اتمام‌ حجت با سینماهای پخش‌کننده فیلم‌خارجی

معاون سازمان سینمایی در حاشیه مراسم نمایش دستاورد‌های ستاد صیانت، در پاسخ به سؤالی درباره اکران بدون مجوز و غیرقانونی فیلم‌های خارجی در پردیس‌های سینمایی که قاچاقچیان یقه سفید فیلم به شمار می‌روند با اشاره به اتمام حجت با پردیس‌های متخلف گفت: بعد از این متخلفان به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

قاچاقچیان حرفه‌ای فیلم

روز گذشته ستاد صیانت از محصولات سینمایی سازمان سینمایی از کشفیات صورت گرفته این ستاد رونمایی کرد. در این مراسم که با حضور حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، سید‌مصطفی ابطحی دبیر ستاد صیانت و حبیب ایل‌بیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی برگزار شد، بر پیگیری جدی مبارزه با قاچاق فیلم با همکاری قوه قضائیه و نیروی انتظامی تأکید شد.

در این مراسم حجت‌الله ایوبی که به‌طور نمادین چند دی وی دی قاچاق را نیز شکست و از بین برد، در جمع خبرنگاران گفت: مقابله با قاچاق و کالاهای غیرمجاز از اهمیت زیادی برخوردار است و در اولویت فعالیت سازمان سینمایی قرار دارد. هر کسب و کاری نیاز به مجوزهای لازم دارد اما متأسفانه در حوزه قاچاق با ارائه فیلم‌های خارجی سبک زندگی دیگری را تبلیغ می‌کنند و با ارائه فیلم‌های ایرانی فعالیت و کسب و کار هنرمندان ایرانی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند. ما تلاش می‌کنیم فضا را برای قاچاق ناامن کنیم و این اراده در سازمان سینمایی وجود دارد. ایوبی با بیان اینکه قاچاقچیان فیلم حرفه‌ای عمل می‌کنند، افزود: ما تنها از طریق فعالیت نیروی انتظامی همچنین آگاه‌سازی مخاطبان می‌توانیم جلوی فعالیت‌های غیرمجاز را بگیریم. در این راه رسانه ملی برای ‌آگاه‌سازی مخاطب به سازمان سینمایی می‌تواند کمک شایانی داشته باشد.

13 میلیون دی وی دی قاچاق

سید مصطفی ابطحی که از سوی رئیس سازمان سینمایی مسئول مبارزه با قاچاق فیلم است، نیز به خبرنگاران گفت: با تشکیل ستاد صیانت در سازمان سینمایی و با همکاری قوه قضائیه و نیروی انتظامی عملیات گسترده‌ای برای ناامن‌کردن فضا برای قاچاق محصولات سمعی و بصری در شهر تهران آغاز شد.
ابطحی با بیان اینکه تاکنون توانسته‌ایم به کشفیات گسترده‌ای دست پیدا کنیم، گفت: این مراسم دومین رونمایی از دستاوردهای صیانت است، در جلسه گذشته ما با 4 میلیون دی‌وی‌دی قاچاق کشف شده در تهران روبه‌رو بودیم اما امروز خوشبختانه به عدد 13‌میلیون و 500 هزار دی‌وی‌دی مکشوفه از فیلم‌های مبتذل، مستهجن، غیرمجازی و غیرقانونی داخلی و خارجی رسیدیم. وی با انتقاد از کپی غیرمجاز و سرقت فیلم‌های داخلی که به سینمای ایران ضرر می‌زنند، تأکید کرد: تهیه‌کنندگانشان با هزاران زحمت فیلمی را می‌سازند ولی شبکه قاچاق و مافیای بزرگ قاچاق این فیلم‌ها را کپی می‌کنند و به دست مصرف‌کنندگان می‌رسانند و آسیب فراوانی به سینمای ملی زده‌اند.

دبیر ستاد صیانت با تشکر از قوه قضائیه در ایجاد شعبه ویژه‌ای برای محصولات سینمایی قاچاق فیلم گفت: از ابتدای سال هزارو‌ 548 عملیات داشته‌ایم که طی آنها این کشفیات به دست آمده است. 473 پرونده قضایی تشکیل شده که در هر پرونده بین دو تا سه نفر دستگیر شده‌اند. ابطحی افزود: در استان‌های دیگر نیز شاهد قاچاق گسترده محصولات سینمایی هستیم، استان‌های البرز، خراسان رضوی، قم و فارس از جمله استان‌هایی هستند که نگرانی از قاچاق در آنها وجود دارد.

