خوابیدن زیاد چه بلایی سر بدن میآورد؟
بصیرنیوز،خواب نیاز فیزیولوژیک بدن است و باعث بازسازی تعادل جسمی، روحی و حفظ انرژی میشود. ما به طور متوسط در شبانهروز به ۷ تا ۸ ساعت خواب نیازمندیم.
در اینجا ۶ عارضه جسمی و روانی ناشی از خواب زیاد در شبانه روز معرفی شده است:
خستگی تمام وقت: ساعت بیولوژیکی بدن نیاز به برنامه ثابتی دارد. اگر خواب و بیداریتان زمان مشخصی ندارد، کاراییتان را نیز از دست میدهید. درست است که آخر هفتهها و روزهای تعطیل برنامه خواب همه به هم میریزد اما با این حال باید سعی کنید زمان خواب و بیداریتان را تنظیم کنید. نتایج پژوهشهای اخیر نشان میدهند افرادی که ساعت مشخصی برای خواب و بیداری ندارند حتی اگر زیاد هم خوابیده باشند، باز هم احساس خستگی میکنند.
خطر ابتلا به بیماری های قلبی: بیماریهای قلبی در حال حاضر علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است و در این میان خواب بیش از ۹ ساعت در شبانه روی شانس ابتلا به این بیماری ها را تا ۳۴ درصد افزایش میدهد. در این میان شانس ابتلای زنان به بیماریهای قلبی ناشی از خواب زیاد، نسبت به مردان بیشتر است.
افزایش وزن: تحقیقات نشان میدهد کم خوابی به میزان ۲۷ درصد و خواب زیاد به میزان ۲۵ درصد خطر ابتلا به چاقی را افزایش میدهد. مسلما زمانی که شما بیشتر میخوابید، کمتر تحرک دارید و در نتیجه کالری کمتری هم میسوزانید.
خطر ابتلا به دیابت: هر چه افراد بیشتر بخوابند، بیشتر مستعد اضافه وزن میگردند و اضافه وزن مقاومت به انسولین را افزایش میدهد که نتیجه آن نیز افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو است. خواب بیش از حد اختلالاتی را در متابولیسم گلوکز به وجود میآورد و حساسیت به انسولین را کاهش میدهد.
کاهش تمرکز: بر اساس تحقیقات انجمن طب سالمندان آمریکا، خواب مزمن و طولانی مدت میتواند تاثیرات منفی بر روی تمرکز در انجام کارهای روزمره داشته باشد.
مرگ زودرس: مطالعات اپیدمیولوژیک در مقیاس بزرگ نشان دادهاند که خواب طولانی مدت با مرگ زودرس ارتباط دارد. البته هنوز علت دقیق این ارتباط مشخص نیست ولی ظاهرا التهاب در این میان نقش جدی دارد. افزایش خواب و به تبع آن ابتلا به اضافه وزن و چاقی، التهاب در بدن را افزایش داده و خود عامل خطری برای ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و در نهایت مرگ زودرس است.