عرفه، عید بخشایش است
بصیر، باز هم عرفه با همه راز و رمزهایش از راه رسید. روزی پر از شور و شیدایی و شناخت، روز خوشه چینی بندگان از پهن دشت معرفت الهی، روزی که نگاه قلبها بیش از همیشه به آسمان است، روز چشمه ای بارانی و نیازهای آسمانی.
آری! عرفه روز بازگشت عارفانه ای است از کجراهه گمراهی و تاریکی به شاهراه هدایت و نور.
زانو بزن! اینجا آستان خاکساریست، اینجا بلندمرتبه ترین نقطه تعالی انسان است. این سجدهگاه، این خاک، این صحرا، صحرای عرفات است و تو حاجی کعبه شوق.
عاشق تر از همیشه آمده ای به عرفات شوق، به عرفات عشق، به عرفات بندگی؛ در صحرایی که مجنون ترین مجنون ها لیلای نفس را وارهانیده اند و در پی جنون خویش لیلای بندگی را وادی به وادی، واحه به واحه جستجو می کنند.
این صحرا، صحرای عرفات است که صحرای محشر است و تو در میان عاشقان، به پایکوبی و دست افشانی پرداخته ای در سجده های شوق، در سجدههای بندگی و دلدادگی؛ عیدتان مبارک!
عرفه، عید بخشایش است، روز کشیدن خط بطلان بر هر آنچه سیاهی است در درون انسان در قلب انسان. روز بستن هر چه دریچه رو به ویرانی است؛ ویرانی روح، ویرانی نفس. روز بازکردن هر چه پنجره است؛ پنجره هایی که جز به نور باز نمی شوند.
این صحرا نقطه آغاز است برای روح و دلی که به جز خدا، هیچ معبودی را برنمی تابد و سر بر آستان بندگی هیچ ناخدایی نمی ساید و تنها خداوند را به پرستش لب می گشاید.
این صحرا، صحرای شوق است و این روز، روز تحولی در زندگی، روز اول آفرینش عشق.
عرفات را می شناسی؛ از همان دقیقه ای که مُحرم دیدار معشوق شدی، از همان سپیدهای که خویشتن را در حوله سپید احرام پیچیده ای تا در تلألو نور محض، به درگاه خدایت اظهار بندگی کنی و حالا که در عرفات، در روز عرفه، سر بر آستان نیایش گذاشته ای، میفهمی بندگی یعنی: “لا اله الاّ اللّه“
دانا