رقابتهای ورزشی بازیچه دست سیاسیون قرار گرفت
بصیر، از 16 تا 31 مرداد ماه بزرگترین رویداد ورزشی جهان در شهر ریو دوژانیرو برزیل برگزار است و بنابر اعلام سایت خبری بازیهای المپیک 2016 بیش از 12 هزار ورزشکار از 206 کشور جهان در این بازیها حاضر هستند.
در طول دورههای گذشته در زمان برگزاری رویدادهای مهم ورزشی همچون المپیک و جامجهانی اتفاقات و جنگهای زیادی رخ داده است که مورد توجه افکار عمومی دنیا قرار نگرفته است، معمولا جنایتکاران بهدنبال فرصت مناسب میگردند تا هر موقع بخواهند جنایتی مرتکب شوند و از فضای بهوجود آمده در دنیا سوء استفاده کنند.
اگرچه سازمان ملل باتصویب قطعنامهای از سال 1993 برای برقراری آتشبس و توقف درگیریها در سراسر جهان به هنگام برگزاری بازیهای المپیک تلاش کرده است، اما با این حال جنگها و درگیریهای بدون توجه به این درخواست سازمان ملل همواره ادامه داشته است.
دولتهای متجاوز به حقوق ملتهای مظلوم از فرصت پیشآمده برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنند چون توجه افکار عمومی دنیا به این رویدادهای ورزشی جلب شده است و عملا مردم جهان سرگرم دیدن این بازیها هستند.
این یک اصل پذیرفته شده است که در شرایطی که توجه مردم به چیزهایی دیگری است، اقدامات مورد نظر انجام میشود. اهرم ورزش طی دهههای اخیر همواره در اختیار سیاسیون بوده و این مسئله در تمام دنیا کاملا ملموس است.
در این بین هستند افرادی که به این مسئله اعتقادی ندارند و آن را دلیلی بر بد بینی نسبت به انجام این مسابقات مهم ورزشی میدانند و تمامی این نزاعها و همزمانی آنها با این بازیها را یک امری عادی، تصادفی و بدون هماهنگی از قبل میدانند.
مهمترین اتفاقات در طول دهههای گذشته رخ داده است، در جام جهانی 1982 اسپانیا دنیا شاهد تجاوز رژیم غاصب صهیونیستی به کشور لبنان بود که با سکوت مجامع بینالمللی و افکارعمومی دنیا مواجه شد.
همچنین در سال 1992 در مسابقات جام ملتهای اروپا که در سوئد برگزار شده بود قتل عام مردم بوسنی اتفاق افتاد و در جامجهانی 2006 آلمان نیز جنگ 33 روزه رژیمصهیونیسیتی برعلیه لبنان رخ داد همچنین در المپیک 2008 پکن نیز حمله روسیه به گرجستان و حمله رژیمصهیونیستی به غزه اتفاق افتاد.
در جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی محاصره غزه و حمله به کاروان آزادی منجر شد و در مسابقات جامجهانی فوتبال در سال 2014 که در برزیل برگزار شده بود دنیا شاهد گسترش فعالیتهای گروه تروریستی و تکفیری داعش بودند که مشغول فتح سرزمینهای عراق و سوریه بودند.
نکته جالب در بین نزاعهای درگرفته در بین تمامی سالهای گذشته این میباشد که رژیم غاصب صهیونیستی بیشترین سوء استفاده را از برگزاری این مسابقات ورزشی انجام داده به گونهای که بیش از چهار جنگ را در حین برگزاری این بازیها برای همسایگان خود به وجود آورده است که نشان دهنده خوی وحشیگری و تجاوزکارانه بودن اقدامات این رژیم است.
متاسفانه اکثر قریب به اتفاق این نزاعها و درگیریها از نظر جغرافیایی در منطقه غرب آسیا بوده و بیشتر این کشورها مورد تهاجم قرار می گرفتند. دو جنگ داخلی که دو منطقه جغرافیایی را به آشوب کشیده، حالا تمام دنیا را درگیر مساله مهاجرت و مهاجران کرده است، سیل جمعیتی که از خاورمیانه به سمت اروپا به راه افتاده، برای ماهها مساله مهاجران را در صدر اخبار نگه داشته، بحرانهای بینالمللی و سیاست داخلی را دامن زده و از همه مهمتر، هزاران نفر را بیخانمان و بیسرزمین کرده است.
همینها بهانه شده است که برای اولین بار در تاریخ بازیهای المپیک، یک «تیم بیسرزمین» با چندین ملیت متفاوت در کنار هم زیر یک پرچم در رقابتهای المپیک شرکت کند. «تیم پناهندهها» قرار است درست بلافاصله بعد از تیم کشور میزبان(برزیل) در افتتاحیه رژه برود تا توجه جهانی را به مساله « بیجاشدگان» جلب کند.
سودان جنوبی، با پنج ورزشکار، سوریه با دو ورزشکار، جمهوری دموکراتیک کنگو با دو ورزشکار و اتیوپی با یک ورزشکار، ترکیب تیم پناهندهها را تشکیل میدهند. در این تیم شش نفر دونده، دو نفر شناگر، و دو نفر جودو کار، چهار زن و شش مرد هستند که هر کدامشان داستانی منحصر به فرد دارند. ویژگی این المپیک حضور تیم پناهندگان در این مراسم است.
امیدواریم این دوره از بازیهای المپیک بهانهای برای ایجاد جنگ و تجاوز و آشوب دیگری برای کشورهای دنیا نگردد و مردم دنیا از دیدن رقابتهای ورزشکاران حاضر در این مسابقات نهایت بهرهبرداری را داشته باشند.
سردبیرسیاسی بصیرنیوز: رضا سیفایی