پیامها و دستاوردهای اربعین حسینی (ع)
بصیرنیوز، میلیونها انسان عاشق و دلسوخته با هر وسیله ممکن و عمدتا با پای پیاده خود را به عراق میرسانند تا با شرکت در مراسم عبادی و سیاسی راهپیمایی بزرگ اربعین، با سرور و سالار شهیدان عالم، حضرت ابا عبداالله الحسین(ع) عهد و پیمان دوباره ببندند.

میلیونها انسان عاشق و دلسوخته با هر وسیله ممکن و عمدتاً با پای پیاده خود را به عراق میرسانند تا با شرکت در مراسم عبادی و سیاسی راهپیمایی بزرگ اربعین، با سرور و سالار شهیدان عالم، حضرت ابا عبداالله الحسین (ع) عهد و پیمان دوبارهای ببندند که هیچگاه با یزید و یزیدیان سازش نکرده و بر ظلم آنان سکوت ننمایند. آنها میروند تا بزرگترین گردهمایی بشری را در کربلای معلی شکل دهند و به یزیدیان زمان بگویند که راه و مرام حسینبن علی (ع) فراموش شدنی نیست و راهی که در عاشورای سال 61 هجری نشان داده شده برای همیشه تاریخ، سرمشق انسانهای آزاده و شرافتمند خواهد ماند.
میروند تا بگویند که زندگی با ظالمان و سر فرو آوردن بر ظلم آنان، چیزی جز مرگ تدریجی و ذلتبار نیست و مرگ با عزت بسیار شرافتمندتر از این نوع زندگی است و این درسی است که امام حسین (ع) و یاران باوفایش در آن عاشورای خونین به بشریت دادهاند.
مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله امام خامنهای اربعین حضرت اباعبدالله (ع) را گامی برجسته در احیاگری فلسفهی شهادت و استمرار نهضت ظلمستیزانهی امام حسین (ع) میدانند و درس بزرگ آنرا زنده نگه داشتن یاد و خاطرهی شهادت در مقابل تبلیغات دشمن معرفی میفرمایند.
ثواب پیادهرفتن زیارت امام حسین (ع)
فداکاریهای امام حسین (ع) دین را زنده کرد و نقش او در زنده نگه داشتن دین اسلام کاملاً ویژه و منحصر به فرد است. بنابراین حماسهها و فداکاریهای امام حسین (ع) را باید زنده نگه داشت چون زنده نگه داشتن دین اسلام است و گرامی داشت روز عاشورا و اربعین، درحقیقت تلاشی است در جهت زنده نگه داشتن دین اسلام و مبارزه با دشمنان دین و معنویت.
مصائب امام حسین (ع) برای هیچ امام و پیامبری پیش نیامده است. به بیان دیگر مصیبت امام حسین (ع) و حوادث کربلا، از همه مصیبتها بزرگتر و سختتر بود اگر عامل دیگری هم درکار نبود، همین عامل کافی بود که نشان بدهد چرا برای امام حسین (ع) بیش از امامان دیگر و حتی بیش از پیامبر اسلام(ص) عزاداری و مراسم سوگواری و مدیحهسرایی متعددی برپا میکنیم.
درس اربعین از زبان کشتیبان انقلاب
اگر در مقابل این تبلیغات، تبلیغات حق نبود و نباشد و اگر آگاهی ملت ایران و گویندگان و نویسندگان و هنرمندان، در خدمت حقیقتی که در این کشور وجود دارد، قرار نگیرد، دشمن در میدان تبلیغات غالب خواهد شد. میدان تبلیغات، میدان بسیار عظیم و خطرناکی است.

درمیان برادران زائرعراقی نیز یک تفاوت محسوسی دیده میشود وآن این است که بسیاری که در سالهای گذشته از راه بصره به شهر کربلا میآمدند، امسال تغییر مسیر داده و ابتدا به شهر نجف رفته و سپس به مزار شهدای مقاومت رفته و بعد از زیارت قبور شهدای مدافع حرم، قدم در مسیر پیادهروی اربعین میگذارند.
این حرکت یعنی آنکه رنگ و بوی فرهنگ مقاومت در منطقه بیش از سالهای گذشته نمود پیدا کرده است وتصور این است که اربعین در حین طی کردن دوران بلوغ خود است و بههمیندلیل حضور مردمی امسال نسبت به سالهای گذشته بسیار پرشورتر بوده و قابل قیاس با گذشته نیست.
امسال خیل عظیمی از پیروان آئین مسیحیت و صابئین به همراه دستجات و هیأتهای عزاداری برای شرکت در مراسم اربعین سرور سالار شهیدان وارد کربلا شدند. یک شهروند اهالی اربیل پیرو آئین صابئین در اینباره گفت: بعد از اینکه در سالهای گذشته همراه دستجات استان کرکوک در این مراسم شرکت میکردیم، امسال برای اولینبار در این مراسم بهطور مستقل حضور یافتیم. جمعیت عظیمی از مردم آئین صابئین و شمار زیادی از مسیحیان از استانهای میسان، ذیقار و بصره برای عزاداری اربعین حسینی (ع) عازم کربلا شدند.
پیامها و دستاوردهای مراسم اربعین
4. یقیناً اینراه پر افتخار تا ظهور منتقم خون شهیدان کربلا ادامه خواهد داشت و مراسم اربعین امسال نیز باشکوهتر از سالهای گذشته انجام خواهد گرفت اما نباید فراموش کنیم که هدف از بزرگداشت اربعین حسینی، همانا یادآوری اهداف آن امام آزادیخواه و پرچمدار شرافت انسانی است تا بدانیم که در همیشهی تاریخ در کدام صف قرار داریم، صف حسینیان یا صف یزیدیان؟!
5. راهپیمایی اربعین، برای شیعیان عراق هم یک نوع قدرتنمایی است و خودشان هم به این میرسند که در موضع ضعف نیستند. اتفاق بزرگتری که میافتد اینکه پیامی به جبهه مقابل میدهد که این همبستگی و رابطه عاطفی بین ملت ایران و عراق سرمایهای است که بهراحتی نمیتوان آنرا گرفت و از بین برد.
6. راهپیمایی اربعین، تأکید بر هویت دینی کسانی است که از ملیتهای مختلف، گرایشها و قومیتهای مختلف در کنار هم جمع میشوند. از هرجایی که میآیند برای زائر امام حسین (ع) این حس وجود دارد که اینجا مرکز ثقل هویتی آنها است.
7. تقدیر الهی این است که هرچه به آخرالزمان و زمینهسازی برای ظهور امام مهدی نزدیکتر میشویم؛ دلها و جانهای محبین اهل بیت (ع)، بهوسیله امام حسین (ع) وبهخصوص راهپیمائی اربعین بیشتر به هم نزدیکتر میشود و به هم پیوند بخورد.

9. حضور در راهپیمایی اربعین حسینی در واقع یک خلوت برای افراد است که دور از کشور خودشان و تعلقات طبیعی آن، به این حرکت عظیم الهی تعلق خاطر پیدا میکنند و نسبت به آن فکر میکنند و این تأثیر عمیق و نتایج مثبتی هم برای فرد و هم برای جهان اسلام دارد که نشان میدهد اگر جهان اسلام بخواهد بر مقوله وحدت مسلمانان تمرکز کند، محبت اهل بیت (ع) مهمترین مقولهای است که میتواند بهعنوان محور مورد توجه قرار گیرد.
10. محبت و دوستی مسلمانان در جریان راهپیمایی عظیم اربعین حسینی و انسجام و اتحاد آنها و احساس غرور و نشاطی که برای مسلمانان در چنین فضایی ایجاد میشود، مهمترین جلوه و دستاورد این آیین عظیم حسینی است که باید قدر آنرا دانست و آنرا پاس داشت.
11. پیادهروی اربعین مانور اقتدار و عظمت شیعیان در دنیاست و هیچ قدرتی جز قدرت سیدالشهدا (ع) و شیعه نمیتواند چنین اجتماع بزرگی را رقم بزند.
اربعین مانند یک ذخیره است که قابل استحصال در فواید و ابعاد مختلف – مثل پتروشیمی برای نفت و انواع لبنیات که از شیر میگیرند- است و نباید آنرا صرفاً یک پیادهروی ساده خلاصه کرد. ما توانایی نداریم که از ذخیره غنی بهرههای فراوان ببریم، ما اگر توانایی داشته باشیم در طول سال زمان زندگیمان مملو خواهد شد از استفاده از دستاوردهای اربعین حسینی و اگر ما خوب به مسأله نگاه کنیم خواهیم دید که باید در روح و فکر خود یک سال آمادگی برای اربعین سال بعد را آغاز کنیم.