دور جدید «بگم بگم» توسط روحانی کلید خورد
به گزارش بصیر به نقل از بلاغ، روزنامههای کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای کشور به انتخاب مشرق است.
دولت سوریه آماده برقراری آتشبس
تهران امروز نوشت: نتیجه چند روز رایزنی و مذاکرات مقامات ایران، روسیه و سوریه به ارائه طرحی برای برقراری آتشبس در این کشور منجر شده است تا زمینهها برای برگزاری کنفرانس صلح ژنو بیشتر از قبل مهیا شود. اواخر هفته گذشته که محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران به سوریه رفت و از جمله با بشار اسد رئیسجمهور این کشور دیدار کرد، برقراری آرامش در سوریه مهمترین موضوعی بود که مورد بحث قرار گرفت. ظریف بهدنبال این دیدار فرصت را از دست نداد و بلافاصله راهی مسکو شد و با مقامات ارشد این کشور از جمله سرگئی لاوروف وزیر خارجه و ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه دیدار کرد تا درباره برقراری آرامش در سوریه رایزنیهای بیشتری انجام شود. البته همزمان ولید معلم وزیر خارجه سوریه هم به مسکو آمد و سرانجام دیروز در یک کنفرانس مشترک مطبوعاتی با لاوروف از آمادگی دولت سوریه برای برقراری آتشبس در سوریه خبر داد. به این ترتیب با رایزنیهای سهجانبه ایران و روسیه و سوریه زمینه برای برگزاری موفقتر کنفرانس صلح سوریه در ژنو بیشتر آماده شده و امید میرود این کنفرانس به نتایج مثبتی برسد.
شانتاژ علیه نظارت قانونی مجلس دستور کار ۱۰۰ روز دوم؟!
۱۰۰ روز اول دولت جدید با حمله به دولت قبلی گذشت. آیا محور تبلیغاتی ۱۰۰ روز دوم، حمله به مجلس است؟این پرسش را «رجانیوز» با مرور مواضع برخی مسئولان دولتی و حامیان آنها علیه نظارت قانونی مجلس پیشکشیده و نوشته است: آنچه از زبان برخی مسئولان دولتی و هواداران آن در رسانهها منعکس شده، تغییر فاز حمله از دولت قبلی به مجلس است، به گونهای که طی چند هفته گذشته این مسأله نمود آشکاری در روزنامهها و سایتهای خبری داشته است. به گزارش کیهان، به نظر میرسد این سناریو دقیقاً از زمانی کلید خورد که سعید حجاریان یکی از تئوریسینهای اصلاحطلبان از ضرورت انحلال مجلس سخن گفت و ادعا کرد باید قانون اساسی را تغییر داد تا دولت بتواند مجلس را منحل کند. چندی بعد آقایان نوبخت و یونسی به میدان آمدند و مجلس را تهدید کردند. اما ترکان دیگر مشاور منصوب رئیس جمهور، در گفتوگو با یک روزنامه اصلاحطلب با اشاره به رویکرد نظارتی مجلس و همچنین سؤالات نمایندگان از برخی وزرای دولت، تصریح کرد: «کسانی که عقلانیت و تدبیر را قبول ندارند مسلم است که مقابل دولت یازدهم خواهند ایستاد.»
دور جدید «بگم بگم» توسط روحانی
این دیگر محمود احمدینژاد نیست که در سفرهای استانی یا در مناظرههای انتخاباتی، مخالفان خود را تهدید به افشاگری کند. «بگم بگم» اصطلاح رایجی بود که در ادبیات سیاسی رئیسجمهور سابق نمودار شد. اگر محمود احمدینژاد چند سال پس از آغاز ریاست جمهوری با این ترفند به مقابله با منتقدان خود برمیخاست اما اینک حسن روحانی در حالی که عمر دولتش به چند ماه نرسیده، «بگم بگم» را شروع کرده است.
روحانی که در نخستین سفر استانی خود پس از ریاست جمهوری با استقبال مردمی معناداری مواجه شده بود؛ در روز پایانی سفر خود خبرساز شد تا آنچه در اذهان میماند، اظهارات مسالهساز او درباره تحریمها باشد. رئیسجمهور در آخرین روز سفر استانی خود به خوزستان، به منتقدان سیاست خارجی دولت حمله کرد.
رئیسجمهور به انتقاداتی که اخیراً از سوی برخی به هیأت دولت و سیاست خارجی آن وارد شده، اشاره کرد. روحانی درباره این منتقدان گفت: یک نفر پیدا میشود و حرفی میزند که برای چه به غربیها لبخند میزنید؟ البته امیدوارم حرفشان از روی حسن نیت باشد. ما لبخند میزنیم تا منجر به لبخند مردم شود. آیا نباید با تحریمهای ظالمانه مبارزه کرد؟ باید با دیپلماسی مشکل را حل کرد و ما از ابزار دیپلماسی استفاده میکنیم. آیا برداشتن تحریمها کار بدی است؟ گویی عدهای انقلابی شدهاند! گرچه سوابق آنها را میدانیم و از حرفهایی که میزنند تعجب نمیکنیم. روحانی پس از آنکه منتقدان سیاست خارجی خود را «تازه انقلابی» دانست؛ به این موضوع بسنده نکرد. وی افزود: دیدید که یک نفر معرفی و سپس گرفتار شد. دیگرانی هم هستند که باید معرفی شوند. در دوران تحریمها، عدهای به اسم اینکه تحریم را دور بزنند، ملت و منافع مردم را دور زدند.
«نه» انگلیسیها به فرش قرمز زنگنه!
زنگنه از زمان در اختیار گرفتن وزارت نفت از شرکتهای مختلف اروپایی و آمریکایی برای سرمایهگذاری در ایران دعوت کرده اما هر بار با جواب سربالای غربیها مواجه شده است. در آخرین مورد نیز مسؤولان شل و بریتیش پترولیوم دو غول نفتی انگلیس در پاسخ به دعوت وزیر نفت اعلام کردند که تا تحریمهای نفتی و بانکی ایران کامل لغو نشود به ایران نمیآیند! این دو شرکت در حالی روی فرش قرمز زنگنه پا نگذاشتند که جزو بدهکارترین شرکتهای نفتی جهان به ایران هستند.
همزمان با بلوکه کردن درآمدهای نفتی و گازی ایران توسط شل و بریتیش پترولیوم به عنوان دو شرکت بزرگ نفت و گاز انگلیس، بیژن زنگنه وزیر نفت برای بازگشت این دو غول نفتی اروپا دعوتنامه ارسال کرده است. در این بین پس از آنکه وزیر نفت در حاشیه اجلاس ماه گذشته اوپک در وین با برخی شرکتهای بزرگ نفت و گاز اروپا و آمریکا همچون استات اویل هیدروی نروژ، انی ایتالیا، توتال فرانسه، اکسون موبیل و کونوکو فیلیپس آمریکا، اواموی اتریش و ویتول سوییس مذاکره یا به صورت غیرمستقیم پیشنهاد جدید همکاری ارائه کرد، اخیرا برای دو غول نفتی انگلیس برای بازگشت به صنعت نفت ایران دعوتنامه ارسال کرده است. لرد لامونت رئیس اتاق مشترک انگلیس و ایران در حاشیه مذاکرات جک استراو با مسؤولان اتاق بازرگانی ایران، اعلام کرد: زنگنه وزیر نفت ایران از دو شرکت انگلیسی دعوت به همکاری کرده است.این مقام انگلیسی همچنین از سفر قریبالوقوع زنگنه به لندن برای مذاکره با شرکتهای نفت و گاز اروپایی و بویژه انگلیسی خبر داده است.
هشدار درباره سوءاستفاده از واژه «اعتدال»
محمد رضا عارف در دیدار جمعی از جوانان حزب اعتماد ملی با اشاره به پیوند ناگسستنی تحزب با مردمسالاری،گفت: وقتی ما حزب نداشته باشیم نمیشود یک برنامه سنجیده عقلانی را به مردم منتقل کنیم. در کشور ما هنوز احزاب پا نگرفتهاند و جایگاه واقعی خود را در فعالیتهای سیاسی پیدا نکردهاند.از آنجا که احزاب در کشورهای در حال توسعه مزاحم تلقی میشوند، حمایت لازم از سوی نهادهای ذیربط برای نهادینه شدن احزاب صورت نمیگیرد. وی با بیان اینکه تا زمانی که احزاب نهادینه نشوند مشکلاتی در سازوکارهای سیاسی خواهیم داشت. وی برضرورت فعالیت مجدد خانه احزاب تاکید کرد و گفت: هماندیشی اخیر مسئولان وزارت کشور با برخی از احزاب گام مثبتی برای باور به فعالیتهای حزبی است.البته اینگونه نشستها باید هدفمند باشد و تداوم داشته باشد.
رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه باید در همه تصمیمات منافع ملی را در نظر بگیریم و بر اساس خیر و صلاح مردم عمل کنیم، درباره کنارهگیری خود از انتخابات ریاستجمهوری گفت: آنچه در انتخابات ریاستجمهوری انجام دادم یک وظیفه بود،درست است که از نامزدی در انتخابات کنارهگیری کردم اما خود را پیروز انتخابات میدانم،چرا که روندی که در کشور پیش میرفت نه در شأن انقلاب بود و نه قابل دوام،ادامه آن روند نظام را با چالشهای جدی روبهرو میکرد، نمیخواستیم انتخابات به سرنوشت سال ۸۸ دچار شود،خوشبختانه در انتخابات ۹۲ همه پیروز شدند و زمینه را برای پیشرفت و تعالی و پاسخگویی به مطالبات و نیازهای مردم فراهم کرده است.
عارف با بیان اینکه کشور ما طی ۳۰سال گذشته چوب تندروها را خورده است،گفت:یک اقلیت تندرو که در هر دو جریان سیاسی بودهاند، اکثریت را مجبور به سکوت میکردند،امروز کشور ما راهی جز در پیش گرفتن خطمشی اعتدال ندارد و این خط مشی میتواند مسیر انقلاب را برای تحقق آرمانها و تحقق وعدهها و مطالبات مردم هموار کند. عارف تاکید کرد: انتخابات مجلس دهم بهانه و فرصت خوبی است برای همگرایی احزاب همسو،اگر با تدبیر حرکت کنیم و منیتها را کنار بگذاریم میتوانیم اکثریت را در مجلس به دست بیاوریم. وی با بیان اینکه پیروز شدن خردورزان در انتخابات مجلس آینده بهترین راه برای حفظ فضای اعتدال در کشور است، خاطرنشان کرد: مهم نیست که چه کسی سر لیست انتخابات باشد،نباید فعلا وارد مصادیق شد و باید روی راهبردها و جهت گیری و حضور پرشور مردم در انتخابات برنامهریزی کرد.مهم این است که افراد دانا و منطقی به مجلس راه پیدا کنند.
ادامه نامهنگاریهای احمدینژاد در دولت روحانی
تهران امروز نوشت: یک منبع نزدیک به محمود احمدینژاد، مدعی شد که رئیس دولتهای نهم و دهم همچنان روی نامههای مردمی که به دست او میرسد دستور رسیدگی میدهد. وی اظهار داشت: «آقای احمدینژاد در سالهای گذشته حلقههای بسته مدیریتی را شکسته و چند هزار نفر از جوانان و افراد شایستهای که به حلقه مدیریتی راه داده نشده بود را وارد سیستم اجرایی کرده است و این نیروها آنقدر کارآمد بودهاند که تعداد قابل توجهی از آنها همچنان در پستهای خود در دولت جدید مشغول به ادامه فعالیت هستند.»
این منبع نزدیک به احمدینژاد تصریح کرد: «آقای احمدینژاد بهرغم اینکه دیگر رئیسجمهور نیستند اما هنوز از نفوذ و محبوبیت قابل توجهی در بدنه دولت و حتی ردههای مدیریتی برخوردار است و با توجه به اینکه همچنان مردم برای رسیدگی به مشکلاتشان به وی نامه مینویسند و آقای دکتر احمدینژاد هم که همواره بهدنبال رفع مشکلات مردم بودهاند دستورات و توصیههایی برای رفع آنها میدهند و این نامهها غالبا به نیروهای وفادار به ایشان در دولت تدبیر و امید ارجاع میشود و کار مردم سریعا انجام میشود.»
تئوریسین درازگوش تروا به غلطکردم افتاد!
اظهارات طنزنویس متواری نشریات زنجیرهای در مصاحبه با صدای آمریکا باعث جنجال و مجادله در میان محافل مختلف اپوزیسیون شد.«ابراهیم-ن» اخیرا در میزگرد صدای آمریکا اعلام کرده بود ۷ درصد مردم ایران فکر میکنند باید حکومت از بین برود.وی همچنین گفته است: افرادی که از ایران آمدهاند بیرون، فقط شاید ۵ درصد اینها سیاسی هستند.او همچنین گفته که؛ ۳۰ سال از دهه ۶۰ و اتفاق سال ۶۷ [اعدام منافقین پس از عملیات مرصاد] را باید ولش کرد، تمام شد. کسی اصلا یادش نیست. به نظر اصلا نباید این داستان را بهش توجه کرد. کیهان نوشت: «ابراهیم-ن» از جمله عناصری بود که در فتنه و التهاب سال ۸۸، اقدام به معرکهگیری در محافل رسانههای ضدانقلاب میکرد و از جمله خواستار اجرای تاکتیک اسب تروا در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۸۸ شد اما رسوایی پیش آمده باعث شد تا اپوزیسیون معترض وی شده و او را واضع تاکتیک درازگوش تروا بخواند.
در پی اظهارات نامبرده، برخی عناصر ضدانقلاب در بالاترین، فیسبوک، از او به عنوان دلقک یاد کردهاند. در همین حال بالاترین در مطلبی تصریح کرد «سخنان سخیف او مشابه حرفهایی است که حسین شریعتمداری در کیهان درباره کمشمار بودن مخالفان میگوید. کیهان نیز در سال ۸۸ و ۸۹ تجمعات را ۵۰ نفری ۲۰۰ نفری عنوان میکرد. حالا ابراهیم [ن] از مخالفان ۷ درصدی سخن بر زبان میآورد و میخواهد بعد از این همه سال حضور در خارج کشور برای حاکمیت خوشرقصی کند.سایت خودنویس نیز در این باره نوشت: مخاطب ابراهیم [ن] این اظهارات نه اپوزیسیون بلکه مقامات جمهوری اسلامی هستند و او میکوشد پالسهایی برای روز مبادا بفرستد.
روحانی در کانون خبر اجلاس داووس
خبر اول این که پس از یک دهه بار دیگر از رئیس جمهور ایران برای حضور در اجلاس داووس، دعوت شده است. حضور دکتر حسن روحانی در این اجلاس و سخنرانی وی، به محور تحلیلهای رسانههای آلمانی بدل شده. کما اینکه خبرگزاری آلمان دکتر روحانی را محور نشست امسال داووس معرفی کرد. به گزارش شبکه ایران(inn.ir) به نقل از د.پ.آ برنامه هستهای ایران، توافقنامه ژنو، بحران سوریه و کنفرانس ژنو۲ مهمترین محورهای گفتوگوی شرکتکنندگان در چهل وچهارمین نشست مجمع جهانی اقتصاد (داووس) خواهد بود. به گزارش روزنامه ایران، درهمین رابطه هفته نامه آلمانی اشپیگل نیز درمطلبی با اشاره به اینکه امسال رئیس جمهوری ایران، کانون توجهات بینالمللی در این مجمع اقتصادی است، نوشت: دوباره بعد از حدود یک دهه، یکرئیس جمهوری ازایران در اجلاس داووس شرکت میکند و البته انتظاراتی که نخبگان جهان درحیطه اقتصاد و سیاست از این میهمان ویژه دارند، بسیار بالا است. انتظار میرود حسن روحانی در سخنان خود در جمع سران سیاسی و اقتصادی شرکت کننده،همه کشورها را به سرمایهگذاری در کشورش فرا بخواند.
حضور سازمان هواپیمایی در مذاکرات ایران با ۱+۵
روزنامه ایران نوشت: خبر دیگر این که معاون وزیر راه و شهرسازی از حضور نمایندهای از سازمان هواپیمایی کشوری در مذاکرات آتی کارشناسی با گروه ۱+۵ خبر داد.به گزارش تسنیم، علیرضا جهانگیریان با بیان این که این اقدام به منظور اعمال و انتقال نظر حاکمیتی در حوزه تحریم صنعت هوایی است، تصریح کرد: با بحثهای کارشناسی به این نتیجه رسیدیم که حضور نماینده سازمان هواپیمایی کشوری و انتقال نظرهای تخصصی میتواند به تقویت موضع کشور در این حوزه کمک کند.