موسساتی شیک با هدف بالاکشیدن پول مردم/تیغ بیاعتمادی بر روی اسامی ملیمذهبی

بصیر ،برخی موسسات قرضالحسنه با نامهای موسسات تعاونی و مالی در چند سال اخیر کارنامه درخشانی از خود به یادگار نگذاشتند و با سوء استفاده مالی و سوء استفاده از نامهای ملی و مذهبی موجب سلب اعتماد عمومی از کلمات مقدس تعاون و قرضالحسنه شدند.
به طور میانگین هر دو تا سه هفته شاهد تجمع مردمی جلوی مراکز و موسساتی هستیم که نام تعاونی مالی و موسسات قرضالحسنه را در خود یدک میکشند و بهجای کار کردن در این زمینه به بنگاههای کلاهبرداری مالی بهصورت رسمی و ویتریندار تبدیل شدند.
بدهی بیش از ۳ میلیارد تومانی قرضالحسنه قائم (عج) در قائمشهر نیز یکی از همین موسساتی است که بنا به گفته مردم این موسسه به چندین میلیون تومان به مشتریان بدهکار است.
تجمع مردم جلوی فرمانداریها در شهرستانها و استانداری برای دادخواهی نیز یکی دیگر از راههایی است که مردم وقتی دستشان از همهجا کوتاه میشود، بهسوی این مراکز رهسپار میشوند تا به قول معروف از والیان شهر مدد بگیرند.
سپردهگذاران این موسسه مانند چند موسسه مالی که در ماههای گذشته در مرکز استان نیز با کلاهبرداری شیک، باکلاس و محترمانه مواجه شده بودند، خواهان طلب خود از رئیس موسسه قرضالحسنه قائم (عج) بودند؛ تجمعی که تا شامگاه توسط صاحبان حساب قرضالحسنه قائم (عج) در مقابل فرمانداری شهرستان ادامه داشت.
ارائه تسهیلات با سودهای خیلی پایین، ترفند این موسسات است و مردمی که از سودهای کلان بانکهای رسمی ترس و واهمه دارند، برای گرفتن تسهیلات ریسک اعتماد به این موسسات را به جان میخرند و دسترنج و آورده خود را برای اخذ تسهیلات با سود پایین تقدیم کلاهبرداران باکلاس و محترم میکنند.
آنها نیز به دلیل پایین بودن نظارت بر فعالیتشان تمام دسترنج و خون دل خوردنهای مردم را با یک لیوان آب خیلی راحت سر میکشند و نمیدانند یکی با ارائه این تسهیلات خواهان خرید منزل، تأمین جهیزیه، پرداخت بدهی و … را مدنظر دارد.
آیا دوباره نیز این موسسات مورد اعتماد مردم خواهند شد یا خیر؛ مسئلهای است که باید مراکزی مانند اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی و یا بانک مرکزی که به این موسسات مجوز فعالیت مالی و پولی میدهند، پاسخگو باشند.
فعالیت نامناسب بانکها و سودهای کلانی که در ارائه تسهیلات و تعیین دیرکرد برای بازپرداخت تسهیلات، شرایط سخت و کاغذبازی که بانکها برای مردم ایجاد کردند، قطعاً دلیل مهم گرایش مردم به این موسسات است وگرنه بنا به گفته یکی از مقامات استان که دلیلی برای ایجاد بانکها و موسسات خصوصی مثل قارچ در هر کوچه و خیابان، وجود ندارد.
این موسسات نیز دقیقاً در سرفصلهای تبلیغاتی خود برای ارائه تسهیلات بر روی کاغذ با آسانسازی شرایط، مردم را فریب میدهند و از چنگال مردم دسترنج آنها را ربوده و مردم را گرفتار استانداری و فرمانداریها میکند که این مراکز نیز به دلیل هزاران مشکل و گرفتاری فقط به وعده و وعید پیگیری میکنیم اکتفا میکنند و بعد از خوابیدن غائله این تجمع، متاسفانه دور تسلسل کلاهبرداری میلیاردی از مردم در قالب موسسات مالی و پولی در شهر دیگری ادامه مییابد.
بلاغ