مازندرانی‌ها نگران کمبود کالا در ماه رمضان و شب عید نباشند؛

آرامش در بازار

با نزدیک‌شدن به ماه مبارک رمضان و عید نوروز، مسئولان استان مازندران با اجرای برنامه‌های نظارتی و کنترلی، تلاش می‌کنند تا از بروز تخلفات، افزایش غیرمنطقی قیمت‌ها و کمبود کالاها جلوگیری کرده و نیازهای مردم را به‌موقع تأمین کنند.

به گزارش بصیرنیوز به نقل از بلاغ، در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان و عید نوروز، استان مازندران با افزایش تقاضا برای کالاهای اساسی مواجه می‌شود.

به‌منظور تأمین نیازهای مردم و جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی در بازار، مقامات استان برنامه‌های جامعی را برای تشدید نظارت و کنترل بازار اجرا می‌کنند.

تأمین کالاهای اساسی و نظارت بر بازار

با توجه به اهمیت برنج در سبد غذایی خانوارهای مازندرانی و افزایش نگرانی‌ها درباره عرضه و قیمت آن در آستانه ماه رمضان و عید نوروز، استاندار مازندران دستور فوری برای نظارت دقیق بر بازار برنج صادر کرد. این اقدام به‌منظور جلوگیری از احتکار، اعلام قیمت‌های کاذب و تضمین دسترسی مردم به برنج با قیمت مناسب انجام شده است. نتایج این اقدامات باید ظرف یک هفته، به کارگروه تنظیم بازار استان ارائه شود.

نقش اصناف در کنترل بازار

رئیس کل دادگستری مازندران با اشاره به دستور رئیس قوه قضائیه برای کنترل و نظارت بیشتر بر بازار در آستانه ماه رمضان و ایام نوروز، بر استفاده از ابزارهای نظارتی و قانونی برای ایجاد ثبات و امنیت در بازار تأکید کرد.

عباس پوریانی نقش اصناف را در این زمینه مهم دانست و اظهار کرد: اصناف باید به‌عنوان رکن اصلی کنترل بازار، حضور جدی‌تری در فرآیند نظارت و بازرسی داشته باشند.

همکاری دستگاه‌های نظارتی و قضایی

تقی حسام مدیرکل تعزیرات حکومتی مازندران در گفتگو با خبرنگار ما از اجرای طرح نظارت بر بازار در ماه مبارک رمضان و سال نو با همکاری دستگاه‌های نظارتی خبر داد.

وی با اشاره به همکاری مؤثر دادستانی‌ها با ادارات تعزیرات حکومتی در کشف کالاهای احتکارشده و جلوگیری از عدم عرضه آن‌ها، بر نظارت بر واحدهای تولیدی و توزیعی به‌منظور اطمینان از وجود کافی کالاها و مواد غذایی تأکید کرد.

دستور دادستان برای تشدید نظارت‌ها

دادستان مرکز مازندران نیز با توجه به پیش رو بودن ماه مبارک رمضان و ایام نوروز، خواستار تشدید اقدامات نظارتی بر بازار شد.

علی‌اکبر عالیشاه بر لزوم همراهی بیشتر دستگاه‌های ذی‌ربط برای ساماندهی، نظارت و کنترل بازار اقلام اساسی تأکید کرد تا از بروز تخلفات و افزایش غیرمنطقی قیمت‌ها جلوگیری شود.

مردم نگران نباشند

استاندار مازندران در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه نظارت بر بازار در آستانه ماه مبارک رمضان و عید نوروز تشدید می‌شود گفت: مردم درباره وجود کالای اساسی و قیمت آنها نگرانی نداشته باشند.

مهدی یونسی با صدور دستوری فوری به فرمانداران شهرستان‌های ساری، آمل، بابل، محمودآباد، فریدونکنار، بابلسر، جویبار و بهشهر، خواستار نظارت دقیق بر بازار برنج شد.

وی با اشاره به اهمیت تامین نیاز بازارهای مصرفی به برنج داخلی، افزود: با توجه به نزدیک شدن ایام ماه مبارک رمضان و استقبال از عید نوروز و مسائل مطروحه از سوی مباشرین خرید عمده این محصول از استان‌های شمالی، لازم است کارگروه‌های پایش و بازرسی با نظارت مستقیم فرمانداران و همکاری ادارات کل صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و تعزیرات حکومتی، به قید فوریت از ذخایر انبارها، شرکت‌های زنجیره‌ای تامین و توزیع، برنج‌فروشان و دپوی موجود در شالی‌کوبی‌ها بازدید به عمل آورند.

استاندار مازندران بیان کرد: در صورت احراز هرگونه رفتار غیرقانونی در امتناع از فروش و اعلام قیمت‌های غیرمتعارف، اقدامات قانونی لازم انجام شود.

وی با اشاره به اعلام آمادگی سازمان میادین میوه و تره‌بار و محصولات کشاورزی استان تهران برای خرید برنج مازندران به منظور عرضه در بازار پایتخت، خاطرنشان کرد: انجام هماهنگی‌های لازم در این خصوص از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان امکان‌پذیر است.

یونسی تاکید کرد: نتیجه اقدامات صورت گرفته می‌بایست؛ ظرف یک هفته جهت طرح موضوع در کارگروه تنظیم بازار استان به همراه آمار و مستندات ارائه گردد.

تشکیل ۲۷ گروه نظارتی

مدیرکل صنعت معدن و تجارت مازندران نیز گفت: ۲۲ گروه نظارتی در شهرستان‌ها و پنج گروه نظارتی استانی برای نظارت بر بازار تشکیل شده است.

نادعلی کهنسال افزود: بحث قیمت، نصب فاکتور قیمت و گران نفروختن کالا‌ها از مهمترین مواردی است که فروشندگان باید رعایت کنند.

اختصاص ۴ هزار تن آرد به مازندران

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران نیز گفت: ۴ هزار تن آرد برای ماه مبارک رمضان و ایام نوروز به استان مازندران اختصاص یافته است.

عباسعلی وفایی‌نژاد تصریح کرد: فرمانداران می‌توانند ساعت پخت نان را در ماه مبارک رمضان اصلاح و مشخص کنند.

وفائی‌نژاد بیان کرد: در حال حاضر، مازندران از نظر موجودی گندم در شرایط مطلوبی قرار دارد و بیش از ۱۰۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان ذخیره شده است. این میزان ذخیره، نیاز استان را در ماه‌های آتی تأمین خواهد کرد.

وی در خصوص توزیع آرد در سطح استان نیز گفت: آرد مورد نیاز شهرستان‌ها تا اوایل اسفند توزیع شده و در این زمینه هیچ کمبودی وجود ندارد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران به برنامه‌ریزی ویژه برای تأمین آرد در مناطق مختلف استان اشاره کرد و گفت: ۳۵ هزار کیسه آرد ترمیمی به سهمیه اسفند نانوایی های استان افزوده شد که این میزان آرد، با نظارت مستقیم فرمانداران و کارگروه‌های آرد و نان شهرستان‌ها توزیع می‌شود تا بر اساس میزان مصرف و تقاضا، به‌صورت هدفمند در اختیار نانوایی‌ها قرار گیرد.

توزیع ۱۲۰۰ تن مرغ، گوشت و شکر در طرح ضیافت

بابک مومنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز با اشاره به اینکه در طرح ضیافت ماه مبارک رمضان ۵۰۰ تن مرغ منجمد و ۲۹۹ تن گوشت منجمد و ۴۰۰ تن شکر در مازندران توزیع می‌شود افزود: قیمت مرغ منجمد ۶۵۷۰۰ تومان و گوشت منجمد ۳۵۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.

وی یادآور شد: توزیع میوه شب عید از ۱۵ اسفند آغاز می‌شود و تا ۱۵ فروردین سال آینده ادامه خواهد داشت.

مومنی گفت: با جوجه‌ریزی ثبت شده ۱۹ میلیون و ۵۵۰ هزار قطعه‌ای تا این لحظه برای بهمن ماه سال جاری در استان مازندران، حماسه‌ای دیگر در صنعت طیور استان مازندران رقم خورد و برای اولین بار در طول تاریخ جوجه‌ریزی استان به رقم بالاتر از ۱۹ میلیون رسید، به طوریکه این جوجه‌ریزی فاصله با استان دوم در جوجه‌ریزی یعنی گلستان را به ۳ میلیون قطعه رساند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اهمیت این دستاورد، اظهار داشت: این میزان جوجه‌ریزی باعث فراغ خاطر در تامین گوشت مرغ شب عید و ماه مبارک گردید، به طوریکه حدودا روزانه ۱۱۷۰ تن گوشت مرغ از این جوجه‌ریزی استحصال می‌گردد.

مومنی ادامه داد: این مقدار جوجه‌ریزی نسبت به برش ابلاغی ۱۵.۵ درصد، نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۷ درصد و نسبت به جوجه‌ریزی ماه گذشته ۹ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: روزانه هزار و ۴۰۰ تن مرغ در استان کشتار می‌شود که حدود ۴۵۰ تن در مازندران توزیع می‌شود و بقیه به تهران و استان‌های دیگر ارسال می‌شود.

به گزارش بلاغ، با نزدیک‌شدن به ماه مبارک رمضان و عید نوروز، استان مازندران با افزایش تقاضا برای کالاهای اساسی مواجه است. مسئولان استان با اجرای برنامه‌های نظارتی و کنترلی، تلاش می‌کنند تا از بروز تخلفات، افزایش غیرمنطقی قیمت‌ها و کمبود کالاها جلوگیری کرده و نیازهای مردم را به‌موقع تأمین کنند. همکاری دستگاه‌های نظارتی، قضایی و اصناف در این زمینه نقش بسزایی در ایجاد ثبات و امنیت در بازار دارد.

گزارش – یاسر معافی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا