مصرف آجیل احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد
بصیرنیوز،یافتههای محققان دانشگاه جنا آلمان نشان میدهد مغزیجات آجیلی تاثیر مثبت بر سلامت دارند چرا که موجب فعال شدن سیستم دفاعی بدن در سم زدایی از گونههای فعال اکسیژن میشود. این گونههای واکنشی اکسیژن از طریق اشعه ماوراء بنفش، مواد شیمیایی گوناگون یا متابولیتهای متفاوت غذایی تولید میشوند و میتوانند موجب آسیب به DNA شوند که در نهایت منجر به ابتلا به سرطان روده میشود. در ادامه این یادداشت را به نقل از آشپزباشی بخوانید.
تاثیر آجیل بر سیستم دفاعی بدن
به گفته محققان، مغزیجات آجیلی و مواد موجود در آن، موجب تحریک مجموعهای از مکانیسمهای حفاظتی در بدن انسان شده که مانع از مضر بودن این گونههای اکسیژن فعال میشوند. ویبکه شولرمن، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «تا کنون ما میدانستیم که مغزیجات آجیلی سرشار از مواد مفید برای قلب و سیستم قلبی عروقی هستند، یا از چاقی و ابتلا به دیابت جلوگیری میکنند.»
آجیلهای مفید کدامند؟
در این مطالعه تیم تحقیق به بررسی تاثیر ۵ نوع متفاوت مغزیجات آجیلی پرداخت: ماکادمیا (فندق استرالیایی)، فندق، گردو، بادام و پسته. مغزیجات به طور مصنوعی در لولههای آزمایشگاه هضم شدند و تاثیر آن بر سلولها بررسی شد. محققان دریافتند فعالیت آنزیمهای محافظ کاتالاز و سوپر اکسید دیسموتاز در سلولهای درمان شده افزایش مییابد.