مردم به سودجویان اجازه فرصتطلبی ندهند/سازمان میراث فرهنگی سیاستزده شده/مدیرکل میراث فرهنگی: کمبود نیروی حفاظتی داریم

بصیر، دلاور بزرگنیا در رابطه با مشکلات حفظ میراث فرهنگی در مازندران اظهار داشت: به دلیل پراکندگی بناهای تاریخی، فرهنگی و مذهبی از غرب تا شرق استان و کمبود نیروهای حفاظتی و تجهیزات، حراست و حفاظت از همه آنها بسیار مشکل است و حتی امکانپذیر نیست.
وی افزود: برای رفع کمبود نیروی حفاظتی، قرار است بر اساس نشستهایی که با استاندار و دادگستری استان برگزار شد، برای رفع این مشکل از افراد بومی که دوستدار میراث فرهنگی هستند با احیای انجمن میراث فرهنگی در قالب افراد آموزشدیده و ضابط دادگستری که قدرت اجرایی داشته باشند، استفاده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با بیان اینکه 700 اثر تاریخی، فرهنگی و مذهبی ثبت شده در مازندران وجود دارد که بخشی از آن مرتبط با اوقاف و امور خیریه و بخشی نیز در ارتباط با آموزش و پرورش است، بیان کرد: در صورت همکاری، این دو دستگاه و مرمت این بناها، آنها میتوانند علاوه بر حفظ و نگهداری، از این بناها به عنوان مکان آموزشی استفاده کنند.
این مسئول با اشاره به اینکه در حال حاضر 324 نیروی حفاظتی، حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی استان را به عهده دارند، خاطرنشان کرد: 160 نیروی حفاظتی میراث فرهنگی بلاتکلیف ماندهاند که بیش از 4 ماه است حقوقی دریافت نکردهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به اینکه دوستداران تاریخ و فرهنگ میتوانند بهترین محافظان میراث فرهنگی باشند، از مردم به ویژه خیران خواست تا با مرمت آثار تاریخی و میراث فرهنگی که هویت تاریخی، ملی و مذهبی آنهاست به خوبی مواظبت کنند و اجازه ندهند برخی افراد فرصتطلب که تنها به فکر سودجویی هستند، هویت فرهنگی، ملی و مذهبی را از بین ببرند.
بزرگ نیا ضمن بیان اینکه 10 آثار برجسته تاریخی در استان وجود دارد و می تواند مازندران را صرفاً از گردشگری طبیعتگردی خارج کرده و گردشگران را تشویق به بازدید از این آثار تاریخی کنند، از صدا و سیمای استان نیز خواستار فرهنگسازی بیشتر در این زمینه شد.
این مسئول نوع آب و هوا و رطوبت بالای استان را عامل دیگری برای تخریب بناهای تاریخی بیان و اذعان کرد: مرمت آثار تاریخی بسیار هزینهبر است و نیاز به اعتبار دارد.
همچنین دکتر حسین اسلامی در گفتوگو با خبرنگار بلاغ در ساری با اشاره به اینکه سازمان میراث فرهنگی بیشترین ضربه را به میراث فرهنگی کشور و مازندران زده است، اذعان کرد: سازمان میراث فرهنگی به جای ایفای وظیفه اصلیاش به عنوان یک نهاد فرهنگی متأسفانه دچار سیاستزدگی شده و وظیفه اصلیاش را فراموش کرده است.
وی از سازمان میراث فرهنگی به عنوان حیاط خلوت دولتها یاد و اظهار کرد: مسئولان سازمان میراث فرهنگی با این روشی که در پیش گرفتهاند، نمیتوانند از میراث فرهنگی و تاریخ کشور محافظت کنند و تیشه به ریشه این فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی میزنند.
پژوهشگر تاریخ مازندران و بنیانگذار پژوهشکده فرهنگی ساری شناسی با بیان اینکه بزرگنیا مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران از دلسوختگان میراث فرهنگی است، تصریح کرد: او به تنهایی نمیتواند همه مشکلات میراث فرهنگی استان را به دوش بکشد.
اسلامی با اشاره به اینکه بناهای تاریخی، فرهنگی مذهبی با شعور مردم ساخته شده است، گفت: متأسفانه به دلیل فاصله ای که بین نسلها افتاده، نسل های جدید کمتر به آداب و رسوم و پوشاک فرهنگ و تاریخ کشور و استان توجه میکنند.
وی خاطرنشان کرد: جوانان را باید با فرهنگ سازی، با تاریخ و فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی آشنا کرد تا احساس سرخوردگی نکنند و فرهنگهای بیپایه و اساس غربی را الگوی خود قرار ندهند و به هویت ایرانی اسلامی خود افتخار کنند.
پژوهشگر تاریخ مازندران گفت: هویت هر ملت به داشتن میراث تاریخی و فرهنگی و داشتن کتابخانههای بزرگ است نه ساختمانهای بلند.
اسلامی با اشاره به اینکه از بناهای تاریخی و فرهنگی مذهبی باید حفاظت و حراست شود، یادآور شد: مردم در صورتی که بخواهند هویت اصیل ایرانی اسلامیشان حفظ شود، میتوانند بهترین محافظان میراث فرهنگی باشند و نیازی به سازمان میراث فرهنگی نیست.
بنیانگذار پژوهشکده فرهنگی ساری شناسی در پایان ابراز داشت: در صورتی که گردشگری مازندران به جنگل و دریا ختم شود، نه تنها درآمدی برای استان ندارد، با تولید زباله موجب درآمدسوزی در استان می شود.
بلاغ