تحریم، بهترین فرصت اجرای اقتصاد مقاومتی و لزوم ادامه نقشهراه رهبری پس از توافق

بصیر، در حالیکه دولت بیش از نیمی از زمان خدمتگزاری خود به مردم را برای بهبود شرایط اقتصادی با توجه کامل به مذاکرات گذاشته است، باید دید آیا شرایط به همان گونه که دولت به دنبال آن است رقم میخورد یا خیر.
آنچه که بسیاری از کارشناسان از آینده مبهم آن نام میبرند بازگشت به دوران خام فرشی نفت است.
شرایطی که تحریم توانست آن را به حداقل برساند و شعار اقتصاد بدون نفت را تبیین کند، در این راستا مقام معظم رهبری نیز بارها تحریم را برکت برای کشور توصیف و به مسئولان ارشد کشور در خصوص استفاده از این فرصت گوشزد کردند.
خام فروشی نفت در واقع بازار رقابتی اقتصاد تک محصولی را فراهم میکند و این در واقع همان وابستگی تمام قد به فروش محصولات نفتی و دم تکانی کشورهای متحد غرب برای خرید این محصول استراتژیک است.
در واقع اگر مدیریتی در زمینه صادرات این محصول نداشته باشیم، دوباره به همان وضعیتی دچار میشویم که فقط شعار اقتاد بدون نفت را سر میدهیم.
در حالت دیگر، با توجه به آزاد شدن برخی از تحریمها پس از توافق! کشورهای دنیا اقدام به حضور در ایران برای سرمایهگذاری میکنند که در این بین رعایت 2 نکته بسیار حائز اهمیت است.
در حالت نخست ورود واردات محصول به ایران رونق پیدا میکند و آنچه در این بین بسیار مهم و ضرروری است برنامهریزی صحیح و درست در واردات است.
هجمه محصولات بیکیفیت به کشور و البته ورود کالاهای لوکس بلا استفاده مهمترین معضلی است که میتواند رند رو به جلو را با پسرفت مواجد کند.
در حالت دوم نیز ورود کالا بدون برنامهریزی به کشور تنشهای زیادی را در بین عرضهکنندگان و متقاضیان ایجاد میکند و اگر مکانیسم درستی در نحوه داد و ستدها در اختیار نباشد بسیاری از متمولان با ورشکستگی روبهرو میشوند و این امر فاصله طبقاتی در جامعه ایجاد میکند.
اما آنچه که بسیار مهمتر از آن به نظر میرسد فرصت طلایی توجه به اقتصاد مقاومتی و اجرای آن است، در این شرایط تحریم که میتوانستیم به دستاوردها و تولیدات داخلی توجه کنیم و این فرصت را غنیمت بشمریم، دلخوشی به توافق، این نقشه راه را منزوی نکند، چرا که تجربه تلخ اعتماد به نظام سلطه به ویژه آمریکا نشاندهنده آن است که هرگز نمیتوان به پایان خوش امیدوار بود.