هفت سین سلامتی
بصیرنیوز، فصل ها، ماه ها و رنگ ها می گذرند و همگی حاکی از چرخش زمان و روزگارند. فرهنگ کهن ایرانی گره خورده با شکر دائم نعمت های خداوندی در فصل های مختلف سال. دانش سرشار مردمان ایران زمین از آنچه می خورند و می آشامند و شناخت زیبایی های فصل ها، رنگ ها و محصولات آن در جشن های جاودانه ایرانیان در فصول مختلف متجلی است.
هفت سین شامل 7 سین است که هر کدام می تواند سمبل سلامتی و طول عمر و زندگانی باشد.
سیب، سمبل زیبایی و سرشار از سلامتی
رد پای سیب را به فراوانی می توان در داستان های اساطیر یونان و روم باستان یافت که در آن دوره، نشانه جاودانگی یا تناسخ بود.

در گذشته از سیب به عنوان غذای خدایان و الهه ها یاد شده است. همچنین به عنوان پاداش کار نیک هدیه داده می شد و امروزه سیب از میوه های پرطرفدار و خوشمزه در جهان محسوب می شود.
میوه سیب را یا به صورت تازه، یا به شکل آب سیب، کمپوت، مربا، ژله، مارمالاد، سرکه و … استفاده می کنند. این میوه سرشار از اسیدهای آلی، اسید مالیک و نمک های پتاسیم و سدیم است.
بیشتر اسیدها و نمک های ارزشمند سیب در زیر پوست آن جمع شده است، بنابراین توصیه می شود سیب را پس از شست و شو، با پوست مصرف کنید.
سیب میوه ای سرشار از ویتامین های B، A و C بوده و نیز حاوی تانن ها، سلولز، آهن، کلسیم و فسفر می باشد.
مهم ترین ماده معدنی موجود در سیب «پتاسیم» است که آن را «عنصر جوانی» می نامند که سبب نرم شدن جداره سرخرگ های بدن و پایین آمدن فشار خون می شود. سیب یکی از میوه های طبی نیز به شمار می رود که هم عضلات و هم اعصاب را تقویت می کند. طبق آخرین بررسی های به عمل آمده، سیب سرخ نسبت به انواع دیگر آن امتیاز و خواص بیشتری داشته و خاصیت پاک کردن سموم بدن را دارا است و به علت داشتن مواد قلیایی، اسید اوریک را حل کرده و ترشحات غدد بزاق و معده را مساعد و متعادل می سازد.
1. سیب برای معالجه چاقی، امراض مفاصل، روماتیسم مزمن، نقرس، تب خال و امراض ریوی مفید می باشد. به خانم ها توصیه می شود در طی هفته 5 عدد سیب بخورند.
جالب است بدانید که سنجد دارای درخت کوتاه و پرخار با برگ هایی شبیه بید و گل های خوشه ای سفید یا زرد رنگ بسیار خوش بو می باشد. خواص سنجد بسیار قابل توجه است که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم:

1. این میوه منبع قابل توجهی از ویتامین E و C و رنگدانه کاریوتن است که همگی خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارند.
سرکه
سقراط معتقد بود که سرکه خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و در درمان پنومونی (ذات الریه)، بیماری های ناشی از کمبود ویتامین c و زخم ها استفاده می شود.

1. همچنین برای سرکه خواصی مانند جلوگیری کننده فشار خون و کاهنده کلسترول قائل هستند.
سماق، سمبل روشنایی و غلبه بر شیطان
این گیاه اغلب در مناطق مدیترانه، جنبو ایتالیا و آسیای شرقی و به ویژه در ایران دیده می شود. انواع متنوعی دارد که برخی از آنها جنبه تزیینی داشته و اگر حواس مان نباشد می تواند موجب مسمومیت و خارش گردد.

در برخی از کشورها از سماق، نوشیدنی تهیه می کنند که جهت تسکین درد معده و اختلالات هضمی موثر است.
1. محرک اشتها بوده و چاشنی خوبی برای غذاها محسوب می شود. سماق قابض و پاک کننده معده می باشد.
سیر، طبیب گیاهی روی زمین
سیر علاوه بر خواص دارویی و تغذیه ای، به واسطه داشتن ماده ضد ویروسی، ماده غذایی خوبی برای مصرف، چه در هنگام سلامت و چه در زمان سرماخوردگی به شمار می رود و برای رفع بوی آن نیز می توان سیب یا عسل مصرف کرد یا به شکل نیم پز و خرد کرده از آن استفاده نمود.

– سیر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتری دارد و در مبارزه با مسمومیت های غذایی از جمله سالمونلا موثر است.
سمنو، نشان استقامت و شیرین کامی

سمنو در بر دارنده جوانه گندم است که در سال های اخیر، اهمیت ویژه جوانه گندم در رژیم غذایی افراد مشخص شده و بیش از همیشه مورد توجه متخصصان غذایی قرار گرفته است، طوری که قرار دادن آن در سبد غذایی توصیه می شود.
سبزه، مظهر سلامتی روح و روان

سبزه مظهر سرسبزی و شادابی است و قرار دادن آن در سفره هفت سین به این منظور است که ما با سبز کردن دانه و توجه به گل، سبزه و گیاه به شادی و شادابی که غذای روح و اندیشه است، نیز توجه کنیم.
در خاتمه توصیه می شود همیشه و در همه حال به فکر حفظ سلامت روح و جسم خود باشید، چرا که سرچشمه موفقیت در جامعه بشری، سلامت جسم و روان است.