آیا دستگاه دروغ سنج هاشمی از کار افتاده است؟ / با دروغگو خواندن منتقدان نمیتوان راهی به مجلس باز کرد
بصیر به نقل از فرهنگنیوز، روز گذشته حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی در همایش ملی توسعه پایدار و متوازن منطقهای اظهاراتی را بیان داشت که بار دیگر فضای سیاسی کشور را تحت الشعاع قرار داد و حاشیه های زیادی به راه انداخت.
وی که از روزهای انتخاباتی سال92 به عنوان جدی ترین حامی و پشتوانه حسن روحانی شناخته می شد، در این همایش گفت: در شرایط کشور همدلی ملت برای ما خیلی مهم است، البته الان به هر دلیلی این همدلی مقداری آسیب دیده است. در مهمترین پروژه دولت که تلاش میشود به سرانجام برسد و تیم مذاکره کننده هستهای نیز مورد حمایت رهبری است، باز این دلواپسان چه بر سرشان میآورند و با نتانیاهو همزبان شدهاند.
هاشمی رفسنجانی در ادامه ادبیات دولتیها در مقابله با منتقدان، این بار منتقدان دولت و مذاکرات هسته ای را هم فکر و همسو با نتانیاهو معرفی می کند و می گوید: نتانیاهو آنجا اوباما را تهدید میکند و اینجا هم دلواپسان میگویند که ما اسرار را میگوییم. البته ما نمیدانیم این چه سری است.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با توهین به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی آنها را دروغگو خطاب قرار می دهد و بر همین اساس می گوید: تا تیم مذاکره کننده با طرف مقابل که آنها هم شیطنت میکنند به نتایجی میرسد، بعضی از این دلواپسان به جای استقبال در فرودگاه میآیند و حرفهایی میزنند. تریبون مجلس هم که باز است و هر چه بخواهند میگویند و میلیونها نفر از مردم میشنوند. و بعضی از دروغها نیز باور میشود.
در اینکه هاشمی رفسنجانی حامی بی چون و چرای دولت تدبیر و امید است شکی وجود ندارد و همچنین اینکه دولتمردان و حامیان آنها نیز رابطه چندان خوبی با انتقاد ندارند نیز بر کسی پوشیده نیست، اما قطعا در عرف سیاسی و دیپلماتیک توهین و افترا هیچ جایگاهی ندارد؛ حال آنکه هاشمی رفسنجانی به عنوان یکی از قدیمی ترین چهره های سیاسی کشور، نمایندگان مردم در پارلمان را درغگو خطاب می کند، امری اعجاب آور و متحیرکننده است.
البته این اظهارات توهین آمیز هاشمی رفسنجانی از سوی نمایندگان مجلس نیز بی پاسخ نماند.
علی لاریجانی که برخی رابطه او با هاشمی را مساعد می دانند (یا حداقل اینکه کسی متصور رابطه سیاه و مکدر بین او و هاشمی رفسنجانی نیست) در واکنش به اظهارات عجیب رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر عدهای از نمایندگان نگرانی در مسئله هستهای دارند از باب اهمیت موضوع در صیانت از این دستاورد ملی است. اینکه در مجلس جمهوری اسلامی نمایندگان با آزادی نظرات خود را اعلام میکنند، این نکته برجسته نظام ماست و نباید آن را تخطئه کرد.
مهرداد بذرپاش، عضو هیاترئیسه مجلس نیز در اینباره گفت: مردم قضاوت کرده و خواهند کرد که دلواپسان منافع ملی و معیشت مردم همراه نتانیاهو هستند یا آنها که نه غزه، نه لبنان سر دادند.
وی با بیان اینکه «دلواپسی برخی برای رژیم جنایتکار سعودی، دلواپسان منافع ملی را دلواپس کرده است»، تصریح کرد: مردم ما آگاه هستند و درباره اینکه اظهارات و مواضع چه کسانی در راستای اهداف نتانیاهو است، قضاوت خواهند کرد.
از سوی دیگر، حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز به اظهارات تند هاشمی رفسنجانی واکنش نشان داد و با اشاره به تهمت دروغگویی به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: اول اینکه این توهین نه نسبت به مجلس که نسبت به ملت است. ملت ایران ملتی ساده نیست که هر دروغی را باور کند، کما اینکه شما دروغ گفتید که این نظام تقلب کرده ولی ملت باور نکردند و همان سال 88 جوابتان را دادند و در انتخابات 92 نیز به نظام اعتماد کردند و در انتخابات حضور یافتند؛ ثانیاً تریبون مجلس باز است، شما نگران این تریبون باز هستید. همه تریبونها را بستهاید و در درون خودتان هم، همه را خفه کردید. اکنون نیز اگر بتوانید این تریبون را نیز میبندید. اگر مجلس شما را مدح کند میگویید اینها نماینده ملتند اما اگر از شما انتقاد کند میگویید که باید دهانش بسته شود.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به هم سو خوانده شدن منتقدان دولت با نتانیاهو گفت: اول اینکه نتانیاهو با مذاکرات مخالف است. چون معتقد است آمریکاییها نباید همین امتیازهای بیارزش را هم به ایران بدهند در حالی که منتقدین در مجلس مخالفند چون معتقدند که چرا دولت در برابر این همه امتیاز نقد به چند امتیاز نسیه دلخوش کرده است؛ ثانیاً آیا ما با نتانیاهو همنوا شدهایم یا کسانی که در کودتای فتنه سال 88 با آنها همراه شدند و در جریان ضدسوریه دقیقاً اتهاماتی را که غرب به بشار اسد میزد را تکرار کردند؟
این اظهارات هاشمی رفسنجانی در قبال دروغ گو خواندن نمایندگان مردم در مجلس، در حالی است که هنوز برای افکار عمومی روشن نشده که سکوت جناب هاشمی در روزهای فتنه88 و در قبال اتهام «دروغ تقلب»ای که به نظام زده شد، به چه معنا بود؟ و چرا هیچ وقت هاشمی حاضر نشد در برابر اتهام زنندگان به نظام بایستد. و اینکه آیا براستی مدعیان تقلب در سال88 دروغگوی واقعی هستند یا نمایندگانی که نگران از دست رفتن عزت ملت هستند و هزاران سوال دیگری که همچنان در اذهان مردم بی پاسخ مانده است…
از سوی دیگر، به نظر می رسد پس از ماه ها که دولت مردان (از شخص رئیس جمهور گرفته تا وزرای کابینه) با الحان مختلف منتقدان خود را مورد عتاب قرار داده اند، اکنون نوبت به حامیان دولت یازدهم رسیده که با ادبیاتی جدید (دروغگو خواندن) حساب خود را با منتقدان تسویه نمایند.
البته مردم آگاه هستند و به خوبی می دانند که چنین اظهارات و انگ هایی در چه راستایی صورت می گیرد و این طیف سیاسی تنها هدفشان دو قطبی کردن فضای سیاسی جامعه است، تا بتوانند سهمی هرچند حداقلی را در انتخابات مجلس ازآن خود نمایند.