چرا روی کباب سماق میریزیم؟
سماق، یکی از اقلام چیدنی بر سر سفره هفت سین است که نماد رنگ (طلوع خورشید) و مزه زندگی است.
نام علمی سماق Rhus coriaria است که در قدیم به آن “سماک” نیز میگفتند. در حقیقت فارسی آن سماک و عربی آن سماق است.
میوهی سماق پس از کوبیدن به عنوان چاشنی، همرا با غذاهایی مانند کباب استفاده میشود.
خواص دارویی سماق:
برای بیماران دیابتی مفید است، زیرا یکی از عوامل به وجود آمدن عوارض مختلف در دیابتیها، ترکیب گلوکز با پروتئینهای حیاتی بدن است که به تغییر ساختار شیمیایی و عملکرد این پروتئینها میانجامد و مطالعات نشان میدهد که سماق تا 81 درصد از بروز این فرآیند پیشگیری میکند.
چرا روی کباب سماق می ریزیم؟
دارای طبیعت سرد و خشک است.
برای درد دندان مفید است.
تحریک کننده اشتها است.
باعث تقویت لثه میشود.
به دلیل داشتن تانن فراوان، قابض و پاک کننده معده است.
برای دستگاه گوارش خاصیت آنتی بیوتیکی دارد.
ادرارآور است.
برطرف کننده تب است.
برطرف کننده نقرس و رماتیسم است.
خون را تصفیه میکند و مواد زائد خون مانند اوره را دفع میکند.
در قدیم، برگ درخت سماق را دم کرده و برای سیاه کردن مو از آن استفاده میکردند.
چای سماق برای کاهش تعریق به کار میرود.
غرغره دم کرده سماق برای ورم گلو و دهان مفید است.
هشدار
خوردن سماق تازه باعث مسمومیت میشود. فقط باید خشک آن را مصرف نمود.
مصرف بیش از اندازه سماق، مسمومیت زاست.