3 درسی که مسئولان دولت تدبیر باید از حضرت زینب(س) بیاموزند
بصیر،
پس از حادثه کربلا حضرت زینب (س)، حدود یک سال و شش ماه زندگى کرد، این حضرت در کاروان اسیران، همراه دیگر بازماندگان قافله کربلا به کوفه و سپس به شام برده شد، اگر چه رهبرى بازماندگان بر عهده امام سجاد بود، زینب کبرى (س) نیز سرپرستی را بر عهده داشت.
سخنرانى قهرمانانه زینب (س) در کوفه، موجب تغییر در افکار عمومى شد، وى در برابر نعره مستانه عبیدالله بن زیاد که گفته بود کار خدا را با خاندانت چگونه دیدى؟!” با شهامت و شجاعت وصف ناپذیرى، فرمود «جز زیبایى چیزى ندیدهام».
در جایی دیگر،زمانی که ابن زیاد دستور قتل امام سجاد را صادر کرد، این حضرت با شهامت تمام، برادر زادهاش را در آغوش گرفت و گفت: اگر خواستى او را بکشى مرا هم بکش. به دنبال اعتراض زینب (س)، ابن زیاد از کشتن امام پشیمان شد.
به قسمتی دیگر اشاره کنیم، کاروان حضرت زینب به دمشق رفت. در شام نیز این حضرت توانست موجب تغییر افکار عمومی شود، جلسهاى یزید به عنوان پیروزى ترتیب داده بود و در حضور بازماندگان واقعه کربلا، سر بریده حسین (ع) را در تشت قرار داد و با چوبدستى به صورتش مىزد، زینب کبرى (س) با سخنرانى خود غرور یزید را در هم کوفت و او را از کرده خویش پشیمان کرد. سرانجام یزید مجبور شد کاروان را با احترام به مدینه برگرداند.
اینها تنها بخشی از رهبری حضرت زینب(س)، بانوی صبر و استقامت است که میتواند برای تمامی مردم و مسلمانان جهان الگو باشد.
اما از میان این چند بند، 3 نکته تقدیم به مسئولان دولت تدبیر میشود تا با مطالعه این مطالب، علاوه بر تصحیح درک نادرست از واقعه عاشورا که در گذشته صورت پذیرفت، این روز را نیز حزبی ندیده و واقعگرا باشند.
1. عدم سکوت و مماشات با استکبار در بدترین شرایط و در میان دشمنان یکی از مهمترین ویژگیهایی است که مسئولان دولت تدبیر میتوان بیاموزند، به جای آنکه مسئولان دولت در برابر اهانت شارلی ابدو بیخیال باشند و با سران کفر در خیابانهای پاریس قدم بزنند، بهتر بود مماشات را کنار گذاشته و از خاتم پیامبران حتی زبانی نیز شده دفاع کنند.
2. دفاع از ولایت در تمامی زمانها از دیگر درسهایی است که میتوان از حضرت زینب آموخت، این روزها مقابله آشکار با ولایت در این دولت نمایان تر از گذشته است و موضوع مذاکره روز عاشورا و جبههگیریهای مختلف نسبت به این جایگاه بس عظیم را به آسانی میتوان دریافت.
3. در مطلبی که در بالا آوردهایم آمده است، زمانی که دشمن امام سجاد را تهدید به کشتن کرد، صلابت حسینی حضرت زینب مانع و دشمن نیز از خواسته خود که توان انجام آن را نداشت، پشمان شد؛ حال این موضوع را با ترس بیهوده دولت تدبیر و کدخداپرستی تدبیریون در موضوع برجام دانست، به گونهای که بارها مسئولان ارشد این دولت، دلیل توافق برجام را، رفع سایه شوم جنگ از کشور ایران نام نهادند در حالیکه غرب به ویژه آمریکا اگر صدم ثانیهای توان حمله به کشور ما را داشت، لحظهای درنگ نمیکرد.
باید گفت علاوه بر صبر و استقامت این حضرت که عموما به این نکته در مطالعه سیره این حضرت توجه میشود، باید صلابت این بانو در برابر دشمن تا بن دندان مسلح، آن هم در خاک استکبار و در اسارت را نیز مورد بررسی قرار داد و فاصله میان عزت و ذلت را دریافت.