این جملات را به بچه ها نگویید!
بصیرنیوز، اگرچه رسیدن به نقطه کمال در این زمینه نمیتواند نگاه واقعبینانهای باشد اما شما به عنوان پدر و مادر باید بدانید که گفتن چه جملاتی به فرزندانتان وقتی از اندازه بگذرد میتواند تاثیرات منفی از خود بر جای بگذارد. با این تفاسیر چیزهایی هستند که در گفتن آنها به فرزندانتان نباید افراط کنید تا از بروز احساسات آزار دهنده و کلیشههای مضر محفوظ بمانید.
کودکان نیاز دارند بارها شکست بخورند تا در نهایت یک مهارت جدید را یاد بگیرند. وقتی در برنامه آنها مداخله میکنید و کاری را برایشان انجام میدهید مثل این است که به آنها نشان داده باشید خودشان ظرفیت انجام دادن این کار را ندارند.
2- “کار احمقانهای انجام دادی”
بچهها اصولا غیر قابل پیش بینی هستند ، با این حال معمولا متدهایی در برابر دیوانگیهای آنها وجود دارد!
3- “تو زیادی خجالتی هستی”
سر و شکل دادن و جا انداختن آن نوع از شخصیت که میتواند صرفا یک احساس موقت باشد کمکی نخواهد کرد.
چه طبیعت فرزند شما به طور کلی خجالتی باشد و چه نباشد ، ممکن است در موقعیت خاصی آنها احساس راحتی نکنند اما قرار نیست این حالت معذب بودن که به خجالتی بودن آنها تعبیر میشود برای همیشه دوام بیاورد.
4- “دلیلی برای گریه کردن تو وجود ندارد”
وقتی بچهها غمگین و عصبانی هستند و شما در همین موقعیت از آنها میخواهید گریه کردن را متوقف کنند ، حتی اگر دلیل این گریه موضوعی بسیار سطحی باشد و یا حتی اگر هیچ دلیلی هم وجود نداشته باشد اما به هر حال باعث شرمندگی و خجالت آنها میشوید.
وقتی بچهها ناراحت هستند ، به هر دلیل موجه و غیر موجهی این ناراحتی وجود دارد ،بنابراین آنها به همدردی و کمک برای آرام شدن نیاز دارند نه چیز دیگری.
5- “مرد که گریه نمی کند!”
کلیشههای جنسیت از همان دوران کودکی شروع میشود. برای پسرها شرایط متفاوت هم خواهد بود. گاهی از همان کودکی به واسطه پسر بودن از آنها توقع میرود محکم و خویشتندار باشند آن هم با سرکوب کردن احساساتشان.
میدانید این موضوع چه تبعاتی میتواند داشته باشد؟
6- “نگاه کن چقدر زیبا شدی”
دخترها هم سهم عادلانه خود را از پیامهایی دریافت میکنند که به آنها میگویند دنیا چه توقعاتی از ایشان دارد.
7- “اصلا جالب نیست. به تو نمیآید”
مراقب کامنتهایی که درباره انتخاب لباس آنها میدهید باشید.
8- “مطمئن هستی میخواهی این غذا را بخوری؟ چاق میشوی!”
این جمله معمولا با تفکیکهای جنسیتی همراه است به طوریکه شاید برای دخترها بیشتر استفاده شود اما در عین حال درباره همه بچهها مصداق پیدا خواهد کرد.
شاید به نظر عجیب بیاید اما گفتن مرتب این موضوع به کودک که “تو بسیار باهوش هستی” در واقع میتواند انگیزههای او را کاهش بدهد.
10- “از تو ناامید شدم!”
لازم نیست به آنها نقش یک گناهکار را بدهید وقتی خودشان میدانند که رفتار اشتباهی داشتهاند.