بازسازی ظروف تفلون؛ خوب است یا بد؟
بصیرنیوز،یکی از معمولیترین و در عین حال کارآمدترین و مفیدترین وسایلی که در آشپزخانهها به چشم میخورد ظروف آشپزی است. در قدیمالایام این ظرفها بیشتر مسی، رویی یا گلی وسرامیکی بود، ولی امروزه تنوع زیادی در ظروف آشپزخانه دیده میشود. در ادامه این مطلب را به نقل از جام جم آنلاین بخوانید.

حالا سوال اساسی این است که موقع خریدن ظروف به چه معیاری باید توجه کنیم؛ آیا فقط زیبایی ظرف برای شما مهم است یا قیمت مناسب آن؟ هر کدام از اینها که باشد، یادتان نرود موقع خریدن ظروف تفلون باید به نکات مهم دیگری هم توجه کنید. به عنوان نمونه فراموش نکنید که برای خرید ظرف مناسب حتماً اول باید به دنبال علامت استاندارد روی آن باشید. همچنین در صورت امکان، ظروفی را بخرید که مجوز بهداشت هم داشته باشد چون وقتی که ظرفی مجوز بهداشت دارد، حتما از کیفیت مناسبی برخوردار است.
این را هم به خاطر بسپارید که مهم نیست ظروف تفلون حتماً خارجی باشد؛ چون تنها خارجی بودن نشانه خوب و مناسب بودن یک ظرف نیست.
شاید بعضی از ظروف تفلون از لحاظ قیمت ارزانتر باشد ولی به عنوان مثال علامت استاندارد نداشته باشد. بنابراین حتماً دقت کنید برای حفظ سلامت اعضای خانواده، از ظروف استاندارد استفاده نمایید؛ به عبارت دیگر ظروف غیر استاندارد هیچ وقت و در هیچ شرایطی مناسب آشپزی نیست.
نکته دیگر اینکه موقع خرید ظروف تفلون دقت کنید که سطح داخلی آن زدگی یا ترک نداشته باشد چون استفاده از اینگونه ظرفها بسیار مضر است؛ هنگام پخت و پز مواد غذایی به داخل این ترکها وارد شده و مواد اولیه ظروف نیز میتواند وارد غذا شود. بنابراین مشخص است که چنین موضوعی به قطع و یقین باعث بروز بیماریهای مختلف برای افراد خانواده خواهد شد.
مراقب باشید ظروف تفلون خش برندارد!
برای شستشوی ظروف تفلون از اسکاچ زبر و یا سیم ظرفشویی استفاده نکنید؛ حتما ظروف تفلون را با ابر نرم یا تکهای تور پرده شستشو دهید. همچنین برای شستشوی ظروف تفلون از مایع ظرفشویی استفاده کنید و از مصرف پودر لباسشویی برای این کار جدا خودداری نمایید. چون این کار به تدریج باعث ایجاد خشهایی در سطح ظرف خواهد شد. همچنین اگر مشاهده کردید ظروف تفلون شما به هر دلیلی مانند برخورد قاشق با کف ظرف خش برداشته، هرگز دوباره از آن استفاده نکنید چون در اثر پختن غذا در چنین ظرفی تکههای مواد اولیه ظرف وارد غذا میشود. پس موقع پختوپز حتما و فقط از قاشقهای چوبی و یا قاشقهایی که برای اینگونه ظروف ساخته شده، استفاده کرده و هرگز اجسام تیز و برنده را به کار نبرید.
همچنین به یاد داشته باشید وقتی ظروف تفلون مورد نظر خود را خریداری کردید، باید اول ظرف را با مایع ظرفشویی و آب ولرم بشوئید و سطح داخل آن را با روغن چرب کرده و چندین ساعت بگذارید بماند و سپس از آن برای تهیه غذا استفاده کنید.
بازسازی ظروف تفلون؛ خوب است یا بد؟
متاسفانه هنوز هم شاهدیم بعضی از فروشگاهها اقدام به گرفتن ظروف تفلون کهنه و تعمیر و بازسازی آنها میکنند. اما اگر شما هم این کار را انجام میدهید از ما به شما نصیحت، هیچوقت برای صرفهجویی و کمتر شدن هزینه خانواده اقدام به چنین کاری نکنید چون موادی که برای بازسازی تفلون استفاده میشود مورد تائید سازمان بهداشت نیست و برای سلامتی همه افراد خانواده بسیار مضر است.