شهر تاریخی حلب قبل و بعد از اشغال توسط تروریست‌ها

بصیرنیوز، در حلب کنونی دیگر نشانی از مناره سر به آسمان برافراشته مسجد جامع «اموی» با تاریخ یک هزار ساله اش که بر مرکز بخش قدیمی شهر و بازار مسقف تاریخی حلب که بنای آن به قرون وسطی باز می گردد، مشاهده نمی شود.

تا پیش از آغاز بحران تحمیلی به سوریه، حلب،‌ بزرگ ترین و مهمترین شهر سوریه و با میراث برجای مانده از قدیمی ترین و باستانی ترین تمدن های بشری پایتخت تجاری و اقتصادی این کشور و قبله گاه گردشگران و تجار و زائران و بازدید کنندگان از سراسر نقاط جهان شمرده می شد.


اما بحرانی که 15 مارس 2011 میلادی به سوریه تحمیل شد و خیلی زود ماهیت نبرد و رویارویی نظامی و مسلحانه با هدف براندازی نظام در این کشور را به خود گرفت، یک سال بعد، تابستان سال 2012 میلادی چهره کریه و منفور خود را با اشغال بخش هایی از محله های شرق حلب به دست گروه های تروریستی تکفیری نمایان ساخت.


سوغات و رهاورد گروه های تروریستی تکفیری برای محله ها و کوی های حلب، حملات توپخانه ای و موشکی سنگین و مستمر بود که با هدف گرفتن نقاط مختلف شهر، آن را به ویرانه و مخروبه ای غیر قابل سکونت مبدل کرد و بالطبع مناطق تاریخی و باستانی همواره یکی از مهمترین اهداف تروریست های تکفیری بود.

گروه های معارض مسلح و تروریست های تکفیری امید داشتند، تصرف بخش هایی از حلب و در دست گرفتن کنترل این نقاط، سرآغاز براندازی نظام در سوریه و پیچیده شدن طومار حکومت «بشار اسد»، رئیس جمهوری این کشور باشد، درحالی که در اوج تاخت و تاز گروه های تروریستی تکفیری در حلب که از ارتکاب هیچ جنایتی فرو گذاری نکردند، نظام سوریه وعده بیرون راندن و طرد تکفیری ها و باز پس گیری و آزادی این شهر از لوث تروریسم تکیفری را داد.

ارتش سوریه با همکاری نیروهای داوطلب مردمی و عملیات های نظامی دقیق، از پیش طراحی شده و مستمر که بیش از 4 سال طول کشید، ثابت کرد، به وعده ای که به اهالی حلب و مردم سوریه در بازگرداندن ثبات و امنیت به این شهر داده، ‌صادق است.


در جریان نبردها و رویارویی های رخ داده بین ارتش و نیروهای مردمی و مقاومت حزب الله از یک سو با تروریست های تکفیری مورد حمایت ترکیه و عربستان و قطر و آمریکا جهت آزاد سازی این شهر، بناهای قدیمی و تاریخی شهر از جمله به مناره مسجد جامع اموی آسیب ها و خسارات سنگینی وارد شد.


آثار ویرانگر جنگ و بحران تنها مناطق تاریخی و باستانی حلب را شامل نشد، بلکه مناطق نوساز و تازه تاسیس و شهرک هایی که جدیدا احداث شده بودند، نیز از خمپاره ها و گلوله ها و موشک های تروریست های تکفیری بی نصیب نماندند.


در این حملات هتل «بارون» که طی سال های گذشته همواره میزبان شخصیت های سیاسی بزرگی مانند «مصطفى کمال أتاتورک»، بنیانگذار ترکیه نوین و افسر انگیسی معروف به «لورنس عربستان» و «ملک فیصل»، پادشاه وقت سوریه و عراق بود، هم اکنون به ویرانه ای تبدیل شده است.


در این بین نیروهای ارتش و مسلح سوریه با همکاری نیروهای بسیج مردمی و متحدین دمشق با آزادسازی بخش شرقی حلب از سیطره گروه های تروریستی تکفیری ثابت کردند، با وجود تمام خرابی ها و ویرانگری ها باز زندگی در رگ های شهر جریان دارد و قلب مردم حلب همچنان برای بازگرداندن روزهای شیرین و خوش گذشته می تپد.

 

فرهنگ نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا