انفجار نور/قسمت دوم؛

نگاهی به پیشرفت‌های تولیدی ایران پس از انقلاب اسلامی

بصیرنیوز، در سال‌های اخیر و با توجه به تغییر الگوی زندگی، الگوی مسکن، خوراک، پوشاک و لوازم منزل و به تبع آن، افزایش سطح انتظار مردم از زندگی، ابراز نارضایتی و احساس محرومیت در آنان افزایش یافته است.
به همین علت پس از انقلاب اسلامی، ظرفیت‌های وسیعی در کشور پدید آمد و تولید مواد اولیه، ایجاد صنایع تبدیلی، صنایع تکمیلی و پر کردن حلقه‌های مفقوده صنعت جدی گرفته و گام‌های بلندی در این راه برداشته شد.
مهدی یونسی کارشناس مسائل اجتماعی در گفت‌وگو با بصیرنیوز، اظهار کرد: امروزه الگوی مسکن عموم مردم در مقایسه با قبل از انقلاب و سال‌های اول انقلاب تغییر یافته است.
وی با بیان اینکه در گذشته اکثر خانواده‌ها هسته‌ای بودند اما اکنون گسترده شدند، افزود: مثلا در گذشته اگر عروس یا دامادی به خانواده اضافه می‌شد، در یکی از اتاق‌های همان خانه زندگی می‌کرد اما امروزه عموما زوج‌های جوان به زندگی در مسکن مستقل روی می‌آورند.
یونسی، درباره الگوی خوراک با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر نیز شاهد تغییرات اساسی در جامعه خودمان هستیم، گفت: در حدود 30 سال پیش، قوت غالب خانواده‌های ایرانی نان بوده و برنج غذای اعیانی محسوب می‌شد، در حالی که امروز الگوی خوراک اکثریت جامعه تغییر یافته و عموما برنج در غذای روزانه آنان جایگاه خاصی پیدا کرده و آمارهای جهانی نیز گویای بهتر شدن وضعیت رفاه مردم در سال‌های پس از انقلاب است.

خودکفایی کشور در بخش کالاهای صنعتی پس از انقلاب
مهدی قربانی کارشناس علوم سیاسی در گفت‌وگو با بصیرنیوز، اظهارکرد: در بخش صنعت، کشور ایران قبل از انقلاب تقریبا تمام کالاهای صنعتی خود را از خارج وارد می‌کرد و معدود کالاهای ساخت داخلش نیز از کیفیت و مرغوبیت پایینی برخوردار بود.
وی، افزود: ایران هم اکنون در بسیاری از زمینه‌ها به تولیدکننده تبدیل شده و تولیداتش نیز در بسیاری از موارد، از نظر کیفیت و استاندارد، قابل رقابت با مشابه خارجی است.
قربانی، تصریح کرد: ایران پس از انقلاب در برخی از صنایع همچون صنایع ساختمانی سال‌ها است که به مرز خودکفایی رسید.
وی، خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی وارث صنعتی بود که میزان وابستگی آن به خارج بسیار زیاد بوده به همین دلیل، صنایع کشور پس از انقلاب، به دلیل محاصره اقتصادی و تامین نشدن مواد اولیه و واسطه‌ دچار رکود شدید شد و نیز صاحبان و مالکان این صنایع که آن‌ها را با استفاده از اعتبارات بانکی تاسیس کرده بودند، از کشور گریختند.
این کارشناس، یادآور شد: دولت توانست پس از انقلاب در زمینه کاهش وابستگی شدید به مواد اولیه وارداتی، کالاهای سرمایه‌های خارجی، تخصص‌های فنی و اطلاعات و دانش فنی خارجی که تهدیدی برای صنعت به شمار می‌رود اقدامات در خور توجهی انجام دهد.
به گزارش بصیرنیوز، امروزه ایران در عرصه صنایع موشکی و مخابراتی به درجه‌ای از پیشرفت رسیده که به توان ساخت ماهواره دست یافته و وارد باشگاه چند کشور محدود پرتاب کننده ماهواره شد.
این موفقیت در حالی به دست آمده که ما در زمینه محصولاتی که قابلیت استفاده در صنایع موشکی و الکترونیک بود در تحریم به سر می‌بردیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا