اولین شیر مادر مقاومت بدن نوزاد را بالا می‌برد

بصیر، غلامرضا خاتمی، شیر مادر را بهترین تغذیه برای کودک عنوان کرد و اظهار داشت: شیر مادر تازه است و غلظت مناسبی دارد و اشتباهاتی را که در تهیه شیرخشک ایجاد می‌شود، ندارد.

برخی مادران خواسته یا ناخواسته شیر خشک را غلیظ‌تر یا رقیق‌تر از حد استاندارد تهیه می‌کنند و با این رفتار زمینه بروز اسهال یا عدم وزن‌گیری مطلوب را در فرزند خود ایجاد می‌کنند، درحالی که شیر مادر کودک را از این اشتباهات مصون نگه می‌دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اولین شیر مادر آغوز و مواد مصونیتی آن بیش‌تر است، بنابراین بدن نوزاد با مصرف شیر آغوز دچار مقاومت بالا می‌‌شود.
این فوق‌تخصص گوارش اطفال ادامه داد: هرچند شیر مادر در هفته های اول کم است، اما برای نوزاد کافی محسوب می‌شود. شیر مادر در هفته‌های اول روزانه بین ۶۰ تا ۱۰۰ سی‌سی است، اما در حدود ۲ تا ۳ ماهگی نوزاد به ۷۰۰ تا ۸۰۰ سی‌سی می‌رسد. این نوسان در مقدار و ترکیبات شیر مادر ناشی از قدرت بی‌انتهای خداوند است.
وی افزود: اگر کودکی نارس به دنیا آمده باشد و وزن او کم‌تر از ۲٫۵ کیلوگرم باشد ترکیبات شیر مادر این نوزاد قوی‌تر از مادری است که نوزاد او با وزن ۳٫۵ کیلوگرم به دنیا آمده است؛ زیرا بدن این نوزاد نارس به مواد غذایی بیشتری احتیاج دارد، بنابراین ترکیبات شیر مادری که نوزاد نارس دارد با مادری که نوزادی با وزن طبیعی به دنیا آورده است متفاوت است.
رئیس انجمن پزشکان کودکان اظهار داشت: این خصوصیت شیر مادر که متناسب با احتیاج کودک است موجب می‌شود کودک وزن‌گیری مناسب داشته و به اسهال مبتلا نشود.
وی خاطرنشان کرد: امروزه دانش مادران درباره تغذیه با شیر مادر کافی است، اما توصیه می‌شود درصورتی که مادر احساس می‌کند شیر کافی ندارد خودسرانه نوزاد را با شیرخشک تغذیه نکند و برای تعیین تکلیف و یادگیری راه‌هایی که شیر مادر را افزایش می‌دهد به پزشک مراجعه کند.
فرهنگ نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا