سه ویژگی مشترک 13 آبان و عاشورا

بصیر، انقلاب اسلامی ایران که به گفته ی کارشناسان سیاسی بزرگ ترین رویداد قرن بیستم بود، نتیجه ی درسی بود که تاریخ به شیعه داده بود و در واقع باید گفت، حاصل وحدت مردم حول محور ولایت بود.
همان اتفاقی که در صدر اسلام باید می افتاد و نشد چه در زمان امیرالمومنین(ع) و چه در زمان فرزندان عزیزش به خصوص اباعبدالله الحسین(ع)، جایی که مردم برای ولی خود دعوت نامه می فرستند اما سرانجام زندگی زیر سایه ی ولی حق را به وعده های دنیای فروختند.
اما پس از گذشت سال ها و قرن ها به یکباره در نزدیکی همان منطقه ی جغرافیایی که به عهدشکنی معروف گشته مردمی پیدا می شوند که با درس گرفتن از عبرت های عاشورا، حول عالمی مجاهد جمع شده و وحدت کردند تا حکومت جور و ظلم را به زمین بکشند و موفق هم شدند.
در تاریخ انقلاب اسلامی روزهای مهم بسیاری پشت سر گذاشته شد، 17 شهریو، 16 آذر، 19 دی، 26 دی، 12 بهمن و 22 بهمن و روزهای بسیار دیگر که هر کدام در جایگاه خود برای ملت ما خاطره انگیز و مهم اند.
اما 13 آبان گویی رنگ و بویی دیگری دارد.
سیزدهم آبان سالگرد سه رویداد مهم در تاریخ ایران است، تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه در سال 1343، کشتار دانشآموزان در سال 1357 در دانشگاه تهران و تسخیر سفارت آمریکا در سال 1358؛
شاید به دلیل وقوع این سه حادثه ی انقلاب است که جنس 13 آبان متفاوت است اما گویا فقط همین ها نیست و باید دلیل دیگری در آن نهفته باشد.
خوب که به 3 واقعه ی 13 آبان نگاه بیاندازیم متوجه می شویم که بسیار شبیه به حوادث عاشوراست و همین شباهت است که جنس آن را متفاوت ساخته است.
در 13 آبان 43 بود که امام امت به دلیلی دعوت مردم به ایستادگی در برابر ظلم و جور به تبعید محکوم می شود و جرقه های انقلاب شکل می گیرد و در 13 آبان 57 بود که جوانان فدایی امام علیه رژیم طاغوت قیام کرده و با خون خود قیام امام شان را یاری کردند.
و باز هم در 13 آبان 58 بود که بصیرت و اقدام به موقع علی اکبرهای امام خمینی(ره) به کمک انقلاب آمد و با تسخیر سفارت آمریکا انقلاب امامشان را بیمه کردند.
سه حادثه ای که دقیقاً در واقعه ی عاشورا نیز اتفاق افتاد، با این تفاوت که به دلیل مصلحت اندیشی نابهنگام و عدم تبعیت از ولی حق، دعوت امام حسین (ع) به سرانجام نرسید.
اما در ایران، گویا دیگر مردم این کشور فهمیده بودند که فقط با یاری ولی است که ادامه ی راه ممکن می شود و در سختی ها و تنگناها حتی به قیمت مقاومت عاشورایی اجازه نمی دادند به امام شان آسیبی برسد.
سه ویژگی مهم اطاعت، جانفشانی در راه حق و بصیرت تنها تفاوت بین مردم امروز و مردم زمان ائمه (س) است که توانسته تا کنون مقاوت این کشور را پایدار سازد.
هر چند تقارن تاریخ شمسی و قمری بدلیل تفاوت تقویم ها امری طبیعی به نظر می رسد اما این تقارن درست در ایامی که عده ی سعی در تحریف پیام عاشورا دارند را به فال نیک گرفته و به بازخوانی عبرت های عاشورا همت می گماریم که مرگ با عزت بهتر از زندگی با ذلت است.