انحراف فرهنگ مازندران با پرداختن بیش از اندازه به غذا و موسیقی/نفوذ فرهنگ غیربومی در شهر احساس میشود
ششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی فریدونکنار با حضور جمعی از مسئولان این شهرستان در دفتر امام جمعه فریدونکنار برگزار شد.
به گزارش بصیرنیوز، ششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی فریدونکنار با حضور جمعی از مسئولان این شهرستان در دفتر امام جمعه فریدونکنار برگزار شد.
انتقاد از شیوه نکوداشت هفته مازندران
حجتالاسلام حسین تقیپور امام جمعه فریدونکنار در این جلسه اظهارکرد: 14 آبان که به نام روز مازندران نامگذاری شده یکی از بهترین روزها برای تبلیغ فرهنگ مازندرانیها است و احساس ما این است که این روز با هدف نامگذاری آن فاصله دارد.
وی خاطرنشان کرد: نامگذاری روز مازندران به سال 243 شمسی برمیگردد که مردم مازندران زیر پرچم اهل بیت، حکومت علویان را به مرکزیت آمل تشکیل دادند.
امام جمعه فریدونکنار، هدف نامگذاری روز مازندران را شناساندن فرهنگ غنی مازندران برشمرد و تصریح کرد: تلاش، با هم بودن، غیرت، رزمندگی و شجاعت مردم مازندران در زیر پرچم معارف اهل بیت از جمله اهدافی است که باید در هفته مازندران به آن پرداخته شود.
تقیپور با انتقاد از شیوه نکوداشت هفته مازندران در سالهای اخیر گفت: متاسفانه در هفته مازندران فقط به غذاهای محلی آن توجه میشود که البته این موارد هم لازم است اما اگر مازندران، مازندران شد به دلیل لبیک به معارف علوی بود.
فضای مجازی جایگزین خشن برای کتاب
وی افزود: زنان و مردان مازندرانی در طول تاریخ نگاه ویژهای به معارف اهل بیت داشتند که متاسفانه این نگاه دارد با پرداختن به غذا، موسیقی و محصولات محلی به انحراف کشیده میشود.
امام جمعه فریدونکنار یادآورشد: البته موسیقی اصیل مازندرانی یک موسیقی فاخر، روحبخش و با محتوا است که با شعرهای جلف و زننده آمیخته نشده است.
تقیپور در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم توجه به امر مهدویت تاکید و اظهارکرد: در زمینه مهدویت نباید نسبت به امام حاضر بیتفاوت بود و با تلاش هایی که صورت گرفت توانستیم بنیاد مهدویت را در فریدونکنار راهاندازی کنیم و هدف آن گسترش آموزههای مهدوی است و مسئولان شهرستان باید حمایت لازم را انجام دهند.
وی با اشاره به درپیش بودن هفته کتاب، خاطرنشان کرد: کتاب از موضوعات بسیار مهم و یار مهربان است که از ما گرفتند و یک یار خشن به اسم فضای مجازی را به ما دادند.
امام جمعه فریدونکنار تصریح کرد: البته فضای مجازی فی نفسه اشکال ندارد اما به دلیل اینکه مدیریت آن در اختیار ما نیست مشکلاتی را برای نسل جوان و نوجوان ما به وجود آورده است.
لزوم توجه بیشتر هنرمندان و شاعران به گویش مازنی
امیر امیرنیا رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فریدونکنار در ابتدای این جلسه با اشاره به اینکه سه موضوع هفته مازندران، هفته کتاب و بنیاد مهدویت محله مهدوی در دستور کار این شورا است، اظهارکرد: موضوعاتی که در این جلسه مطرح و مصوب میشود لازم الاجرا است و نتیجه آن را باید مردم لمس کنند.
وی با اشاره به اینکه گویش مازنی به سمت فراموشی میرود، خاطرنشان کرد: اینکه هنرمندان و شاعران مازندرانی به زبان مازنی کم توجه باشند مایه تاسف است چراکه همه ما باید در شناساندن این زبان کوشا باشیم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فریدونکنار با تاکید بر اینکه فرهنگهای غیربومی جایگزین فرهنگهای بومی شد، تصریح کرد: امروزه کاشت برخی درختان مانند پالم در فضاهای شهری، فراموش شدن غذاهای سنتی و استفاده از موسیقیهای غیر بومی را شاهد هستیم که نشان از فراموشی فرهنگ بومی محلی مازندران دارد.
امیرنیا تاکید کرد: نپرداختن و بیتوجهی به برخی از آداب و رسوم و سنتهای مازندرانی موجب شده نسلهای بعدی هیچگونه شناختی به این امر مهم پیدا نکنند.
وی گفت: با توجه به اینکه در هفته متعلق به مازندران قرار داریم لازم است به مسئله امامزادهها، آداب و رسوم مازندرانی، ادبیات، پوشش لباس و غیره بپردازیم و بهویژه آموزش و پرورش باید تلاش کند که معلمان و دانشآموزان به این موضوع ورود کرده تا فرزندان ما این فرهنگ را بهتر بشناسند.
انتهای پیام/