لزوم وضع قوانین برای تبیین جایگاه و نحوه عزاداری مردم در مناسبتها
امام جمعه فریدونکنار با اشاره به اینکه متاسفانه در عزاداریهایمان برخی از ویژگیهای اهل بیت(ع) را تنزل دادهایم بر لزوم وضع قوانین برای تبیین جایگاه و نحوه عزاداری مردم در مناسبتها تاکید کرد.

به گزارش بصیرنیوز، حجتالاسلام حسین تقیپور در چهارمین جلسه شورای فرهنگ عمومی فریدونکنار که در دفتر امام جمعه این شهرستان برگزار شد، با اشاره به یکی از دستورهای جلسه مبنی بر نقش مساجد حول محور قرارگاه ملی مساجد، اظهارکرد: رئیس جمهور بر نقش محله محور مساجد تاکید زیادی دارند و خودشان برای اجرایی شدن مصوبات در این زمینه بهصورت میدانی پای کار هستند و بر مدیران لازم است تا این مسیر را به نحو جدی دنبال کنند.
وی با اشاره به در پیش بودن روز پنجم مردادماه، روز نماز جمعه، خاطرنشان کرد: همگان دیدند که نماز جمعه در مواقع لزوم و حساس چه اثرگذاری مهمی دارند که مثال آن جنگ تحمیلی ۱۲ روزه است.
امام جمعه فریدونکنار با تاکید بر اینکه نماز جمعه پناهگاه مردم در سراسر کشور بود و مربوط به یک یا دو شهر نبوده است، خاطرنشان کرد: در قرارگاه ملی مساجد مشخص شد که بنابه هر دلیلی مانند جنگ ۱۲ روزه یا ایام کرونا مشکل سختی پیش آمد که دسترسی مردم به دستگاههای خدماترسان، اینترنت و در مجموع خدمترسانی با مشکل رو به رو شد، خدماتدهی به آحاد مردم از طریق مساجد باشد.
وی در همین خصوص، افزود: سهمیه فریدونکنار در این زمینه ۱۴ مسجد بوده که ما نیز این مساجد را معرفی کردهایم.
تقیپور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه متاسفانه در عزاداریهایمان برخی از ویژگیهای اهل بیت(ع) را تنزل دادهایم و نتیجه آن کاهش کارایی آن خصائص در میان مردم است، تصریح کرد: برابر فتوای فقها تعدادی اعمال برای برخی اهل بیت (ع) نسبت به مابقی ائمه نباید انجام شود و در طول تاریخ نیز مثالهای متعددی وجود دارد، بهعنوان مثال اربعین مختص امام حسین(ع) است و حتی برای رسول خدا و حضرت علی(ع) نیز در نظر گرفته نشده است.
امام جمعه فریدونکنار، خاطرنشان کرد: جوانی که به رحمت خدا میرود دسته عزایی همانطور که برای امام حسین(ع) به حرکت در میآید برای آن افراد نیز انجام میگیرد که درست نیست و باید مدیریت شود.
تقیپور با اشاره به مطرح شدن این موضوعات در جلسات متعدد و بازخوردهای مثبت و منفی آن، گفت: عدهای طبق معمول این سخنان را درک نکردند و با وجود آنکه توضیحات کامل داده شد، شروع به مخالفت کردند، این در حالی است که بر اساس فتوای رهبری دستهجات عزا برای امام حسین(ع) است.
وی با بیان اینکه به جای دستهجات عزا، روضه برگزار و ذکر مصیبت کنید، این به معنی تعطیل شدن عزاداری نیست، اظهار کرد: عزاداری با راهانداختن طبل، زنجیر و آلات دیگر آن تفاوت دارد و از روحانیون نیز این اتفاق باید آغاز شود.
امام جمعه فریدونکنار با اشاره به اینکه باید این موضوعات برای مردم تبیین شود، خاطرنشان کرد: دستورات فقهی، اطعام دادن را نوعی احسان میدانند و با آن مخالف نیستیم اما اطعامدهی این روزها، بسیار سنگین و پرخرج است و صاحب عزار را به مشکل وا میدارد، بر این اساس باید در شورای فرهنگ عمومی ورود پیدا کرده و عوامل فرهنگسازی آن را ایجاد کنیم.
وی تاکید کرد: به دنبال برخورد احساسی با این موضوعات نیستیم، بلکه تبیین این امور در اولویت قرار دارد و بر این اساس کارگروههایی نیز تشکیل شد تا قوانین لازم در این خصوص وضع شود.
تقیپور در بخش دیگری از سخنان خود به نگارش کتاب «فریدونکنار» نیز اشاره و اظهار کرد: حدود چهار سال است که با همکاری شهرداری و شورای شهر، ستاد نماز جمعه و سپاه پاسداران، در حال نگارش کتابی با نام فریدونکنار هستیم و بدون شک این کتاب ماندگار خواهد شد.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آمل را به ششم بهمن میشناسند، تصریح کرد: فریدونکنار در هشتم محرم که برابر با هجدهم آذرماه ۱۳۵۷ است، شهدای زیادی تقدیم انقلاب کرده و بنابراین ما باید بتوانیم این یادمانها را زنده کنیم و در مبلمان شهری آن را به کار بندیم.
امام جمعه فریدونکنار افزود: بهدنبال راهاندازی یادمانهای انقلاب در فریدونکنار باشیم و برای نقطهگذاری این یادمانها کارگروهی را تشکیل دهیم تا آن را به سرانجام برسانیم.
وی در پایان به ۲۶ مردادماه، سالروز ورود آزادگان به کشور اشاره و خاطرنشان کرد: هر سال در این روز، آزادگان این شهرستان اقدام به برگزاری مراسم برای یادبود و گرامیداشت آن میکنند که خواستار کمک از سوی مسئولان هستند و از شهرداری و شورای شهر نیز میخواهیم در این زمینه در حد توان خود ورود کنند.
انتهای پیام/