شوراهای اسلامی ابزاری برای تحقق حاکمیت مردم و تجلی اراده عمومی
بصیر، حسین منفردی در گفتوگو با بصیرنیوز با اشاره به فرارسیدن روز شوراها اظهار کرد: مشورت، یکی از مسائل بسیار مهم در دین مبین اسلام است.
وی با اشاره به اینکه رهبران جامعه اسلامی به مشورت کردن با افراد با صلاحیت امر شدهاند، خاطرنشان کرد: مشورت، یکی از ارکان مهم سلامت تصمیمگیریها است.
فرماندار فریدونکنار تصریح کرد: جامعهای که سنت مشورت در آن حاکم نباشد در تب و تاب خودمحوری میسوزد، اما در جامعهای که در آن همفکری و نظرخواهی اصلی یقینی است و از اجزای ضروری حیات آن به شمار میآید، بهترین راه و کاملترین مسیر در برابر افراد گشوده میشود.
منفردی افزود: نبود سنت مشورت در جامعه رشد افکار را متوقف میسازد و چنین مردمی شایستگی زندگی حقیقی را از دست میدهند.
وی با بیان اینکه شورا یک اصل عقلی است که از آموزه های دین اسلام و در کتاب و سنت آمده است، گفت: انقلاب اسلامی ایران نیز که بر مبنای آموزه های اسلامی در چارچوب هدف سلبی خود با استبداد و خودرایی فرمانروایان به مبارزه برخاست و تحقق مشارکت عمومی مردم در تعیین سرنوشتشان را به عنوان یک هدف ایجابی برگزید، اصل ارزشمند شورا را مورد توجه جدی قرار داد.
فرماندار فریدونکنار یادآور شد: قانون اساسی هنگامی که در بیان اصول کلی حاکم بر نظام جمهوری اسلامی در اصل ششم شیوه اداره امور کشور را بر آراء عمومی مبتنی کرد و روش آن را انتخابات قرار داد، انتخاب اعضای شوراهای اسلامی را نیز به عنوان ابزاری برای تحقق حاکمیت مردم و تجلی اراده عمومی یاد کرده است.
منفردی با اشاره به اینکه در اصل هفتم قانون اساسی شوراها را از ارکان تصمیمگیری و اداره امور کشور ذکر کرده است، اظهار کرد: طبیعی است وقتی قانون اساسی جمهوری اسلامی در اصول کلی خود شورا را به عنوان ابزار تجلی اراده مردم و نهاد سیاسی تصمیم گیرنده مورد پذیرش قرار داده در اصول بعدی بیشتر به آن توجه کند.
وی خاطرنشان کرد: نهاد شورا با آن درجه از اهمیت عقلی و اسلامی و این میزان از تأکید قانون اساسی بر نقش و ضرورت آن در اداره امور جامعه به دلایل مختلف در ۲۰ سال اول پس از پیروزی انقلاب چندان مورد توجه قرار نداشت به طوری که اولین انتخابات رسمی شوراها در چارچوب اجرای قانون اساسی روز هفتم اسفند ۱۳۷۷ یعنی ۲۰ سال بعد از پیروزی انقلاب در چارچوب برنامه توسعه سیاسی و گسترش نهادهای مدنی و مشارکت عمومی برگزار شد.
فرماندار فریدونکنار تصریح کرد: حدود ۱۸۵ هزار نفر اعضای اصلی و علیالبدل در نخستین دوره شوراها از سوی مردم برگزیده شدند و بالاخره در روز نهم اردیبهشت ۱۳۷۸ شوراهای شهر و روستا به طور رسمی دوره چهار ساله مسئولیت خویش را برای تحقق بخشی از حاکمیت مردم که
عملی شدن آن در گرو فعالیت این نهاد است آغاز کردند.