تکنیکهایی برای متوقف کردن گریه کودک
بصیرنیوز، معمولاً کودکان برای اجابت خواستههایشان گریه میکنند و سر و صدا راه میاندازند. خواستن بستنی و شکلات بیشتر جزو مواردی است که کودکان را وادار به گریه و سر و صدا میکند. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت جام نیوز میخوانیم.
بهترین راهکارها در هنگام گریه کودکان:
بیتوجهی به گریه کودک بهترین واکنش از طرف والدین
بهترین واکنش از طرف والدین بیتوجهی به گریه بیمورد کودک است. برای حفظ سلامت جسمی و روانی کودک نمیتوان به خواست غیرمنطقی او پاسخ مثبت داد. خوردن چندین بستنی یا شکلات آسیب جدی به سلامت کودک وارد میکند و از طرفی برآوردن خواستههای کودک او را از منظر روانی متوقع میکند.
توجه بیش از حد به کودکان باعث می شود آنها در بزرگسالی حس استقلال را از دست بدهند و به شدت به خانواده و بستگان و اطرافیان خود وابسته باشند. بررسیها نشان میدهند توجه زیاد باعث میشود تا آنها در آینده فردی بیمسئولیت باشند و فردی پرخاشگر به وجود بیایند.
توجه کردن بیش از حد، فقط تا ۹ ماهگی قابل قبول است و پس از آن باید اجازه دهید تا کودکان خودشان از شما درباره کارهایشان راهنمایی بخواهند. گاهی برخی والدین برای از سر باز کردن کودک و جلوگیری از سر و صدای او در محیط به خواستههای غیرمنطقیاش پاسخ میدهند که این موضوع میتواند آینده کودک را تحت تاثیر قرار دهد.
موقع گریه کودک آینه بزرگی را جلوی او بگیرید
گرفتن آینه مقابل کودک راهکار دیگری برای تغییر رفتار گریه کردن در کودک است. وقتی کودکی خیلی گریه میکند میتوان آینه بزرگی را مقابل او گرفت و از او خواست تا خودش را در آن تماشا کند. گفتن جملههایی مانند نمیخواهیم چهره تو را این گونه که در آینه دیده میشود ببینیم موجب تفکر کودک نسبت به رفتارش میشود. رفتاری که موجب در هم رفتن چهرهاش شده است.
دستهای کودک را برای ۱۵ ثانیه بگیرید
راه دیگری هم برای کنترل پرخاشگری کودک وجود دارد. والدین میتوانند دستهای کودک پرخاشگر را به مدت ۱۵ ثانیه در دستشان گرفته و در چشمان او نگاه کنند. این رفتار باید خنثی و بدون اخم کردن والدین باشد. از طرفی نباید کلامی بین ۲ طرف رد و بدل شود.
هر چند بیتوجهی میتواند موجب خاموشی رفتار پرخاشگرانه شود، اما ممکن است کودک پس از مدتی از این شیوه برای رسیدن به خواستههایش استفاده کند. بنابراین توجه به گریه او میتواند دوباره رفتار نادرست گریه کردن برای رسیدن به خواسته را در او به وجود آورد. توجه به رفتارهای پرخاشگرانه کودک میتواند موجب تثبیت آن شود بنابر این بهترین واکنش خنثی بودن است.
نکته: والدین به ویژه مادرها باید ساعاتی در روز را اختصاص دهند که فقط با کودک به ویژه نوزاد خود صحبت کنند. این کار باعث می شود تا آنها حس آرامش پیدا کنند و بدانند کسانی اطرافشان هست که از آنها حمایت می کنند این روند احساس اضطراب و استرس را از آنها دور میکند.