نوشیدنی‎های مفید برای دیابتی‎ها

دیابت یا همان بیماری قند یکی از آن دست بیماری هایی است که نیاز به مراقبت زیادی دارد و فرد دیابتی باید بیش از پیش مراقب خورد و خوراک خود باشد. عوامل متعددی در ابتلا به دیابت نقش دارد از جمله ژنتیک و به خصوص چاقی مفرط.

متأسفانه عدم کنترل این بیماری باعث بروز عوارض متعددی می شود که سلامتی را با خطرات جدی مواجه می سازد. بنابراین لازم است دقت بیشتری در خصوص تغذیه تان اعمال کنید. در این مطلب به نوشیدنی هایی می پردازیم که برای دیابتی ها مفید و مضر هستند. در بخش نخست نوشیدنی های مفید و مجاز برای این افراد و در قسمت دوم نیز نوشیدنی هایی که باید با احتیاط با آن ها برخورد شود. لطفاً با ما همراه باشید.
نوشیدنی های مناسب برای دیابتی ها

اگر خدای نکرده به دیابت مبتلا هستید و یا خودتان را در معرض آن می بینید لازم است بدانید که انتخاب یک نوشیدنی مناسب برای شما نیاز به دقت بالایی دارد. نتایج پژوهش های اخیر نشان می دهند این انتخاب باعث سردرگمی دیابتی ها می شود. به عنوان مثال قهوه را در نظر بگیرید. اکثر دیابتی ها درباره اینکه قهوه باعث بروز حالت مقاومت سلول ها به انسولین می شود و یا از آن جلوگیری می کند دچار تردید هستند. یا اینکه نوشابه های رژیمی باعث چاقی و افزایش وزن می شود و یا اینکه به لاغری کمک می کند؟ در این مطلب با استناد به نتایج پژوهش های انجام گرفته توسط محققان در خصوص نوشیدنی های مناسب و نامناسب برای دیابتی ها صحبت می کنیم.

آب همچنان بهترین نوشیدنی برای دیابتی ها است
شیر کم چرب یک انتخاب خوب برای افراد دیابتی است. بنابراین افزودن شیر به رژیم غذایی متعادل علاوه بر لاغری به کاهش فشارخون نیز کمک می کند

آیا چند لیوان آب خنک به کنترل قند خون کمک خواهد کرد؟ این سوال مهمی برای دیابتی ها است. نتایج پژوهشی که در روزنامه Diabetes Care به چاپ رسیده است نشان می دهد آب چنین تأثیری دارد. به عقیده محققان افرادی که روزانه فقط دو لیوان آب می خورند در مقایسه با افرادی که روزانه به طور مرتب آب می خورند به میزان 30 درصد قند خون بیشتری دارند. به نظر می رسد که چنین تأثیری مربوط به هورمونی به نام وازوپرسین است که به کنترل میزان آب بدن کمک می کند. زمانی که بدن دچار بی آبی می شود میزان هورمون وازوپرسین در بدن افزایش پیدا می کند. در نتیجه کبد برای تولید قند خون بیشتر تحریک می شود.

روزانه چه میزان آب بنوشید؟
محققان توصیه می کنند که روزانه بین 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. یادتان باشد که آب قابل توجهی در میوه ها و سبزیجات و همچنین نوشیدنی های دیگر وجود دارد. در هر حال توصیه می شود که روزانه به میزان لازم آب بنوشید تا بدنتان هیدراته بماند. خیلی از افراد با نوشیدن آب خالی مشکل دارند و تمایلی به آن نشان نمی دهند. محققان توصیه می کنند اگر عادت به نوشیدن آب ندارید سعی کنید قبل از هر وعده غذایی یک لیوان آب بنوشید. بعد از چند هفته نیز در بین وعده های غذا نیز یک لیوان آب بنوشید. به این ترتیب عادت به نوشیدن آب در زندگی تان نهادینه می شود.

شیر؛ نوشیدنی مناسب برای دیابتی ها

شیر گاو فقط مختص کودکان نیست. این نوشیدنی مفید سرشار از کلسیم، منیزیم، پتاسیم و ویتامین D می باشد که بدن به آن ها نیاز دارد. نتایج پژوهش ها نشان می دهند که شیر به کاهش وزن کمک می کند. محققان روی 322 نفر که رژیم لاغری داشتند بررسی هایی انجام دادند. برخی از این افراد مبتلا به دیابت و برخی دیگر مبتلا به بیماری قلبی بودند.
نوشیدن 4 فنجان چای در روز به کاهش 16 درصدی خطر ابتلا به دیابت کمک می کند. نوشیدن چای همچنین برای کاهش خطر سکته قلبی و بیماری های قلبی مفید است

نتایج بررسی ها نشان داد افرادی که روزانه حدود 360 میلی لیتر شیر نوشیده اند به طور متوسط 2.5 کیلوگرم بیشتر از افرادی که کمتر از این نوشیدنی مصرف کرده اند کاهش وزن داشته اند. شیر کم چرب یک انتخاب خوب برای افراد دیابتی است. بنابراین افزودن شیر به رژیم غذایی متعادل علاوه بر لاغری به کاهش فشارخون نیز کمک می کند.

چگونه مصرف کنیم و چقدر؟
محققان توصیه می کنند که روزانه 2 تا 3 محصول لبنی مصرف کنید که شامل شیر کم چرب نیز باشد. به نظرتان نمی توانید این میزان محصول لبنی میل کنید؟ توصیه می کنیم هر روز برای وعده صبحانه یک لیوان شیر بنوشید. از ماست به عنوان دسر استفاده کنید. توصیه می شود شیر را با غذا میل کنید تا بدنتان در زمان مصرف کربوهیدرات ها، افزایش قند خون را به خوبی کنترل کند. در واقع 12 گرم کربوهیدرات با هر لیوان شیر (معادل 8 انس) انتخاب درستی است.

چای نوشیدنی مناسب دیابتی ها است

چای فاقد کالری، خوش طعم و سرشار از آنتی اکسیدان ها است. این نوشیدنی برای دیابتی ها مناسب است. نتایج یک پژوهش چینی نشان می دهد که چای سیاه و نه چای سبز یا اولانگ، حاوی بیشترین میزان پُلی ساکارید است که قند را در خون کاهش می دهد. نتایج یک پژوهش آلمانی نشان می دهد که نوشیدن 4 فنجان چای در روز به کاهش 16 درصدی خطر ابتلا به دیابت کمک می کند. نوشیدن چای همچنین برای کاهش خطر سکته قلبی و بیماری های قلبی مفید است.
البته یادتان باشد که منظورمان چایی شیرین یا چای گلاسه های به خصوص صنعتی نیست که حاوی میزان زیادی قند است.

چه میزان و چقدر؟
برای اکثر افراد نوشیدن 4 تا 5 فنجان در روز کافی است. البته بهتر است توجه داشته باشید که کافئین خواب شبانه تان را دچار اختلال نکند. اگر نسبت به کافئین حساس هستید بهتر است به چای بدون کافئین نیز فکر کنید. یادتان باشد که از افزودن قند، شکر، شیر پرچرب و خامه به چایتان بپرهیزید./آ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا