شالیزاریهای مازندران با کمبود منابع آبی مواجه است/درگیری استان برنج با 210 هزار هکتار خوشه زرین
بصیر، دلاور حیدرپور در آغاز نشاکاری شالیزارهای این استان با اعلام اینکه مازندران از کمبود ذخیره آبی رنج میبرد و جریان آب در زراعت برنج وابستگی به جریانهای بههنگام رودخانهای دارد، گفت: 10 درصد ارزش تولیدات کشاورزی کشور در مازندران است.
وی با اشاره به این که مازندران از 210 هزار هکتار سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی یکسوم برنج مورد نیاز کشور را تأمین میکند، اظهار کرد: 80 درصد سطح زیرکشت شالیزارهای مازندران عملیات شخم و شیار انجام شد که نسبت بهمدت مشابه سال گذشته افزایش 10 درصدی داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با درخواست از کشاورزان در دقت لازم برای مصرف منابع آبی، برنجکاری کار پرمشقت و سختی است و انجام آن بهصورت سنتی هزینههای بالای کارگری را بههمراه دارد، خاطرنشان کرد: بهعنوان نمونه برای هر هکتار کشت برنج بهصورت سنتی نیاز به 100 نفر روز کارگر است.
این مسئول ادامه داد: با توجه به هزینه بالای زراعت برنج و کاهش هزینه تولید توسعه مکانیزاسیون در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
حیدرپور تصریح کرد: در حال حاضر یکهزار و 800 دستگاه نشاکار چهار و شش ردیفه و 2 هزار و 200 دستگاه کمباین بهصورت مستقیم برداشت در بخش کشاورزی مازندران در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه با در اختیار قرار دادن تسهیلات میتوان سطح نشای مکانیزه را در استان افزایش داد، گفت: 80 بانک نشای کاشت داشت و برداشت در استان فعال است که درصدد توسعه این تعداد هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه مازندران در 13 محصول کشاورزی از جمله زراعت برنج دارای رتبه اول و دوم در کشور است، در زمینه کشت مکانیزه، تصریح کرد: سطح کشت مکانیزه سال گذشته در استان 45 هزار هکتار بوده و امسال این میزان به 60 هزار هکتار افزایش یافته است.
این مسئول گفت: در یکسال و نیم اخیر بیش از 70 میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانک کشاورزی برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی به مازندران تخصیص داده شده است که صددرصد آن جذب شده است.
بلاغ