روز قلم بر تمامی قلم به دستان مبارک؛

ارشاد فریدونکنار در قهقرا/ رئیس ضعیف اداره ارشاد فریدونکنار از ارسال یک پیام تبریک نیز ناتوان است

بصیر، روز چهاردهم تیر ماه به پیشنهاد انجمن قلم ایران و تصویب شورای فرهنگ عمومی، به عنوان روز قلم در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسید.

سوگند خداوند در قرآن به نام قلم، گویاترین شاهد بر شرافت و قداست آن است: «ن وَ الْقَلَمِ وَ ما یَسْطُرُونَ؛ سوگند به قلم و آنچه نویسند.» در جایی که خداوند، صاحب هستی به آفریده‌ای از آفریده ‌های خود قسم یاد می‌کند، بشر در چه جایگاهی می‌تواند از ارج و منزلت آن سخن بگوید.

در نخستین ارتباط وحیانی رسول خدا(ص) با مبدا هستی در غار حرا، سخن از قلم به میان می‌آید، تا جایی که خداوند خود را این گونه معرفی می‌کند: «الَّذی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ؛ آن که با قلم آموخت».

در این راستا خبرنگاری یکی از مهم‌ترین مشاغلی است که با قلم سروکار دارد، قلمی که در دستان خبرنگارها باید برای مسیر ترویج مبانی اسلامی و مقابله با توطئه‌های دشمنان حرکت کند، قلمی که هم می‌تواند در راستای اعتلای یک نظام به حرکت در بیاید و هم می‌تواند فضای منزجر کننده‌ای را به وجود بیاورد.

خبرنگاران به عنوان حلقه وصل میان مسئولان و مردم با بیان مشکلات و دستاوردهای مردم و دولت همواره نقش آفرین هستند.

توجه به این نکته نیز بسیار مهم است که یکی از رسالت‌های اصلی یک خبرنگار عدم وابستگی به شخص، گروه، نهاد، اداره و یا حزب است، و باید توجه شود تا خبرنگاران از سوی دولت با بهایی اندک خریداری نشوند.

روز قلم در فریدونکنار نیز همانند روز خبرنگار ورزشی در حال گذر است و اداره متولی ساماندهی امور خبرنگاران همچنان نسبت به زحمتکشان این عرصه کاملا بی‌تفاوت است.

اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در فریدونکنار که از بدو ورود رئیس جدید در حال نابودی است همچنان آمار خبرنگاران شهرستان را در اختیار ندارد و پس از گذشت حدود 6 ماه از حضور در فریدونکنار حتی یک جلسه با این گروه نگذاشته است.

به نظر می‌رسد مسئولان استان مازندران باید نسبت به این جایگاه بسیار مهم که دارای ارزش و مرتبه بسیار فراوانی است تجدید نظر کنند چرا که امروز بسیاری از کارشناسان عرصه فرهنگ و هنر به این نتیجه رسیده‌اند که ردای ریاست اداره فرهنگ بر تن این رئیس گشاد است.

اداره‌ای که شاید مهم‌ترین افتخار آن برگزاری یک کنسرت موسیقی در شهرستانی خارج از فریدونکنار است و حتی در پیگیری ساده‌ترین کارهای اولیه نیز ناتوان به نظر می‌رسد.

ضعف رئیس اداره ارشاد فریدونکنار آنچنان نمایان است که حتی از ارسال یک پیامک تبریک به مناسبت روزهایی که گذشت نیز ناتوان است، روز خبرنگار ورزشی و قلم به پایان رسید اما به نظر می‌رسد این اداره در خوابی آرام قرار دارد.

هرچند به نظر می‌رسد نباید این مسئول را به طور کل در این زمینه مقصر دانست چرا که وی هنوز تعداد خبرنگاران این شهرستان را نمی‌داند و قطعا شماره تماس آنها را نیز در اختیار ندارد.

ابوالقاسم فرجی فعال رسانه‌ای در گفت‌و‌گو با خبرنگار بصیرنیوز، با اشاره به ضعف مفرط اداره ارشاد فریدونکنار، اظهار کرد: در زمانی که اداره ارشاد در فریدونکنار و بابلسر مشترک بود رسیدگی به وضعیت فرهنگی شهرستان فریدونکنار بسیار مطلوب‌تر بود.

وی تصریح کرد: با افتتاح نمایندگی ارشاد در فریدونکنار بسیاری از اهالی عرصه فرهنک و هنر به روزهای آینده امیدوار شده بود اما با تغییر رئیس این نمایندگی هر روز پسرفت این شهرستان را شاهد هستیم.

این فعال رسانه‌ای با بیان اینکه رئیس اداره ارشاد در قامت یک مدیر نیست، گفت: رئیسی که به صورت روزمره فعالیت می‌کند و هیچ برنامه‌ای برای این اداره ندارد بهتر است خود از مدیریت کناره‌گیری کند چرا که این جایگاه بسیار مقدس است.

فرجی با بیان اینکه برای هر کدام از این صندلی‌های ریاست استخوان‌های جوانان این سرزمین شکسته شد و افراد فراوانی شهید شدند، گفت: ریاست جایگاهی است که مسئولان باید نسبت به آن پاسخگو باشند و نباید در آن خیانت کنند.

وی در پایان خواستار ورود جدی مسئولان به نظارت بر این اداره شد و گفت: رئیسی که حتی تعداد خبرنگاران شهر خود را نمی‌داند نمی‌تواند بار فرهنگی یک شهرستان که به قم مازندران معروف بود را به دوش بکشد و بهتر است تغییر کند.

به هر حال به نظر می‌رسد مسئولان ارشد استان و شهرستان باید در انتخاب خود تجدیدنظر و با افزایش نظارت شنیده‌های پیرامون آن را مدیریت کنند، چرا که فرهنگ مقوله‌ای بسیار مهم است و رهبری بارها بر لزوم توجه به آن تاکید کردند و آن را در دراز مدت مهم‌تر از اقتصاد دانستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا