گلوبال ریسرچ بررسی کرد

کیف‌های پر پول بندر بن سلطان برای تروریست‌های جهان

به گزارش بصیر به نقل از فارس، پایگاه خبری تحلیلی «گلوبال ریسرچ» در گزارشی مسئله تروریسم جهانی در عربستان و شبکه تروریستی بندر بن سلطان، رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان را مورد بررسی قرار داد.

این گزارش در ابتدا به برخی از نقائص دستگاه حکومتی عربستان اشاره می‌کند و می‌نویسد این کشور توسط یک خانواده دیکتاتوری اداره می‌شود که تحمل هیچ مخالفی را ندارند و مدافعان حقوق بشر و مخالفان سیاسی را به شدت سرکوب می‌کند.

* شبکه تروریسم راه حل عربستان برای مواجهه با مخالفت‌ها

گلوبال ریسرچ می‌نویسد این کشور پادشاهی در حال حاضر به خاطر مخالفت‌هایی که چه در عرصه داخلی و چه در عرصه بین‌المللی با آنها روبرو است به سمت ایجاد یک شبکه بین‌المللی ترویستی روی آورده و تأمین منابع مالی و آموزش آنها را به عهده گرفته است.

* شبکه تروریسم جهانی بندر بن سلطان

مبدع این شبکه تروریستی، طبق آنچه در این گزارش آمده، بندر بن سلطان، رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان است که ارتباطات عمیقی با مقامات بلندپایه سیاسی، نظامی و اطلاعاتی آمریکا دارد.

بندر بن سلطان در پادگان نیروی هوایی «ماکسول» و دانشگاه جان هاپکینز آموزش دیده و برای بیش از دو دهه سفیر عربستان در آمریکا بوده است. وی بین سالهای 2005 تا 2011 دبیر شورای امنیت ملی بوده و در سال 2012 به سمت رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان منصوب شد.

* همکاری بندر بن سلطان با سازمان سیا در نیکاراگوئه

گلوبال ریسرچ تصریح می‌کند بندر بن سلطان از اوان فعالیتش فعالیت‌های مخفیانه تروریستی را با همکاری سازمان سیا آغاز کرد. یکی از عملیات‌های مشترک وی با سازمان سیا در خلال دهه 1980 این بود که وی 32 میلیون دلار به شورشی‌های کنترا در نیکاراگوئه کمک کرده است که درگیر نبرد با دولت این کشور بودند.

در بخش دیگری از این گزارش ادعا شده بندر بن سلطان از حوادث 11 سپتامبر سال 2001 نیز آگاهی داشته است.

* عربستان؛ از نظامی قبیله‌ای تا محور تروریسم

گلوبال ریسرچ می‌افزاید: «بندر بن سلطان عربستان سعودی را از یک رژیم درون‌گرا و قبیله‌ای به سمت نظامی کاملاً وابسته به قدرت آمریکا و حکومتی که یک مرکز منطقه‌ای برای شبکه تروریستی است تبدیل کرده است. بندر شبکه وسیعی از عملیات مخفیانه تروریستی، اعم از القاعده، گروه‌های وهابی و سایر گروه‌های مسلح سنی را مسلح و تأمین مالی کرده است.»

* همکاری با رژیم اسرائیل بر اساس خصومت مشترک با ایران

همکاری با سازمان‌های جاسوسی آمریکا برای هدایت شبکه‌های تروریستی تنها اقدام بندر بن سلطان نبوده است. طبق این گزارش، وی به تازگی مسیر مستقلی را آغاز کرده، زیرا برخی از منافع عربستان سعودی در منطقه، راهی غیر از منافع آمریکا را پیش گرفته‌اند. بر همین اساس است که با وجود خصومت دیرینه عربستان با رژیم اسرائیل، بندر بن سلطان اخیراً یک رابطه کاری و فعال را با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل شروع کرده است. رابطه‌ای که هسته مشترک آن را دشمنی با ایران تشکیل می‌دهد.

* تروریسم در راستای امپریالیسم غرب و اهداف هژمونیک عربستان

رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان به طور مستقیم یا از طریق بازیگران نیابی‌اش در راستای بازآرایی نظام سیاسی‌اش، بر هم زدن ثبات کشورهای مخالف و توسعه دست‌اندازی‌هایش در کشورهای مختلف از آفریقای شمالی گرفته تا جنوب آسیا بوده است. این اقدامات گاه در راستای امپریالیسم غرب و گاه در راستای آرمان‌های هژمونیک عربستان بوده است.

