با تبریک روز پزشک به همه پزشکان فرهیخته و بی‌ادعای سرزمینم

روپوش‌های سفیدی که نباید به کدورت و گلایه لکه‌دار شوند

بصیر، در تکریم خدمات تاریخی حکیم و فیلسوف نامدار ایرانی، شیخ‌الرئیس ابوعلی سینا، اول شهریورماه به روز “پزشک” نام گرفت تا به پاس خدمات ارزشمند پزشکان کشورمان، این روز به تجلیل و تقدیر از این قشر برجسته و خدوم اهتمام ورزیده شود.

با تبریک به همه پزشکان سرفراز کشور به‌خصوص مازندران، شاید مهم‌ترین انتظار این زحمت‌کشان فرهیخته، رعایت شأن و جایگاه بلندشان در خدمت‌رسانی بی‌شائبه و شبانه‌روزی به عموم مردم باشد تا یکی چند کوتاهی یا تخلف معدود همکاران‌شان موجب نادیده‌انگاری خدمات شایان‌شان نشود.

در تربیت کادر پزشکی، نیازهای میان‌مدت و بلندمدت جامعه، مبنای پذیرش دانشجو باشد تا با بیکاری گسترده پزشکان مواجه نشویم.

در نیازسنجی‌ها، تخصص‌های متنوع و مختلف مبنایتصمیم‌گیری در تربیت کادر درمانی قرار گیرد

برخورد تجاری اندک پزشکان با این حرفه مقدس، تعمیم داده نشود و نوع نگاه منفی برای جامعه بوجود نیاید.

با عدم نوجه به اقتصاد پزشکی، حرمت پزشکان مورد تهدید و نوع نگاه‌های تحقیرآمیز قرار نگیرند.

درد دل پزشکان

بسیاری از پزشکان معتقدند که با وجود تلاش سخت در دوران طولانی تحصیل و کارآموزی و در حالی که تمام اقشار مردم به خدمات ارزشمند آنان نیازمند هستند، حتی در روز پزشک هم بیشتر از آنکه به آنها پرداخته شود، همچنان سخن از هزینه های درمانی و مشکلات بیماران و گرانی ویزیت پزشکان است. شکایت پزشکان بیشتر از آن جهت است که مطالبات صنفی و معیشتی بیشتر آن ها در نظر گرفته نمی شود. به عنوان مثال سازمان نظام پزشکی که وظایفی در جهت تسهیل امور صنفی و رفاهی پزشکان دارد، به جای ارائه خدماتی چون وام، کمک به برنامه آموزش مداوم، خدمات وکالت در موارد اتهامات مربوط به خطای پزشکی و بیمه مسئولیت حرفه ای، تنها به اجبار و تکلیف پزشکان می پردازد و حتی هزینه شرکت آنها در برنامه های آموزش مداوم را هم از خودشان مطالبه می کند.

یکی از پزشکان متخصص پوست  می‌گوید: “در کشورهای پیشرفته، فاصله طبقاتی میان شهر و روستا یا پایتخت و شهرستان تقریباً از بین رفته و مردم در شهرهای کوچک و بزرگ تقریباً از سطح امکانات و درآمد برابری برخوردارند. حتی در مواردی، شهروندان ثروتمند ترجیح می دهند که در شهرهای کوچک یا روستاها زندگی کنند، اما در ایران چنین نیست و چون بیشترین امکانات در پایتخت و چند شهر بزرگ متمرکز شده، پزشکان ترجیح می دهند در جایی کار کنند که هم پول بیشتری در جامعه جریان دارد و هم برای خانواده و فرزندانشان امکانات رفاهی و معیشتی بیشتری موجود است.”

دغدغه پزشکان مازندرانی

دکتر حسین آزاده از سال 73 به عنوان پژشک عمومی در مناطق محروم استان مشغول به کار شد. پس از چندی به ریاست اورژانس استان درآمد و بعد از آن مسئولیت گزینش دانشگاه علوم پزشکی مازندران را به مدت 5 سال بر عهده داشت، مدتی در سمت معاونت بهداشتی علوم پزشکی استان خدمت کرد و بعد از آن به عضویت هیئت علمی دانشگاه درآمد و به عنوان کادر درمانی متخصص در بیمارستان‌های بوعلی، امام خمینی(ره) و مرکز درمانی طوبی مشغول به کار شد.

وی با بیان اینکه جامعه پزشکی مولفه‌های تحت و ذیل فراوانی دارد، خاطرنشان کرد: خواسته پزشکان ما این است که مردم منویات بسته سلامت را بدانند و همین طور که از کادر درمانی و بهداشتی توقع تکریم و احترام را دارند در نقش بیمار علی‌رغم در نظر گرفتن وظایف پزشک و کادر درمان احترام متقابل را رعایت کنند تا محیط های درمانی ما مناسب جهت بهبود سلامت و رفع بیماری‌ها باشد.

آزاده با تشریح طرح نظام جامع سلامت اذعان داشت: طبیعتاً هر طرح فواید و مضراتی دارد. بزرگ‌ترین چالش وارد بر این طرح سرعت اجرای کار بدون در نظر گرفتن زیر ساخت‌هاست.

وی با اشاره به اینکه پرداخت‌ها در سیستم درمانی دولتی در طرح جامع پزشکی  به حداقل رسیده است، افزود: به واسطه این طرح ضریب اشغال بیمارستان‌های دولتی بسیار افزایش یافت و با ترافیک ایجاد شده، کادر درمانی توان پاسخگویی به مراجعات بعضاً درخواست‌های اورژانسی را هم ندارد.

آزاده در ادامه افزود:  پرداخت نشدن به موقع حق بیمه به پزشکان و بیمارستان‌ها و هزینه‌های بالای درمانی به خصوص در بیمارستان‌ها تخصصی چالش بسیار جدی طرح نظام سلامت است.

وی فرسوده بودن بنا و امکانات درمانی در استان را از معایب شبکه بهداشت و درمان استان دانست و گفت: مازندران به واسطه جمعیت و توریست‌پذیر بودن یکی از استانهایی است که بیشترین حجم مراجعه به مرکز درمانی را داراست و با وجود مراکز درمانی فرسوده و با نیروی انسانی کم پاسخگوی این حجم مراجعه نیست به طوری که در بیمارستان‌های بوعلی امام خمینی و فاطمه الزهرای ساری حتی تخت خالی برای شرایط اورژانش وجود ندارد.

این متخصص داخلی با اعلام اینکه بیماری‌های غیر واگیر اعم از دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی بیشترین حجم از مراجعات درمانی در استان را در اختیار دارد، گفت: مازندران رتبه اول اضافه وزن کشور را در اختیار دارد که به همین دلیل به تعداد بیماران کلیوی و دیابتی استان روز به روز افزوده می‌شود که از نظر بهداشتی بهترین راه پیشگیری و کنترل آن اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا