دختر؛ هدیهای الهی

بصیر/ کریم طالبی کارشناس ارشد جامعهشناسی
1. بعد ازشنیدن خبر بارداریاش ،همیشه به این فکر میکرد جنسیت بچهاش چیست و شوهرش از کدام جنسیت خوشش میآید؟ گاهی برای خود از زیبایی و شکوه دختر حرف میزد گاهی هم از هیبت و جلال پسر، روزهای زیادی را در همین افکار گذراند تا آنکه متوجه شد فرزندی در بطن او روزگار میگذراند، دختر است، بیصبرانه این خبر مسرتبخش را به گوش شوهرش رساند امّا… بیرغبتی شوهر و عبوس شدن چهرهاش نشان میداد که او از این مسئله خوشحال نشده و به تبریکی خشک و خالی بسنده کرده است، با خود میگفت فرزند چه دختر و پسر چه فرقی با هم دارند هر دو نعمت الهی هستند که خدای متعال برای تداوم نسل بشر و تشکیل خانوادهها به پدر و مادرها ارزانی میدارد، شب و روز در پی آن بود که شوهرش را متوجه مطالبی در باب اهمیت دختر و دختر داری نماید.
2. همه ما از احوالات و سرنوشت دختران بخت برگشته زمان جاهلیت مواردی شنیدهایم و مطالبی خواندهایم، از زنده به گور کردن دختران تا ننگ و عار دانستن آنها … اما پیامبر عظیمالشان، بیشترین احترام و عزت را برای دخترش حضرت زهرا (س) قائل بود تا جایی که حتی در رفتارهای سیاسی آن حضرت نیز احترام به مقام دختر دیده میشود، پیامبر ما در روز مباهله با مسیحیان نجران دخترش حضرت زهرا را به همراه خود برد و نشان داد که می توان از دختر در امور اساسی و مهم نیز بهره جست، حضرت شعیب(ع) نیز با دخترانش رفتار مناسبی داشت و بر خلاف برخی از اعتقادات دیروز و حتی جامعه متمدن امروز با دخترانش در امور مختلف مشورت و نظراتشان را جویا میشد، اسلام و قرآن جایگاه زنان را در نظام آفرینش تثبیت کرد و زمینه های احترام و بزرگداشت مقام زن را فراهم آورد.
3. امروز در دنیای غرب چه اتفاقی برای دختران افتاده است؟ از ناامنی، تبعیض در همه عرصهها، بهرهکشیهای جسمی و جنسی و … تنها گوشهای از مصائب دختران دنیای غرب است، نتایج نظرسنجی اندیشکدهها و موسسات منصف نشانی از کمترین توجه به مقام دختر در دنیای غرب نیست، روز به روز دختران غرب در راهی پا میگذارند که انتهای آن جز نگونبختی نیست، حال جالب آنجا است که برخی از روشنفکران غربزده ایرانی تلاش دارند با استفاده از حربه تبلیغ و تلقین و تبدیل ضد ارزش به ارزش، برای دختران جامعه ما نسخه بپیچند و یاصطلاح خودشان، آنان را متمدن کنند، لعنت خدا بر کسانی که این پروژه ی شوم و خطر ناک را در جامعه ترویج می کنند و عامدانه فرهنگ منفور و ساقط شده غرب را بزک می کنند
4. هیچ کس با حضور تعریف شده دختران در جامعه ی ما مخالف نیست. هیچ کس نمی تواند مانع حضور دختران در مناسبات اجتماعی ، سیاسی ، فرهنگی شود؛ اما حرف عاقلانه و قابل قبول آن است که این حضور توام با متانت ، شخصیت ، عفاف (پوشش ، گفتار ، رفتار) باشد . از طرفی هم حکومت و دولت موظف است بستر های لازم را برای حضور فعالانه ، آگاهانه و با مشارکت بالا در اجتماع را برای دختران و بانوان فراهم آورد. باید پذیرفت وضعیت امروز برای حضور دختران توانمند در سطح جامعه اندکی مایه نگرانی خانواده ها شده است، نگرانی هایی از جنس اختلاط های غیر ضرور با مردان، حقوق و دستمزد پایین به جهت کاهش هزینه های تولید و بالا رفتن میزان سود ،اشتغال فقط به جهت جذب مشتری با بکارگیری جذابیت های زنانه ،محیط کار ناسالم و غیر ایمن و… که این امر (نگرانی ها)می بایست با کار کارشناسی شده و اجرای برنامه ی مدون نسبت به رفع آن همت ورزید
5. تعدادی از اهالی ری خدمت امام صادق(علیه السلام) رسیدند. حضرت فرمود: آفرین بر برادران قمی ما. گفتند: ما اهل ری هستیم (نه اهل قم). حضرت سخن خویش را تکرار فرمود و آنان چندین بار گفتند که ما اهل قم نیستیم و حضرت هم چندین بار فرمود که ای برادران قمی ما خوش آمدید. سپس حضرت فرمود:خداوند حرمی دارد که مکه است و رسول خدا حرمی دارد که مدینه است و برای امیرالمؤمنین حرمی دیگر است که کوفه است و برای ما اهل بیت حرمی دیگر است که آن شهر قم است و به زودی بانویی از اولاد من در آن دفن میشود که نامش فاطمه است. پس هر که او را زیارت کند بهشت بر وی واجب میشود.راوی میگوید این سخن امام صادق(ع) پیش از ولادت حضرت فاطمه معصومه بود.
سلام و درود خدا بر حضرت معصومه(س) سرور دختران عالم و درود بر همه دخترانی که ادامه دهنده مرام و منش ان بانوی بزرگوار هستند…