* اقدامات تروریستی عربستان در تونس و مراکش

بندربن سلطان، به عنوان مثال، در کشورهای تونس و مراکش میلیون‌ها دلار پول خرج کرده تا مطمئن شود جنبش‌های دموکراسی‌خواه سرکوب شده و به حاشیه رانده می‌شوند. طبق  این گزارش، به افراط‌گرایانی که از کمک‌های عربستان بهره‌مند می‌شوند دستور داده می‌شود تا رهبران جنبش‌های دموکراتیک و رهبران مخالف را ترور کنند. در تونس و مراکش، سیاست‌های رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان در راستای منافع آمریکا و فرانسه است، اما در لیبی و مصر چنین نیست.

* تروریسم در لیبی

حمایت عربستان سعودی از تروریست‌های مرتبط با القاعده که در حال نبرد با معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی بودند همراستا با جنگ هوایی ناتو بود. اما در مراحل بعدی، رویکرد عربستان از ناتو فاصله گرفت: عربستان سعودی پس از سقوط رژیم قذافی از القاعده و باندهای تبهکار تروریستی حمایت کرد.

گلوبال ریسرچ می‌افزاید: «به افراط‌گرایان لیبی کمک‌های مالی شد تا عملیات نظامی‌شان را به سوریه گسترش دهند، جایی که رژیم عربستان در حال سازمان‌دهی عملیات نظامی گسترده‌ای بود تا نظام بشار اسد را سرنگون کند.»

* حمایت از کودتای نظامی مصر؛ تلاشی برای سرکوب دموکراسی

در کشور مصر بندر بن سلطان با همکاری اسرائیل راهبرد تضعیف دولت مستقل و روی کار آمده با فرایندهای دموکراتیک از گروه اخوان المسلیمن را پیش رو گرفت. بندر بن سلطان و نظام دیکتاتوری عربستان از کودتای نظامی در مصر و روی کار آمدن ژنرال السیسی حمایت مالی کردند. بندر بن سلطان با فراهم آوردن یک بسته کمک 15 میلیارد دلاری و وعده‌های کمک‌های بیشتر، برای ارتش مصر امکان حیات مالی و مصونیت اقتصادی فراهم آورد.

در ادامه این گزارش آمده است: «بندر با حمایت از این کودتای نظامی، یک رقیب اسلامی روی کار آمده با فرایندهای دموکراتیک که در تضاد با نظام استبدادی عربستان بود را حذف کردند.»

شبکه تروریستی بن‌سلطان در حمایت مالی گستره‌ای که برای مسلح کردن و آموزش دهها افراط‌گرا از کشورهای آمریکا، اروپا، خاورمیانه و قفقاز دارد بیش از جاهای دیگر مشهود است.

* تروریست‌های عربستان در سوریه

تروریست‌های القاعده عربستان، در سوریه «شهدای اسلام» نام گرفتند. دهها باند تبهکاری در سوریه برای سلاح‌ها و پولهای عربستان سعودی رقابت کردند. پایگاه‌های آمورشی با مربیان کشورهای اروپایی و آمریکایی در کشورهای اردن، پاکستان و ترکیه تشکیل شدند. بندر از اصلی‌ترین گروه تروریستی به نام «عمارت اسلامی دولت عراق و شام» حمایت کرد.

* پولهای بندر بن‌سلطان برای بمب‌گذاری سفارت ایران در لبنان

گلوبال ریسرچ می‌نویسد: «در حالی که حزب‌الله از بشار اسد حمایت می‌کرد، بندر بن سلطان برای گروهان عبدالله عظام در لبنان پول و تسلیحات فرستاد تا جنوب لبنان، سفارت ایران و قبرس را بمب‌گذاری کند. بندر سه میلیارد دلار به ارتش لبنان کمک کرد بلکه بتواند جنگ داخلی جدیدی  بین ارتش و حزب‌الله راه بیندازد. وی با همکاری فرانسه و آمریکا اما با حمایت مالی بیشتر نقش اصلی را به عهده گرفت و هدایت‌کننده اصلی یک جبهه سه وجهی علیه سوریه، حزب‌الله و ایران شد.»

در عراق، در حالی که آمریکا متعهد به حمایت از نوری المالکی است، بندر برای گروه تروریستی داعش «عمارت اسلامی عراق و شامات» حمایت می‌کند. در افغانستان و پاکستان هم بند بن‌سلطان ارتباط‌‌هایش با طالبان تقویت کرده است.

این گزارش در پایان تأکید می‌کند: «رژیم عربستان همانند رژیم اسرائیل هنگامی که یک حاکم مرتجع برای بر هم زدن ساز و کارهای دموکراتیک روی کار می‌آید با کیف‌های پر پول وارد صحنه می‌شود تا از آن رژیم پشتیبانی کند. وقتی که یک شبکه تروریستی پدیدار می‌شود تا یک نظام ملی، سکولار یا شیعه را از بین ببرد می‌تواند روی کمک‌های مالی و تسلیحاتی عربستان حساب کند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا