همزمان با آغاز موج جدید ریز گرد ها در 14 استان؛

زنگ خطر آلودگی میکروبی در کشور به صدا در آمد/ ماسک های صنعتی تنها ابتکار دولت تدبیر برای شهروندان

بصیر، سال هاست که استان سیستان و بلوچستان با مسئله ای چون ریز گرد ها و طوفان های گرد و خاک روبرو بوده است که در سال های اخیر 13 استان دیگر نیز به لیست ریز گرد ها اضافه شده اند؛ با این حال یکی از راهکارهای ابتکاری دولت در سال های اخیر توزیع ماسک برای مقابله با ریزگردها بین شهروندان بوده است که این روز ها ماسک های صنعتی نیز به لیست ابتکاری دولت اضافه شده است.

با این حال روز گذشته معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در گفت و گو با یکی از رسانه ها خبر از احتمال انتقال آلودگی های میکروبی داد و گفت: 14 استان کشور درگیر مسئله ریزگردها و در مرحله هشدار هستند که تعداد این استان‌ها رو به افزایش است.
هشدار وزارت بهداشت به شهروندان
محسن فرهادی افزود: بسیاری از استان‌های غربی و جنوبی و برخی استان‌های شرقی هم اکنون درگیر مسئله ریزگردها هستند و دانشگاه‌های علوم پزشکی این استان‌ها هشدارهای لازم برای مراقبت مردم از خودشان را در این وضعیت اعلام کرده‌اند.
وی اضافه کرد: هم اکنون حدود 14 استان کشور از جمله استان خوزستان، ایلام، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و اغلب استان‌های غربی و جنوبی کشور با مسئله ریزگردها درگیر هستند و در برخی روزها ریزگردها، استان تهران را نیز درگیر می‌کند.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: پدیده ریزگردها هم منشاء داخلی و هم منشای خارجی دارد و البته منشای خارجی آن بیشتر است.
احتمال انتقال آلودگی میکروبی از طریق ریزگرد ها در کشور
وی افزود: در این زمینه وزارت بهداشت فقط 2 وظیفه دارد، اول اعلام هشدارهای لازم به مردم و مسئولان دستگاه های مسئول و دوم آموزش نحوه محافظت در برابر ریزگردها به مردم.
وی گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی در تمام استان‌های درگیر ریزگردها، وضعیت هشدار اعلام کرده‌اند و به مردم برای محافظت از خودشان و استفاده از ماسک های مناسب، آموزش های لازم را ارائه می‌کنند.
استفاده از ماسک های صنعتی راهکار مقابله با ریزگرد ها
فرهادی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره ماسک های مناسب در برابر ریزگردها توضیح داد: ماسک های کاغذی معمولی هیچ تاثیری در کاهش مواجهه با ریزگردها ندارد، برای محافظت در برابر ریزگردها ماسک های N95 که در بخش صنعت بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و ماسک‌های F1 که در داروخانه‌ها وجود دارد، توصیه می‌شود.
وی گفت: البته استفاده از این ماسک‌ها به این معنا نیست که فرد کاملا در برابر ریزگردها محافظت می‌شود، بهترین کار این است که از مواجهه با ریزگردها تا جای ممکن خودداری کنیم، ضمن اینکه ماسک‌های توصیه شده نیز عمر محدود دارند و بعد از مدتی کارایی خود را از دست می‌دهند.

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایرنا که آیا ریزگردها حامل مواد شیمیایی، رادیواکتیو یا آلودگی های خاصی هستند، توضیح داد: در مورد آلودگی به رادیواکتیو که در زمان جنگ عراق مطرح بود، همان زمان هم اثبات نشد اما اگر حجم ذرات معلق ریزگردها از یک حدی درشت‌تر شود، امکان وجود عوامل میکروبی در ریزگردها وجود دارد.

دانا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا