روایت زندگی کردها و شیعیان در کردستان/ کردها به خاطر بودن در خاک جمهوری اسلامی از داعش در امان ماندند+عکس

بصیر، روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز در گزارشی به قلم نجمه بزرگمهر که از سنندج در استان کردستان ایران منتشر کرده است به زندگی کردهای سنیمذهب ایران و همزیستی آنها با اکثریت شیعه آن کشور میپردازد.
مقاله با معرفی «وفا»، یک شهروند کرد ایرانی، آغاز میشود که در بحبوحه انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی (۱۳۵۷ خورشیدی) در شهر سنندج مرکز استان کردستان به دنیا آمد.
کردهای ایرانی در چندین استان غربی این کشور سکونت دارند. ایران کشوری دارای اقوام مختلف است و در صورت دادن امتیاز خودمختاری به هر کدام، ممکن است کشور از هم پاشیده شود.
وفا که صاحب یک کتابفروشی در سنندج است، میگوید «من میتوانم با هر دولتی، یا هر حکومتی که حقوق مرا به عنوان یک شهروند بپذیرد، همزیستی داشته باشم
به گفته نویسنده مقاله، کردهای ایران به این مساله اذعان دارند که «بخشی از جمهوری اسلامی بودن»، مزایایی را به ارمغان آورده است. در امان بودن از حملات گروه داعش، افزایش سطح باسوادی تا ۸۰ درصد و داشتن حدود ۹۰ هزار دانشآموخته دانشگاه، از جمله این مزیتها است.
با این حال، با وجود این که بیکاری کماکان بزرگترین معزل در این استان است،اما سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که وظیفه دفاع از نظام جمهوری اسلامی را دارد، بر این اعتقاد است که باید در مناطقی که اقلیتهای قومی و مذهبی زندگی میکنند، سیاستهای امنیتی اعمال شود و با توجه به اقدامات خشونتآمیز گروه پژاک، که از حزب کارگران کردستان پ.ک.ک منشعب شده، سیاستهای اعمال شده در این مناطق را توجیه میکند.
به گفته او « این دیدگاه که ایران متعلق به همه اقوام است در حال تقویت شدن است.»
دانا