کارخانه‌های تکثیر فیلم قاچاق

ابطحی با بیان اینکه برخی از کارخانجات خارج از استان تهران دی‌وی دی‌ها و سی‌دی‌های غیرمجاز تولید می‌کنند، گفت: ما درخواست کردیم با نیابت قضایی به آن کارخانجات دسترسی پیدا کنیم که اگر این نیابت را به دست آوریم و منشأ تولیدات قاچاق دست پیدا کنیم ضربه سنگینی به این تولیدات می‌زنیم. مدیر عامل مؤسسه رسانه‌های تصویری، همچنین در پاسخ به سؤالی درباره برخورد با سایت‌های دانلود فیلم گفت: با همکاری کارگروه مصادیق 90 درصد برخورد با این سایت‌ها رخ داده ولی به راحتی سایت‌های جدید می‌زنند و هر کسی در خانه خودش اینترنت داشته باشد می‌تواند با کامپیوتر شخصی‌اش فیلم را در اینترنت بارگذاری کند. ابطحی با اشاره به همکاری وزارتخانه فناوری ارتباطات در مسدود کرد سایت‌های دانلود فیلم که سرورشان در ایران است، گفت: برای سایت‌های خارج از کشور از دو طریق با مسدود‌‌کردن و تفاوت قیمت اینترنت داخلی و خارجی برخورد می‌کنیم که در آن با افزایش هزینه دانلود از سایت‌های خارجی عملاً دانلود کردن فیلم صرفه نداشته باشد.
ابطحی همچنین درباره زمینه‌های قاچاق فیلم گفت: متأسفانه مافیای قاچاق از همه ابزار‌ها و همه افراد استفاده می‌کند، ما در کشفیاتمان به بعضی از افراد رسیدیم و تعجب کردیم که چرا این افراد وارد این مقولات شدند. البته احساس می‌کنیم بازار قاچاق سودآور و امن است و متأسفانه به دلیل اینکه بازار اشتغال ما ناکارآمد است در حاشیه اقتصاد رسمی کشور بازارهای غیررسمی تشکیل می‌شود که قاچاق محصولات سینمایی هم از آنها است. دبیر ستاد صیانت در پاسخ به این سؤال که آیا اقدام پردیس‌های سینمایی در پخش فیلم‌های خارجی نوعی قاچاق به شمار می‌رود، با تأکید بر اینکه این کار غیرقانونی است، گفت: باید دید این پردیس‌ها برای اکران فیلم مجوز گرفته‌اند یا خیر و اگر مجوز دارند از کجا گرفته‌اند که مجوزش در اختیار همه است!

ابطحی تصریح کرد: اگر مجوز نداشته باشند این کار قاچاق به شمار می‌آید.

برخورد با پردیس‌های قاچاقچی

حبیب ایل‌بیگی، معاون سازمان سینمایی نیز از عزم سازمان سینمایی برای جلوگیری از اکران فیلم‌های بدون مجوز در پردیس‌های سینمایی خبر داد و گفت: برخورد جدی با این کار شده است و هفته گذشته جلسه‌ای توسط مدیر کل سینمایی حرفه‌ای با دعوت از مدیران پردیس‌ها برگزار شد و در آن آخرین اتمام‌حجت آنها شده که فیلم‌های بدون پروانه نمایش و حق رایت اجازه نمایش در پردیس‌های سینمایی ندارند.
ایل‌بیگی با بیان اینکه دستگاه‌های نظارتی با پردیس‌های متخلف برخورد خواهند کرد، گفت: ما آنچه را باید انجام می‌دادیم، انجام داده‌ایم و نامه بنده به این پردیس‌ها نیز طی امروز و فردا به پردیس‌های سینمایی ابلاغ خواهد شد. بعد از آن برخورد جدی‌تری صورت خواهد گرفت و عواقب خوبی نخواهد داشت. معاون سازمان سینمایی تأکید کرد: ما چه به صورت مکاتبه و چه به صورت حضوری همه نکات را به مدیران پردیس‌ها گفته و تذکر داده‌ایم که این کار غیرقانونی است. پس از این نیز اگر این اتفاق بیفتد، به احتمال زیاد به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
اقدام سازمان سینمایی در برخورد با قاچاق فیلم، حمایت سینماگران را به همراه داشته است و دیروز نیز برخی از چهره‌های سینمایی در مراسم رونمایی از کشفیات فیلم‌های غیرمجاز و قاچاق حضور داشتند./آ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا