برخی بیاعتنا به دین حداکثری میگویند ما درس دیپلماسی خواندهایم و میخواهیم با آمریکا مذاکره کنیم
بصیر، آیت الله محمدتقی مصباحیزدی در دیدار جمعی از طلاب و دانشجویان کشور اظهار کرد: ما در تمام امور زندگی نیاز به دین داریم؛ ولی دشمنان بهویژه استعمارگران غربی حضور همه جانبه دین را در زندگی انسان نمیپذیرند و عنوان دیکتاتوری نعلین را بر این نوع حکومت نهادهاند؛ اما سوال مهم آن است که آیا ما واقعا دین را فقط برای سینهزدن و حسین حسین(ع) گفتن میخواهیم؟
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: امام خمینی(ره) کاری کرد که به جهان بفهماند که دین در ابعاد و جنبههای متعددی که دارد برای همه جا و همه چیز است؛ متأسفانه حقیقت قرآن کریم درک نشده است، قرآنی که می گوید اگر یک درصد ربا بخورید اعلان جنگ با خدا کردهاید؛ قرآن کریم میگوید که دین به همهچیز کار دارد، این مسئله را خود درک نکردهایم.
وی ادامه داد: عدهای که خودشان را نواندیش و روشنفکر دانسته و ادعای مسلمان بودن هم میکنند مسئلهای را مطرح کردند که دین حداقلی است یا حداکثری؟ بعد هم آمدند و گفتند مگر دین هواپیماسازی و آشپزی یاد میدهد، پس حداقلی است؛ دین حداقلی هم یعنی همان نماز و روزه است.
عضو شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت(ع) اظهار کرد: متاسفانه امروز 37 سال از عمر انقلاب اسلامی میگذرد؛ ولی هنوز این بحث دین حداقلی و حداکثری تبیین نشده است. اگر میبینید که افرادی به سخنان و بیانات رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید اعتنا نمیکنند مشکلشان از همین جا ناشی میشود؛ میگویند ما درس دیپلماسی را خواندهایم و میخواهیم با آمریکا مذاکره کنیم، شما بروید به همان احکام برسید.
وی ادامه داد: جواب مسئله این است که دین همانند دستورالعملی است که سازنده یک صنعت برای استفاده یک مصنوعی میدهد و سفارش میکند که از این مصنوع به چه شکل باید استفاده شود؛ در واقع دین دستورالعمل استفاده از نعمات الهی و مصنوعات انسان است.
آیتالله مصباح یزدی افزود: اگر این مسئله دین حداکثری را درک کردیم، نگاه ما به هم چیز عوض می شود؛ علما افرادی هستند که سنگینترین بار به دوش آنهاست و باید این مفاهیم را به گوش جهانیان برسانند.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: اگر علما در این مسیر دچار اشتباه شوند، گناه میلیونها نفر انسان بر گردن آنهاست. پس ابتدا باید سعی کنیم خوب این دستورالعمل را درک کرده و بعد آن را برای جهانیان تبیین کنیم.
دانا