زیارت جامعه کبیره میراث گران‌بهای امام هادی(ع)/ امامت در ۸ سالگی

بصیر، نیمه ماه ذی الحجه، مصادف است با میلاد یکی از سلاله اهل بیت(ع) که دهمین امام شیعیان است، امامی که هادی و راهنمای بشر شد و علی النقی نام گرفت که به معنای پاک، پاکیزه از آلودگی و انحراف است.

امام علی النقی(ع) فرزند جواد الائمه(ع) است که بعد از ایشان و در سن هشت سالگی منصب الهی امامت را عهده دار شد.

البته به نظر می‌رسد دهمین امام شیعیان هم در بین شیعیان از مظلومیت خاصی برخوردار است و متأسفانه جزو امامانی هستند که کمتر شناخته می‌شوند و یا کمتر شیعیان درباره ایشان اطلاعات داشته و از منش و سبک زندگی ایشان باخبر هستند.

امام هادی(ع) در این دوره خطیر و از لحاظ علمی که برای آینده جهان اسلام اهمیت خاص داشت، امامت را بر عهده گرفتند و بایستی به گونه‌ای بنیان‌های علمی مکتب اهل بیت(ع) را تأسیس و سازماندهی می‌کردند که تا قرن‌ها این بنیانگذاری، نیازهای فکری و سیاسی را پاسخ دهد.

استاد دانشگاه مفید با اشاره به مباحث علمی که امام هادی(ع) دنبال می‌کردند، گفت: امام علی النقی(ع) سعی و تلاش می‌کردند در بحث‌های کلامی اصالت کلامی شیعی را به توجه به فرمایشات امامان معصوم(ع) ادامه دهند و جدای از معتزله و اهل حدیث باشد.

اهتمام ویژه امام هادی(ع) به مسئله غدیر

حجت الاسلام علی اکبر گلقندشی در ادامه افزود: در جامعه‌ای که به ظاهر اسلامی بود و اهل حدیث که علمای اهل سنت بودند اسلام را تفسیر به رأی می‌کردند و امام هادی(ع) بسیار تلاش می‌کردند که در چنین جامعه‌ای مردم را با اسلام واقعی و احکام آن آشنا کنند.

وی به اهتمام ویژه امام هادی(ع) به مسئله غدیر و تبیین آن در جامعه آن زمان اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از جلوه‌های زیبای بزرگداشت غدیر در زیارت مخصوص امام علی(ع) در روز غدیر مشاهده می‌شود که کلمات آن زیارت، زمزمه زیبای امام هادی(ع) است.

وی همچنین به زیارت جامعه کبیر اشاره کرد و آن را بزرگترین خدمت امام هادی(ع) به تشیع دانست و افزود: این زیارت یک نگاه عقلانی و عمیق و نجات بخش به شیعیان ارائه کرده و خود بهترین متن شناخت امامان راستین است.

زیارت جامعه کبیر از معجزات علمی امام هادی(ع) است

همچنین حجت الاسلام محمدرضا کریمی والا، استاد دانشگاه قم با اشاره به دانش بالای امام هادی(ع) گفت: زیارت جامعه کبیره از معجزات علمی امام هادی(ع) محسوب می‌شود که در واقع امام شناسی و تبیین سیره ائمه(ع) است.

وی در ادامه افزود: امام هادی(ع) بر روی حدیث ثقلین تأکید زیادی داشتند و تا جامعه اسلامی بداند که برای رسیدن به جایگاه شایسته خود باید به چه کسانی متوسل شود و از چه ابزاری استفاده کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه عده‌ای از شیعیان در زمان امام هادی(ع) با کج‌ فکری ائمه شیعه را در حد خدا می‌دانستند، تصریح کرد: این افراد معتقد بودند که در قرآن آمده که ائمه(ع) تجلی خدا هستند و می‌گفتند قرآنی که هم‌اکنون در دست ماست تحریف شده بنابراین با وجود این کج‌فکران لازم بود جایگاه واقعی ائمه معصومین(ع) توسط امام هادی(ع) تبیین شود و ایشان به اصالت قرآن تأکید می‌کردند و همواره در تمامی محافل تأکید می‌کردند که هیچگاه قرآن تحریف نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا