از مسجدی 800 ساله تا «خمسه بازار» در فریدونکنار

بصیر، در ادامه معرفی فریدونکنار در قسمت دوم به موقعیت جغرافیایی و جاذبههای تاریخی و فرهنگی این شهرستان میپردازیم.
موقعیت جغرافیایی
فریدونکنار در کناره جنوبی دریای خزر بین شهرهای آمل، بابل، بابلسر و محمودآباد قرار دارد.
ارتفاع متوسط این شهر جلگهای از سطح آبهای آزاد جهان حدود 12 متر است و در عرض جغرافیایی 36 و 42 دقیقه شمالی و طول جغرافیایی 52 درجه 30 دقیقه شرقی(منطبق بر ساعت رسمی کشور) واقع شده است.
رودهای «فریکنار» و «ملاکلا» زمینهای این شهر را مشروب میکند، متوسط حداکثر دما در فریدونکنار 21.5+، متوسط حداقل 13.7+ و متوسط دمای روزانه 17.6+ درجه سانتیگراد است.
در این شهر سالیانه 870 میلیمتر باران میبارد.
جاذبههای تاریخی و فرهنگی
سقانفار(سقاخانه)اوکسر، سقانفار و امامزاده قاسم کاردگرمحله(مربوط به اوایل دوره قاجاریه)، تپه تاریخی طلاکتی(روستای جزین)، امامزاده فخرعلی حیدرکلا، امامزاده ادریس سوته مهمترین جاذبههای تاریخی فریدونکنار را تشکیل میدهند.
پل فلزی مرکز شهر نیز قدمتی 75 ساله دارد، از سایر اماکن و مراکز تاریخی این شهرستان میتوان به بقعه امامزاده سیدمحمد که در کنار آن گورستانی قدیمی نیز وجود داشته است که در اثر زلزله سال 1272 هجری قمری آسیب دید و گنبد مخروطی شکل آن ویران شد.
بنای امامزاده سپس توسط اهالی محل بازسازی شد، حمام قدمی که در سال 1240 هجری قمری ساخته و در سال 1350 هجری شمسی ویران شد و دارای ارزشهای معماری فراوانی بوده است.
مسجد جامع قدیمی شهر که بنای آن را به قرن سیزدهم هجری نسبت میدهند و مسجد جامع جدید شهر به جای آن احداث شده استف امروزه از کتیبه قدیمی این مسجد اثری نمانده است، در سالهای دور همه ساله 40 روز پس از عید نوروز افراد از ولایات مختلف کالاهای خود را به مدت 5 روز در فریدونکنار به خرید و فروش میگذاشتند که به آن «خمسه بازار» میگفتند.