812 هزار تومان در ماه کدام چاله کارگران را پر میکند؟/ امنیتی که در شغل کارگران یافت نمیشود!
بصیر، در هفته کارگر هستیم، هفتهای که قرار است نماد ستایش از کارگران باشد. کسانی که به حلالخورترین قشر کشور معروفاند.
بر خلاف برخی هنرپیشهها که این روزها در خصوص مضرات و دشواریهای کارشان مستند و فیلم میسازند، کارگران همیشه نادیده گرفته شدهاند.
طبعشان بلند است و سرشان به آسمان اما دستشان خالی. حتی صدایی هم ندارند که دردهایشان را فریاد بزنند و ناچارند با سیلی صورت سرخ کنند.
درحالی مسئولان ارشد کشور دستمزد 812 هزار تومان در ماه را برای کارگران در سال 95 درنظر گرفتهاند که گویا از گرانی بازار مطلع نیستند. اگرچه در قانون میزان عیدی کارگران به اندازه دو ماه دستمزد آنها در نظر گرفته شده است ولی به اکثر کارگران این مبالغ پرداخت نمیشود.
ایمان حسینی یکی از کارگران شهرستان بابلسر در این باره اظهار کرد: ما چشم امیدی به گرفتن عیدی در پایان سال نداریم چون گاهی پیش میآید که چند ماه حقوق نمیگیریم. اگر بتوانم طلبهای خود را از شرکت وصول کنیم باید کلاهمان را به هوا بیندازیم.
وی افزود: در ایام عید که هزینههای همه خانوادهها بالا میرود، نه تنها بسیاری از کارگران عیدی دریافت نکردهاند بلکه به دلیل تعطیلی این ایام، حقوق فروردین را کمتر از سقف حقوق دریافت میکنند.
این کارگر با اشاره به اجارهنشینی خود تصریح کرد: کارگران اجارهنشین بیش از نیمی از حقوق خود را بابت اجاره منزل و پرداخت قبوض میپرازند و عملا باید با مبلغی کمتر از 300 هزار تومان خورد و خوراک یک ماه منزل خود را تامین کنند.
حسینی، نبود امنیت شغلی را از دیگر مشکلات پیشروی جامعه کارگری عنوان و تصریح کرد: جامعه کارگری به صورت سنتی در سالهای گذشته هموراه با مشکل نبود امنیت شغلی روبرو بوده است.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه کارگران قراردادی و پیمانکاری همواره با خطر اخراج و از دست دادن بخشی از مطالبات مزدی خود مواجه بوده و هستند.
حسینی در پایان گفت: بهتر است که جامعه کارگری این بار از فرصت هفته کارگر برای منعکس کردن مشکلات صنفی کارگران استفاده کند.
دانا