راه برخورد با فیشهای نجومی خشکاندن روحیه اشرافیگری است/ طراحی شیوهای جدید برای کسب ثروتهای افسانهای/ ارتباط دانیالزاده و مالامیر با فریدون چیست؟

بصیر،
علیرضا زاکانی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست انجمن روزنامهنگاران مسلمان در سالن اسوه ضمن تشکر از این انجمن به خاطر پرداختن به موضوع فیشهای نجومی که در افکار عمومی برجسته شده است اظهار داشت: فیشهای نجومی و وامهای سرسامآوری که توسط برخی مسئولان کشور در هنگامهای که مردم دچار سختی و فشار اقتصادی هستند سبب توجه خاص به نوع فساد در جامعه شد.
زاکانی تصریح کرد: این مسئله تا جایی بود که این داعیه را که فساد در بخشهایی از جامعه نهادینه شده و به صورت سازمانیافته و پیوسته عمل میکند، به اثبات رساند.
دبیرکل جمعیت رهپویان با اشاره به سخنرانی اخیر خود در یکی از مناطق حاشیهای و محروم تهران خاطرنشان کرد: پس از اقامه نماز برخی از مردم به بنده گفتند که ما دچار فقر هستیم اما از فقرمان ناراحت نیستیم ولی آنچه ما را آزار میدهد تبعیض در جامعه است که ریشه امید مردم را خشک و آنها را نسبت به مسئولان خدوم جامعه بدبین میکند و حتی به سرمایه اجتماعی آسیب میزند.
وی همچنین با اشاره به واکنشهای مردم نسبت به فیشهای حقوقی در راهپیمایی روز قدس خاطرنشان کرد: یکی از مردم در زمان راهپیمایی بنده را دید و دو جمله مبنی براینکه «امام فرمود عدالت و رهبری فرمود عدم تبعیض» را به من یادآور شد و تاکید کرد همین قدر برای شما کفایت میکند. متاسفانه برخی از این امور و حوادث در زندگی ما باعث عادت به چنین خطاهایی شده است.
زاکانی با اشاره به فقر اقتصادی و اینکه جمعآوری پلاستیک از میان زبالهها به یک شغل تبدیل شده است متذکر شد: اگر ما به این فجایع عادت کنیم سطح فجایع بالاتر میرود و ما هم دلنگران نخواهیم شد.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس ادامه داد: امروز وقتی از فیشهای نجومی مدیران و وامهای سرسامآور صحبت می کنیم این مسئله یک ریشهای دارد که بخشی از ریشه آن به کسانی بازمیگردد که هزاران میلیارد امکانات دارند و سکاندار اجرایی کشور میشوند، مثلا وقتی کسی اعلام میکند بعد از وزارتش هزار میلیارد امکانات دارد ماحصل این مسئله مشخص است و در نگاه این افراد 50 یا 100 میلیون پول خرد محسوب میشود.
وی تصریح کرد: اگر به این افراد بگویید که حقوق کارگران یا بازنشستگان به تعویق افتاده و آیا شما راضی میشوید برای این کار خود از بیتالمال این گونه حقوق بگیرید در حالی که کار ویژهای هم صورت نمیگیرد آنها سینه سپر میکنند و میگویند این حقوقها قانونی است چراکه دولت با مصوبه خود ضرایب را تا 5 برابر بالا برده و در واقع از جامعه طلبکار هم میشوند.
زاکانی با بیان اینکه اولین آفتی که با آن مواجه شدیم این بود که اریکه قدرت به دست کسانی افتاد که روحیه اشرافیگری، زیادهخواهی و انباشت ثروت در کنار قدرت را داشتند افزود: در این شرایط جامعه باید در سختی بسوزد و از تبعیض و فشار رنج ببرد لذا اگر دولت میخواهد برخورد ریشهای با این مسئله کند، راه آن خشکاندن این روحیه و کنار گذاشتن چنین مدیرانی است.
دبیرکل جمعیت رهپویان تاکید کرد: ما باید به سمت کارگزارانی برویم که از جنس مردم هستند و زمانی که امام فرمود مسئولان باید از قشر متوسط و عامه جامعه باشند، سر آن امروز مشخص میشود که به چنین بلایی گرفتار شدهایم.
وی افزود: وقتی شما در دوران سازندگی با چنین فسادهایی مواجه میشوید و از آقای هاشمی در مورد این فسادها سؤال میکنید ایشان میگویند که در راه توسعه چنین میل کردنهایی طبیعی است. در آن زمان آقای هاشمی در مصاحبهای مثالی زد و در آن گفت که فرض کنید سدی در کشور ساخته شود و ما به ازای آن مقداری توسط کارگزاران میل شود و این مسئله اشکالی ندارد.
وی افزود: در آغاز کار این دولت یکی از نمایندگان مجلس که سابقه 8 دوره نمایندگی داشت، در دفاع از آقای زنگنه پشت تریبون قرار گرفت و گفت شما چقدر به میلها توجه میکنید و در کنار آن حیفها را مورد توجه قرار دهید.
وی با بیان اینکه اگر ریشهای به این قضیه نگاه کنیم این همان مدل توسعه غربی است که در کنارش ریخت و پاش هم دارد، میتوان گفت که این مسئله نمونه بارز توسعه غربی است.
وی ادامه داد: اگر از لحاظ ریشهای بررسی کنیم خواهیم دید که این نوع طرز تفکر در قضیه فیشها نیز تسری مییابد و شاهد هستیم که افرادی مابهازای کاری که میکنند فیشهای آنچنانی میگیرند.
زاکانی با بیان اینکه من چند ماه پیش در سخنرانی به غارتهایی اشاره کردم، اظهار داشت: مایل بودم که در مورد آن سخنانم از من شکایت میشد تا در دادگاه در مورد آن اسامی بیشتر توضیح میدادم که چه چیزهایی در جریان است.
وی ادامه داد: ما هم اکنون در کشور با 2 مشکل عمده مواجه هستیم که یکی لابیگری و دیگری پورسانتگیری است. اگر در کرسنت کشور زیر بدهیهای کلان رفت، از دیدگاه این افراد مشکلی ندارد و باید عدهای از قبل همین کرسنت پورسانت خود را بگیرند.
وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: خود پورسانت داستان بلندی دارد که نه تنها در اولویتهای کشور نیست بلکه یک عده پشت پرده این مسائل را دنبال میکنند. عدهای در پشت پرده هزاران میلیارد جمع میکنند و عادت به این فیشها دارند.
وی با بیان اینکه دولت نباید اتاق بازرگانانی باشد که هم دستی در اتاق بازرگانی دارند و هم کار بازرگانی خود را در دولت دنبال میکنند، گفت: یک عده دنبال نمایندگی شرکتهای خارجی و واسطهگری برای آن شرکتها در کشور هستند و برایشان هم مهم نیست که کشور دچار مصرفزدگی شود.
وی با بیان اینکه پیوند بین قدرت و ثروت فرصتی را برای چنگاندازی عدهای به منابع بیتالمال فراهم میکند، گفت: آقای رئیسجمهور اگر میخواهد جلوی فساد را بگیرد به اخوی خود مراجعه کند. اکنون نیز شیوهای طراحی کردهاند که در آن ثروتهای افسانهای نامشروع کسب میکنند.
زاکانی ادامه داد: همین بانکهایی که اخیرا چند تن از مسئولانشان عوض شدند شعب خارجیشان به آنها تسهیلات ارزی میدهد و مثلا بانک ملی یک میلیون درهم و بانک ملت 4 هزار درهم تسهیلات دریافت میکنند و کسانی که مرتبط با این قضیه هستند پورسانتهای بالایی از قبل این تسهیلات دریافت میکنند.
وی با اعلام دو اسم از این افراد اظهار داشت: مالامیر و دانیالزاده افرادی هستند که فریدون پشت سر آنهاست و از دریافت کنندگان این تسهیلات و پورسانتها هستند.
زاکانی ادامه داد: این دو نفر بدهکار بانکی هستند و فریدون پشت سر اینهاست. به عنوان مثال بانک ملت 40 میلیون درهم با کارمزد صفر درصد به اینها داده و آنها این پول را به داخل کشور آوردهاند و از طریق صرافیها آن را تبدیل و مجددا این پول را که با کارمزد صفر درصد از خود بانک ملت گرفته بودند در خود بانک ملت سرمایهگذاری کردند و سالانه 24 درصد سود گرفتند. حالا حساب کنید که چه مقدار پول جابهجا شده است.
وی ادامه داد: این موضوع برای بانکهای رفاه و ملی هم اتفاق افتاده و شاید بپرسید رئیس یک بانک را انتخاب کردن از چه نظر مهم است. از این نظر که 150 هزار میلیارد سپردهگذاری در بانک ملی و 120 هزار میلیارد سپردهگذاری در بانک ملت دست یک نفر خلافکار میافتد.
