستان جلوگیری کنند.
در مطلب آینده شوک اجتماعی که در پی تعطیلی سریالی کارخانهها و واحدهای تولیدی بهشهر ایجاد میشود را بررسی خواهیم کرد، اخبار تکمیلی این خبر نیز متعاقباً منتشر میشود.
بلاغ