اسکان کسبه پلاسکو در پاساژی نوساز در جمهوری
بصیرنیوز، پس از حادثه تلخ پلاسکو و از بین رفتن سرقفلی کسبه این ساختمان جلسات متعددی بین اصناف، اتحادیههای بخش خصوصی و مسوولان دولتی دستگاههای مختلف زیرربط برگزار شد که از همان ابتدا مقرر کرده بودیم تا هر چه سریعتر کسبه خسارت دیده از این حادثه تلخ در فضایی به صورت موقت اسکان داده شوند تا سرقفلیشان احیاء شود.
نایب رئیس اتاق اصناف ادامه داد: این پاساژ پنج طبقه میتواند حدود ۴۵۰ واحد را در خود جای دهد و برای بقیه حدود ۱۰۰ واحد باقیمانده پلاسکو نیز دو نقطه دیگر را در محدوده جمهوری در نظر گرفتهایم که به زودی همه آنها به مدت حدود دو سال در این محلها مستقر خواهند شد تا تصمیمگیریهای صورت گرفته در زمینه احیای سرقفلی آنها اجرایی شود.
درستی با بیان اینکه رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از بازسازی ساختمان آوارشده پلاسکو تا دو سال آینده خبر داده است و همه دستگاههای اجرایی متولی باید برای کمک به آسیبدیدگان این حادثه دست به دست هم دهند، گفت: در ساختمان پلاسکو حدود ۶۰۰ واحد صنفی وجود داشت که شامل ۴۰۲ واحد پیراهندوز، ۱۵ واحد کشت بافت، حدود هشت واحد خیاط و حدود چندین واحد فروش ماهی زینتی بودند که تقریباً همه دارایی و سرمایههای آنها در این حادثه از بین رفت و برای حمایت از آنها باید از هیچ مساعدتی دریغ نکنیم.
وی از در نظر گرفتن وام ۳۰۰ میلیون تومانی برای کسبه آسیبدیده پلاسکو با بهره پایین و بخشودگی خبر داد و گفت: همه دستگاههای متولی از جمله سپاه پاسداران، شهرداری، بیمه و دیگر ارگانهای ذیربط دست به دست هم دادهاند و دولت عزم خود را برای کمک به آسیبدیدگان پلاسکو جذب کرده است اما مردم باید در نظر داشته باشند که بهترین حمایت از این آسیبدیدگان این است که در آینده به ویژه طی ماههای پیشرو سعی کنند تا از کالای ایرانی استفاده کنند که از سوی دیگر نیز تولیدکنندگان داخلی باید بدانند که در تولید خود کیفیت بالا و سلیقه ایرانیان را در نظر داشته باشند.
ساختمان ۱۵ طبقه پلاسکو که مرکز تجاری و تولیدی پوشاک بود، با ۵۴ سال قدمت به دلیل آتشسوزی روز پنجشنبه (۳۰ دی ماه) فرو ریخت که تعدادی از آتشنشانان و مردم عادی در این حادثه زیر آوار ماندند و تعدادی دیگر نیز مصدوم شدند. هنوز هم عملیات آواربرداری این ساختمان فروریخته ادامه دارد و پیکر آسیبدیدگان هنوز پیدا نشده است. در این برج ۱۵ طبقه ۵۷۰ واحد تجاری و تولیدی نیز فعال بودند که اکنون با مشکل کسب و کار مواجه هستند.