ترکیب بدنی مناسب در گرو تغذیه و فعالیت ورزشی است

به گزارش بصیرنیوز، سیداسماعیل حسینینژاد در گفتوگو با خبرنگار ما اظهارکرد: سبک زندگی سالم به ابعاد مختلفی در زمینههای تغذیه، کار، فعالیتهای روزمره، فعالیتهای ورزشی و مسائل روحی روانی و عاطفی اجتماعی بستگی دارد.
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای ورزشی در سلامت بدن و زندگی بسیار موثر است، خاطرنشان کرد: بدون فعالیت بدنی مناسب، افراد دچار آسیبها و ناهنجاریهایی می شوند که در درازمدت و با افزایش سن میتواند موجب ناراحتیها، دردها از جمله مشکلاتی مانند دیسک کمر، ساییدگی مفاصل و غیره شود.
دکترای تخصصی بیومکانیک ورزشی با بیان اینکه انسان باید از ترکیب بدنی مناسب برخوردار باشد، تصریح کرد: بدن از بخش چربی و عضلانی تشکیل شده و فرد سالم باید از درصد مناسب چربی که در آقایان 18 درصد و در بانوان 25 درصد است برخوردار باشند.
عضو هیات علمی گروه علوم ورزشی دانشگاه مازندران ادامه داد: افرادی که دارای درصد چربی بالاتری نسبت به درصد عضلانی باشند مستعد بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و غیره هستند.
حسینینژاد با اشاره به اینکه وزن ملاک تشخیص ترکیب بدن نیست گفت: وزن شاخص خام بوده چراکه امکان دارد افرادی وزن بالایی داشته باشند اما دارای ترکیب بدنی مناسبی باشند.
وی تاکید کرد: حفظ ترکیب بدنی مناسب علاوه بر تغذیه نیاز به فعالیتهای ورزشی مناسب در طول هفته دارد و کاهش وزن بدون فعالیت ورزشی امکان آسیب به عضلات را در پی دارد که به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
دکترای بیومکانیک ورزشی افزود: روش مناسب برای کاهش وزن و کسر کالری این است که همراه با کنترل تغذیه، فعالیت ورزشی مناسبی انجام شود تا تعادل مصرف و سوخت کالری ایجاد شده و همچنین موجب تضمین سلامت باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران با بیان اینکه بخشی از سبک زندگی سالم به سلامت سیستم عضلانی و اسکلتی مرتبط میشود یادآور شد: سیستم عضلانی و اسکلتی افراد در زندگی روزمره و محیط کار به صورت مداوم در فشار نیروهایی است که به آن وارد میشود و این فشارها میتواند موجب بروز ناهنجاریها و اعمال فشار در بخشهایی از بدن شوند که آسیبهایی را به همراه دارد.
حسینینژاد اظهارکرد: افزایش یا کاهش قوس کمر، زانوی ضربدری یا پرانتزی، کف پای صاف یا گود نتیجه سبک زندگی ناسالم است.