نماینده سابق مجلس تأکید کرد: اینها توسط فریدون کارسازی میشود و این مستقیما دست در بیتالمال کردن است. وزیر اقتصاد بیان کند که بانکهای مختلف به این دو نفر چقدر تسهیلات دادهاند و ارتباط شان با فریدون چیست؟
زاکانی در ادامه تصریح کرد: یک پله نزول میکنیم به دلالی میرسیم که کاملا آن را رسمی کردهاند. به عنوان مثال مصوبهای داشتیم که یک هیأت پنج نفره برای فروش نفت تعیین شدند و آقایان هدایتزاده و سیدی عضو آن بودند. طبق بررسیهای ما این افراد تا هشت دلار برای فروش هر بشکه تخفیف گرفته بودند و میزان فروش این افراد 10 برابر میزان دولت قبل بود که از این طریق نفت را به فروش میرساند و همین آقایان شکایت میکردند.
وی افزود: طبق این مصوبه این هیأت محرمانه است و کسی نباید بفهمد چه کار میکنند و مصوبه محرمانه را جوری تنظیم کردند که فروشندگی نفت در دست عدهای بماند. این عده برای فروش نفت هشت دلار پورسانت گرفتهاند تا آن را برای زنگنه بفروشند.
این فعال سیاسی تأکید کرد:عدهای هستند که فرقی ندارد این دولت باشد یا آن دولت. هر کجا باشد سود خود را میبرند. به عنوان مثال برادر آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در دولت قبل مصوباتی داشت و الان ثروت افسانهای را از آن خود کرده است. این فرد چگونه به این ثروت رسیده است در حالی که برادرش مسئول مقابله با فساد مالی شده است.
وی افزود: آقای موسوی نامی در دولت قبل با هسته مرکزی آن مراوده داشت و الان مولتی میلیاردر است اما در این دولت نیز روزی که آقای روحانی به حرم امام رفت و داخل ضریح امام (ره) شد دیدیم که آقای موسوی نیز با ایشان به داخل ضریح رفته است. این افراد چه کار میکنند؟ فرقی برای ما ندارد چه دولتی باشد ما مخالف فسادیم و همه باید با فساد و رانتخواری برخورد کنند. باید با ثروتهای نجومی و رانتهایی که قبل از انتخابات به کار یک عده می آید برخورد شود.
نماینده سابق مجلس گفت: ما نیازمند شفافیت هستیم و باید یک مطالبه عمومی در خصوص شفافیت داراییها و داشتههای مسئولین صورت گیرد تا اعتماد مردم برگردد. آدمهای انگشتشماری خلاف میکنند اما انگشت اتهام به سمت هزاران مدیر میرود که این جفا در حق آنهاست.
زاکانی با تأکید بر اینکه باید در مسیری که حرکت میکنیم شفافسازی شود، گفت: به عنوان مثال باید مشخص شود بنده نوعی بعد از 12 سال نمایندگی چه میزان ثروت دارم و از چه راهی حقوق میگیرم. باید موجی راه بیفتد و مسئولین شفافسازی کنند که البته عدهای نمیخواهند این اتفاق بیفتد.
نماینده سابق مجلس گفت: ما در مجلس هفتم قانون از کجا آوردهای را احیا کردیم و همچنین رسیدگی به اموال مسئولین را در دستور کار قرار دادیم که مخالفین جدی داشت اما باید بدانیم که جریان مبارزه با فساد در جبهه انقلاب اصالت دارد.
وی با اشاره به برخورد با مفسدین اظهار داشت: وقتی که ما به مجلس رفتیم دولت اصلاحات بر سر کار بود و از آن زمان با برخی افراد از جمله یونسی و پس از آن رحیمی، مرتضوی و جاسبی در این زمینه برخورد کردیم. امروز هم اگر اسم فریدون را میآوریم خرده حساب نداریم. جریان فاسد این دولت و آن دولت نمیشناسد و نمی شود جامعهای را بر مدار ظلم اداره کرد. وقتی صحبت از زنگنه و فریدون میکنیم یعنی نیازمند بازنگری در این روابط هستیم.
زاکانی تأکید کرد: خوشبختانه آقای جهانگیری دستور العملی تهیه کردهاند که هر نفر در یک هیأت مدیره عضو باشد اما به عنوان مثال آقای میرمؤذنی تا آنجا که ما اطلاع داریم حداقل عضو هشت هیأت مدیره است. این بازنشسته نفت و هیأت مدیره بانک پاسارگارد و حفاری و … عضو و از نزدیکان آقای زنگنه است، حالا ببینید حقوق این فرد چقدر است.
دانا