كهريزك اقتصادي در دولت اعتدال و تدبير

شما را به خدا در حوزه اقتصاد همچون شاهان قجری عمل نکنید!

به گزارش بصیر به نقل از بلاغ، داستان کهریزک و ظلم ها و ستم های آن را شنیده اید … همه می دانیم حقوق عده ای از مردم در این قضیه پایمال شد و متاسفانه به نام قانون سر قانون را شکستند … حرف و حدیثهای مربوط به کهریزک فراوان است و این مکتوب نیز غرضش فقط یاداوری و تطبیق آن اتفاق بد در این دولت اعتدال و تدبیر است.

این بار ظاهراً قرار است کهریزک اقتصادی اتفاق بیفتد … قرار است بانک مرکزی نقش اصلی این پایمال شدن حقوق مردم را بر عهده بگیرد … قرار است در حوزه اقتصاد و نظارت و ارزش دارایی و پول ملی بصورت دستوری و فله ای تصمیم بگیرند و… چند روزیست بانک مرکزی لیست جدید موسسات و بانکهای مجاز را در سایت خود اعلان نموده و متاسفانه نام شش موسسه و دو بانک در شرف تاسیس را در لیست جدید خود حذف نموده است آن هم بدون هیچ توضیح و توجیه مستند و مستدلی.

کاری به کار آن دو بانک در شرف تاسیس ندارم چون می دانم هر دوی آنها مجوزهایشان را اخذ کرده اند و تا حدود زیادی مسیر اصلی را رفته اند و با توجه به پشتوانه های مالی و اجتماعی بزودی بانک رسمی خواهند شد اما گناه این شش موسسه چه می شود مگر نه اینکه این موسسات با قول ادغام چندین موسسه در داخل هم بوجود آمده اند ؟ مگر نه اینکه بار سنگین روانی و اقتصادی و امنیتی را بدوش این شش موسسه انداخته اید و بانک مرکزی همچون اربابی فقط دستور داده است و … مگر نه اینکه قول و قرارهایی به این شش موسسه داده بودند تا بتوانند راحتتر ادغام شوند و … پس چه شد ؟

آقایان مسئولین بانک مرکزی مگر از سال 89 تا همین 10 روز پیش این موسسات جزء موسسات تحت نظارت شما در سایت اصلی بانک مرکزی نبوده اند ؟ چرا به یکباره نام اینان را حذف کرده اید ؟

چرا معاون نظارت بانک مرکزی از اعلان کردن نام موسسات غیر مجاز طفره می رود ؟ مگر مجوز یک موسسه اعتباری حتی در شرف تاسیس حواله انبار ماست و پنیر است که اینچنین خط بطلان بر آن بکشید ؟ مگر نمی دانید وقتی یک موسسه اعتباری حتی برای یک روز هم مجاز به فعالیت باشد می تواند در قالب انواع مختلف عقود و … تعهداتی را برای خود و هم برای مردم تا 30 سال آینده به وجود آورد ؟

شما فکر این قراردادها و تبعات آن را بر مردم و اقتصاد کرده اید ؟ رئیس یک اتحادیه و یا یک صنف کوچک هم رفتار شما را با زیر مجموعه خود اتخاذ نمی کند . تاوان این اشتباهات شما را مردم عزیز کشورمان باید بصورت مستقیم و از دسترنج خویش هزینه کنند ، می دانید چند درصد نقدینگی کشور در دست این شش موسسه است ؟ می دانید چند هزار کارمند در این مجموعه ها مشغول به کار هستند ؟ می دانید چند میلیون سپرده گذار در این موسسات سپرده گذاری کرده اند ؟

شما را به خدا در حوزه اقتصاد همچون شاهان قجری عمل نکنید . فکر امنیت روانی مردم و امنیت سرمایه گذاری و نقدینگی جامعه را کرده اید ؟ یا مجوز در شرف تاسیس ندهید و یا با اهرمهای خویش مجابشان کنید ادامه راه را تا مسیر نهایی این موسسات انجام دهند .. نه اینکه یک شبه و بصورت فله ای شش موسسه اعتباری را فاقد مجوز بدانید و خط بطلان بر امضاها و نظرات و نظریه های قبلی تان بکشید ؟ گناه مردم ما چیست ؟

می دانید با زندگی چند هزار نفر با این تصمیمات بازی می کنید ؟ یعنی این شش موسسه به یک اندازه در پیمودن روند قانونی مجوز نهایی مقصر بوده اند ؟ شما را به خدا دعوا های سیاسی و اقتصادی خود را اینگونه به دل مردم نکشانید . به مردم چه ربطی دارد که فعالان فلان بانک یا موسسه سهامش از آن اسپانسرهای مالی دولت قبلی بوده است ؟ یا به لحاظ سیاسی شاید همسو نباشد . به دیگر موسسات چه دخلی دارد ؟ چرا می بایست این اتفاقات همیشه در آخر سال رخ دهد ؟ اگر باعث تخلف در پرداخت و یا اخذ سود و … است که خوشبختانه اینروزها همه بانکها شبیه هم هستند چه با مجوز و چه موسسه و … دل نگران بعضی از دلسوزان عرصه بانک و پول این است که نکند طیفی از مدیران سیاسی بانک های خصوصی در چند سال اخیر که جدیداً سکاندار هدایت بانک مرکزی و سازمانهای کنترل و … پول و بانکی را در دست گرفته اند برای نقدینگی کشور خواب و خیال خاصی دیده اند ؟

مردم به اعتماد حرف شما از سال 89 تاکنون به این شش موسسه اعتماد نموده اند سه سال یک موسسه مالی و اعتباری فعال بود و قطعاً تا چندین سال آینده هم به مردم تعهد دارد و هم مردم به آْنها تعهد دارند . آیا اینگونه می شود گناه خویش را به پای مردم بنویسند ؟ آیا باید سوء تدبیر و مدیریت شما مستقیماً از نقدینگی مردم هزینه شود ؟ آن هم همیشه در پایان سال مالی . التهاب در بازار نقدینگی آخر سال چرا ؟ این به نفع چه کسانی خواهد بود ؟

جناب آقای سیف و همکاران محترم خودتان بهتر واقفید که اگر امروز 20% سپرده گذاران بانک ملی هم به بانک برای دریافت سپرده های خویش بصورت سریع و عجله ای و … مراجعه نمایند قطعاً بانک ملی با آن همه یال و کوپال هم نمی تواند از عهده پاسخ آن برآـید … چرا مردم را به جنگ می خوانید ؟ به جنگی که می دانید بازنده اند . شما به این شش موسسه مجوز ابتدایی داده بودید حال اگر هم تخلفی صورت گرفته می بایست خودتان احقاق حقوق ملت را بر عهده بگیرید نه اینکه از خود سلب اختیار کرده و معاون نظارتی بانک مرکزی بگوید برخورد و … با این تخلفات در حیطه اختیار بانک مرکزی نیست و ما فقط هشدار دادیم .. .

این شش موسسه اعتباری با تلاش مدیران و کارمندان و مشتریانش این مسیر را خواهند گذراند اما یادشان باشد اثرات این نوع تصمیمات شما شاید تا سالیان سال بر دوش آنها سنگینی کند .

نرخ مطالبات معوق بانکهای دولتی که از همه حمایت های قضایی و حقوقی هم بهره مند هستند چقدر است ؟ قطعاً کمتر از 12% نیست .. آنهم در موقعیتی که همه دریافت کنندگان تسهیلات خود را موظف می دانند باید به بانکی که همه گونه قدرت دارد در قبال دریافت تسهیلات و پرداخت اقساط آن پاسخگو باشند و به تعهداتشان عمل کنند .

آیا شما با این کار خود برای عده ای سودجو که در تمام سیستم بانکی و اعتباری کشور وجود دارند عرصه ای برای جولان باز نکرده اید ؟ تسهیلات پرداختی بلند مدت این شش موسسه اکنون چگونه باید از مشتریان اخذ گردد ؟ سودجویان را چگونه می خواهید مهار کنید، نقدینگی مورد نیاز این موسسات را برای هجوم مشتریان چگونه می توانید تامین کنید ؟ اندکی تامل ذهن هر انسان عاقلی را به سمت و سوی کهریزک می برد … آری کهریزک اما این بار اقتصادی … جناب آقای سیف عرصه بانک مرکزی عرصه ای ملی و عمومی در اقتصاد کشور است ، از فضای خصوصی که در این چند سال در آن بوده اید فاصله بگیرید … و سعی کنید ملی فکر کنید .

 اگر تخلف یا عدم پایبندی به تعهد از سوی این موسسات سر زده است را می توان با در دست داشتن اهرم های دولتی و حکومتی که همیشه یار و یاور بانک مرکزی بوده اند حل کنید و مردم را مستقیم به جنگ نفرستید .. می توانید موسسه ای که به نظر شما صلاحیت لازم را نتوانسته در موعد مقرر به دست آورد را با دلایل و ادله به مردم معرفی کنید و برای یکسال آینده یا یک پروسه ای با یک مدت زمان خاص برای آن موسسه تعیین تکلیف کنید .

محمد مهدی بازاری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا