روحانی توانی برای رفع فساد اقتصادی ندارد/ قانون مناسبی برای نظارت بر صندوق فرهنگیان تصویب نشده است
بصیرنیوز، چند روزی است که موضوع فساد در صندوق فرهنگیان موج فراوانی از انتقادات را متوجه دولت کرده است و منتقدان معتقدند دولتی که خود را دولت راستگویان و درستکاران نامید نتوانسته در این مدت کم خود را حفظ کرده و گرفتار بزرگترین فساد تاریخ ایران شده است.
فسادی که رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری مجلس از قریب ۸ هزارمیلیارد تومان تخلف مالی در صندوق ذخیره فرهنگیان خبر داده بود.
مدیرکل اسبق تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش نیز در این خصوص ابعاد جدیدتری را گشود و مدعی شد 800 خودروی لوکس به مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان اختصاص داده شده بود، هر خودرو به ارزش ۱۹۶ میلیون تومان بود که ۳۰ درصد آن را نقد و ۷۰ درصد دیگر به صورت اقساطی با سود ۱۵ درصد و بازپرداخت ۷ ساله اختصاص دادند که به نظرم در تاریخ شرکتهای لیزینگ بی سابقه بود.
وی همچنین با اشاره به اینکه مدیران صندوق با ۳ هدف تعدیل نیروی انسانی، تعدیل حقوقها و تعیین تکلیف اموال منقول آمدند در حالی که برعکس عمل کردند و نیروی انسانی را افزایش دادند، حقوقها را در ۳ سال، ۳ برابر کردند و پاداشهای آخر سال مالی را تا ۷۰۰ میلیون تومان رساندند و یک ساختمان شیشهای ۱۲۰ میلیارد تومانی خریداری کردند ابعاد جدیدی از این فساد تاریخی را برملا میکند.
زهرا کریمی عضو هیئت علمی اقتصاد دانشگاه مازندران در خصوص فساد صندوق ذخیره فرهنگیان در گفتوگو با خبرنگار بصیرنیوز، اظهار کرد: متاسفانه گسترش فساد موجب شده تا در هر زمینه ای ما شاهد مشکلاتی باشیم.
وی با اشاره به اهمیت نقش رسانهها در افشاگری مسائل خاطرنشان کرد: اگر مطبوعات آزادی عمل داشته باشند و مدیران هم بدانند که زیرذره بین هستند این اتفاقات رخ نمیدهد.
قانون مناسبی برای نظارت صندوق فرهنگیان تصویب نشده است
جعفر عموزاده مدرس ریاضی درباره اختلاسهایی که در آموزش و پرورش رخ داده است، به خبرنگار بصیرنیوز گفت: عدم نظارت صحیح، ندادن بیلان کاری، عدم پرداخت سالیانه و مشخص نبودن متولی این امر و همچنین رابطههای مدیران موجب این اتفاقها میشود.
وی با بیان اینکه قرارداد فرهنگیان در ابتدا مناسب نیست، خاطرنشان کرد: قرارداد این صندوق به صورتی است که میگوید اعضای این صندوق حق برداشت تا زمان بازنشستگی را ندارند و همین انباشته شدن پول در این صندوق میتواند باعث سوء استفادههای بسیاری شود.
این مدرس ریاضی تصریح کرد: قانون مناسبی برای نظارت این صندوقها تصویب نشده و مدیران این صندوق ها آن را از حالت دولتی بودن خارج کردند و به صورتی شخصی در حال اداره است.
وی اظهار کرد: لازم است که این صندوق به صورت سالیانه سودی را برای فرهنگیان مشخص کند تا حسابها شفاف باشد.
عموزاده خاطرنشان کرد: در حالی که این صندوق به نام فرهنگیان است اما افراد غیرمرتبط از خدمات این صندوق استفاده میکنند که این امر صحیح نیست.
روحانی توانی برای رفع فسادهای اقتصادی ندارد
زمانالله زمانی کارشناس اقتصادی نیز در گفتوگو با بصیرنیوز، اظهار کرد: دولتی که خود را بزرگترین مخالف اختلاس و فساد معرفی میکرد و بیشترین انتقادها برای حل مسائل اقتصادی را به دولت قبل مربوط میدانست خود تاریخساز شده است.
وی با اشاره به اینکه روحانی فردی است که برای دستیابی به اهداف خود از هیچکاری دریغ نمیکند، خاطرنشان کرد: تخریب منتقدان و توهین به آنها از سوی روحانی بارها در این مدت در دولت تدبیر اتفاق افتاد اما خود امروز به مشکلی بسیار بزرگ گرفتار شده است.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه نبود نظارت بر صندوقهای فرهنگیان موجب شده تا افراد مسئولان این صندوق به راحتی اقدام به ایجاد این فساد کنند، تصریح کرد: دولت روحانی هیچ اقدامی در برابر فسادهای اقتصادی مانند فیشهای نجومی نکرده و بعید به نظر میرسد بتوان کاری بکند.
زمانی نقش نمایندگان مجلس در این موارد را بسیار مهم دانست و تاکید کرد: مجلس باید از رویکرد حمایت و تعامل در این موارد با دولت خارج شود و بدون تعارف حق مردم به ویژه فرهنگیان را پیگیری کند.
وی افزود: مردم با شنیدن این موارد اعتماد خود را به نظام از دست میدهند و لازم است اقدام قاطعی هرچه زودتر از سوی مسئولان قضائی و مجلس به ویژه شخص رئیسجمهور انجام دهد.
به گزارش بصیرنیوز، مردم کشور به ویژه فرهنگیان که با سختی هرچه تمامتر در حال گذران زندگی خود هستند به دنبال پاسخی شفاف از سوی دولت میگردند هرچند روحانی با اجبار استعفای فانی از وزارت آموزش و پروش به دنبال فرار رو به جلو برای دارا بودن شانس برای انتخابات است.