پیوسته: شورای شهر فریدونکنار رویکردی سکولار دارد/ فرجی: هیئتهای مذهبی در انتخابات پیشروی شورای شهر توجه بیشتری داشته باشند
بصیرنیوز، مقوله فرهنگ در کشور یکی از مظلومترین موضوعها است، با توجه به اهمیت آن از دیدگاه رهبری که فرهنگ را به مانند اکسیژن برای تنفس در هر فرد می داند؛ مقوله فرهنگ نیز به عنوان اصلیترین عامل برای زنده بودن یک جامعه است که باید به آن توجه ویژه شود.
این موضوع احتیاج به سرمایهگذاری بلند مدت داشته و بازدهی آن در طول سالهای آینده به نتیجه میرسد.
ویژگی دیگر فرهنگ ملموس نبودن آن است و باید هزینه و زمان بسیاری برای تغییر دادن و یا حفظ آن صرف کرد.
متاسفانه در طول سالهای گذشته این پدیده در شهرستان فریدونکنار مورد غفلت قرار گرفته و از سوی نهادهای فرهنگی و سایر ارگانها بیتوجهیها و بیمهریهای بسیار فراوانی را شاهد هستیم.
آخرین نمونه این بیمهریها از سوی شورای اسلامی شهر فریدونکنار صورت پذیرفت، بنابر گزارشهای دریافتی شورای اسلامی شهر فریدونکنار برای انجام برنامههای فرهنگی و مذهبی به هیئتهای مذهبی شهرستان مبلغ بسیار ناچیزی را در نظر گرفته که جای تعجب دارد، در حال حاضر در شهر فریدونکنار در حدود 150 هیئت مذهبی و فرهنگی ثبت شده مشغول فعالیت هستند که برای آنها مبلغ 4 میلیون تومان کمک هزینه از سوی شورای اسلامی شهر فریدونکنار در نظر گرفته شده است.
با بررسی بسیاری از این هیئتها که در سطح شهر مشغول انجام فعالیت های فرهنگی هستند میتوان گفت که این هیئتها به نسبت در اشاعه فرهنگ دینی و مذهبی موفقیتهای چشمگیری داشتهاند و با اجرای برنامههای مفید فرهنگی جای خالی بسیاری از این برنامهها را که باید از سوی نهادها و ادارات دولتی در سطح شهر اجرا شود را پر کنند.
متاسفانه با داشتن چنین پیشینه موفق از سوی هیئتهای مذهبی در سطح شهرستان در نظر گرفتن چنین مبلغ ناچیزی جای تاسف دارد.
این در حالی است که برای حدود 30 هیئت ورزشی در شهرستان مبلغ 180 میلیون تومان در نظر گرفته شده که در مقایسه با بودجه هیئتهای مذهبی عدد چشمگیری است، هر چند معتقدیم این بودجه برای ورزشکاران شهر فریدونکنار هم مبلغ ناچیزی است و این ورزشکاران استحقاق دریافت کمکهای بسیار بیشتری از نهاد شورا را دارند اما تبعیض در این میان و تاکید بر پرورش جسم و عدم توجه به پرورش روحانی و غیرمادی افراد از سوی اعضای شورای شهر موجب دلسردی اعضای این هیئتها شده است.
امیدواریم تا در روزهای آینده خبرهای مناسبی در حمایت از این هیئتهای مذهبی که در حقیقت بار اصلی برنامه های فرهنگی در سطح شهرستان را به دوش می کشند به دست ما برسد تا با توجه به نزدیک شدن ایام محرم و برنامهریزی این هیئتها برای هر چه با شکوهتر برگزار شدن دهه اول محرم و پس از آن شاهد کاهش مشکلات و آسیب های فرهنگی در شهر فریدونکنار باشیم.
شورای شهر فریدونکنار رویکردی سکولار دارد
روحالله پیوسته مسئول هیئت امام حسن(ع) شهرستان فریدونکنار نیز در این زمینه به خبرنگار ما، گفت: در این چند سال گذشته به یاد نمیآورم که شورای شهر کمکی به هیئتهای فریدونکنار کرده باشد.
وی تصریح کرد: در دوره قبل شورا یک مقدار کمک میشد اما در این دوره متاسفانه این نگاه تغییر کرده است.
مسئول هیئت امام حسن(ع) فریدونکنار با بیان اینکه رویکرد اعضای شورا در مقوله فرهنگ، رویکردی سکولاری است، خاطرنشان کرد: فرهنگی که به مذهب کاری نداشته باشد تا به وسیله آن بتوانند رای جمع کنند.
پیوسته افزود: در هیئت خود تلاش میکنیم تا هر دو مقوله فرهنگ و ورزش را داشته باشیم اما اعضای شورا برای حدود 30 هیئت ورزشی میلیونی هزینه میکنند اما 150 هیئت مذهبی دیده نمیشوند.
وی گفت: آن کسی که مسئول است و ردیف بودجه دارد مشخص است که رویکرد سکولار دارد و تنها به دنبال جذب مخاطب هستند.
این مسئول فرهنگی مذهبی تصریح کرد: آنها میگویند هیئت مردمی است و باید خود درآمدزایی کنند اما سوال اینجا است که چرا به جمعیت ورزشی که بسیار زیاد است کمکهای میلیونی میشود.
پیوسته گفت: ورزشکاران میتوانند به راحتی اسپانسر جذب کنند اما هیئتهای مذهبی از هیچ نهاد و اسپانسری حمایت نمیشوند.
وی افزود: ادارات فرهنگی مشغول کارهای خود هستند و اداره ارشاد نیز به دنبال برگزاری کنسرت است و این تنها هیئتها هستند که فرمودههای رهبری مبنی بر مقابله با تهاجم دشمن را به خوبی درک کردند و پیگیری میکنند.
این مسئول هیئت مذهبی در فریدونکنار گفت: در هیئتها جوانان با یک نان سوخاری و چای شیرین پای منبرها مینشینند در حالیکه در اماکن دیگر اینگونه نیست.
پیوسته خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که مسئولان به این موضوع معتقد نیستند یا به دنبال تفکرات دیگری هستند.
شورای شهر فریدونکنار در جایی حاضر میشوند که دیده شوند
ابوالقاسم فرجی عضو شورای هیئتهای مذهبی فریدونکنار با اشاره به اینکه 160 هیئت مذهبی کددار در این شهرستان وجود دارد، اظهار کرد: باید دلیل بیاعتنایی به هیئتهای مذهبی را از اعضای شورای شهر فریدونکنار پرسید.
وی با بیان اینکه در تمامی بروشورهای تبلیغاتی اعضای شورای شهر توجه به هیئتهای مذهبی به چشم میآمد، خاطرنشان کرد: مخالف کمک به ورزش نیستیم اما شورای شهری که با افتخار میگوید برای زیرساختهای ورزشی بیش از 300 میلیون هزینه میکنند جای تاسف است که هیئتهای مذهبی را نمیبینند و در آخرین جلسه هم گفتند که تنها 5 میلیون تومان کمک میکنند.
این عضو شورای هیئتهای مذهبی فریدونکنار تصریح کرد: این مبلغ به این معنی است که برای شعائر مذهبی و اعتقادات دینی به هیچ عنوان ارزش قائل نیستند و تنها به دنبال دیده شدن هستند و برای باورهای دینی هزینهای نمیکنند.
فرجی گفت: برای تجلیل از ورزشکاران و برنامههای دیگر مشارکت میکنند اما زمانی که به هیئتهای مذهبی میرسند توجهای به آن نمیشود.
وی افزود: در میان هیئتهای ورزشی و مذهبی تنها تفاوت میان ورزش و مذهب است و به نظر میرسد آنها با مذهب این هیئتها مشکل دارند.
عضو شورای فرهنگ عمومی فریدونکنار اظهار کرد: در کدام مسابقه ورزشی در فریدونکنار بیش از 200 ورزشکار دیده میشود اما در هیئتها بیش از هزار نفر حضور پیدا میکنند.
وی گفت: هیئتهای مذهبی لازم است در انتخابات پیش رو توجه بیشتری کنند و به کسانی رای دهند که برای ارزش ها و باورهای دینی ما ارزش قائل میشوند.
فرجی تصریح کرد: در زمان انتخابات برای معرفی خود مساجد را انتخاب و به هیئت ها سرکشی می کنند اما پس از انتخابات یادشان میرود که از کدام تریبون استفاده کردند.
به گزارش بصیرنیوز، به نظر میرسد از سوی اعضای شورای شهر فریدونکنار باید در این سال پایانی تغییر رویکرد نسبت به هیئتهای ذهبی انجام گیرد چرا که موج نارضایتی هیئتهای مذهبی از شورای شهر فریدونکنار در حال افزایش است.
هیئتهای مذهبی از آن دست از مکانهایی است که با کمترین بودجه بیشترین کارهای فرهنگی را انجام میدهند و در این صورت میتوانیم به منویات رهبری در زمینه توجه به امور فرهنگی و جنگ نرم توجهی عملی داشته باشیم.