سخنان ادیبانه دولتیها به اقتصاد مقاومتی و نگاه به دستان کدخدا!

بصیر، در حالی که دنیای استکبار بیرحمانه تحریمهای بیشماری را علیه ملت ایران به کار گرفته بود، مقام معظم رهبری نقشه راه «اقتصاد مقاومتی» را یکی از مهمترین و کاراترین راه درمان مشکلات اقتصادی و معیشتی دانستند و بارها بر تقویت این موضوع مهم تاکید کردند.
در همین راستا رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با دولتمردان با توجه بسیار زیاد به مساله اقتصاد مقاومتی علاوه بر یادآوری و تاکید مجدد بر نکات پیش گفته در این موضوع، برخی از مسائل بدیع را نیز نظیر لزوم تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، دعوت از بسیج برای کمک به عرصه مقاومتی و لزوم تمرکز بر روستاها و انتقال صنایع تبدیلی به روستاهای کشور ابراز کردند.
نکته مهمی که در بحث اقتصاد مقاومتی باید مدنظر قرار بگیرد این است که این امر موجب آزادسازی انرژی متراکم داخلی برای پویایی اقتصاد از طریق نقدسازی ظرفیتها، استعدادها و توانائیهای ملی جهت رسیدن به تثبیت روند رشد و توسعه تولیدی و رسیدن به درآمد بالای ملی است.
در اقتصاد مقاومتی، نوسانها و چالشهای فراملی و خطرهای اقتصاد جهانی، قادر نیست تهدیدهای جدی را متوجه اقتصاد ملی کند و آن را از حرکت بایستاند و یا آن را فلج و ناکارامد سازد.
متاسفانه توجه به فرمودههای رهبری تنها بر روی کاغذ باقیمانده است، بسیاری از دولتمردان تنها با تشریفات و تکهپارهکردن تعارف و بیان جملات زیبا و ادیبانه به ظاهر میخواهند اقتصاد مقاومتی را به مرحله اجرا دربیاورند اما این نکته مهم به فراموشی سپرده شده است که اقتصاد مقاومتی، درونگرا و تمرکز بر تواناییهای داخلی و اصالت دادن به نیروی انسانی در درون کشور است، به پای کارآوردن همه پشتیبانیها و امکانات و تسهیلات برای کمک به تولید داخلی، از الفبای شکلگیری ساختار اقتصاد مقاومتی به شمار میرود.
رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت روز ملی مهندس که در تاریخ 6 بهمن 93 برگزار شده بود فرمودند« باید تلاش کنید در بخشهای مختلف کشور مسئله «ما میتوانیم» را در عمل به مردم نشان دهید و با شناخت خلأها و نیازهای کشور، به سمت انجام کارهای نکرده و زمین مانده بروید»، ایشان در این جلسه با تاکید بر لزوم کار عملی در مباحث مربوط به اقتصاد مقاومتی تاکید کردند که با تکرار زبانی هیچ اتفاقی نمیافتد، باید این مسئله در مجلس و دولت به طور جدی بررسی شود که برای اقتصاد مقاومتی به مفهوم حقیقی، چه کارهایی انجام گرفته و چه کارهایی باید انجام بگیرد.
البته دولتی که بارها در مجامع مختلف از لغو تحریمها و بهبود معیشت اقتصادی مردم و کشور سخن به میان آورده است نمیتواند مباحث مربوط به اقتصاد مقاومتی را به طور جدی مورد مطالعه و اجرا در بیاورد و این را در سخنان مختلف مسئولان اجرایی و مشاوران و معاونان آنها شاهد هستیم.
در حالی که نگاه به تحریم و لغو آنها از دیدگاه افراد متفاوت دولتی با ضد و نقیضهایی همراه بوده است و باید به آینده نگریست بهتر به نظر میرسد مسئولان منویات رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی و به کارگیری نقشه راه ترسیم شده از سوی ایشان را مدنطر قرار دهند و با تلاش بیشتر به جای نگاه به دستان کدخدا شعار «ما میتوانیم» را به منصه ظهور بنشانند.