شرط ۵۰ میلیونی برای حضور در لیست امید!
بصیرنیوز، روز گذشته الهه کولایی از فعالان سیاسی اصلاحطلب اعلام کرد که در انتخابات مجلس برخی با رانت و رابطه وارد لیست امید شدهاند در همین راستا روزنامه آرمان امروز با علی صوفی رئیس ستاد انتخاباتی اصلاحطلبان در انتخابات مجلس گذشته گفتگو کرده است که بخشی از آن در ادامه می آید:
شما رئیس ستاد انتخاباتی امید در تهران بودید، فعالیت انتخاباتی نیازمند هزینه انتخاباتی است، هزینههای ستاد انتخاباتی اصلاحطلبان در مجلس از چه منابعی تامین میشد؟
تمام تلاش ستاد انتخاباتی این بود که هزینههای انتخاباتی از «اسپانسرها» گرفته شود. افرادی داوطلبانه بخشی از هزینهها را بر عهده میگرفتند. به عنوانمثال بسیاری از هواداران مردمی اصلاحات آپارتمان و مغازههای خود را به رایگان در اختیار ستاد انتخاباتی امید قرار میدادند. تعداد این افراد و این موارد آنقدر زیاد بود که حتی نمیتوانستیم پاسخگوی این افراد باشیم و عموما «اسپانسرها» از ستاد گلایه مند میشدند که چرا از مکانی که آنها در اختیار ستاد تهران قرار دادهاند، استفاده نمیشود.
کمک نقدی به ستادهای انتخاباتی از چه منابعی تامین میشد؟
حدود ۳۰۰ میلیون تومان توسط آقای مرعشی بهحساب ستاد واریز شد که بعدا به حساب کاندیدای حزب کارگزان گذاشته شد و فرد شناختهشدهای هم حدود ۱۰۰ میلیون بهحساب ستاد بهصورت نقدی واریز کرد و دیگر هیچ کمک نقدیای بهحساب واریز نشد تا اینکه لیست تهران بسته شد و بعد از بستن لیست قرار شد افرادی که در لیست امید تهران بودند نفری ۵۰ میلیون برای هزینههای ستادهای انتخاباتی به حساب ستاد تهران واریز کنند که از سی نفر آقای دکتر عارف دو برابر سهم خود را بهحساب ستاد انتخاباتی تهران واریز کردند. خانم صفدر حسینی هم سهم خود را پرداخت کرد. همچنین برخی دیگر هم تا سهم پنجاه میلیون را در چند بخش واریز کردند و عدهای هم کمتر از سهم خود دادند، با این وجود نصف مبلغی که پیشبینی میشد تامین نشد و همه این مبالغ در بین مناطق توزیع شد و در ستادهای انتخاباتی خرج شد و صورت آن کاملا موجود است و گزارش آن هم تهیهشده است. درمجموع زیر یک میلیارد در تهران هزینه شد. در همان موقع در جشنی که برای پیروزی گرفتند بنده اعلام کردم اگر کسی مدعی است که به ستاد تهران کمک نقدی کرده به ستاد اعلام کند و قطعا بهجز این موارد مورد دیگری نبوده است. البته شنیده شده فردی ۵۰۰میلیون به ستاد تهران کمک کرده است که این خبر اساسا همان موقع رد شد؛ اما حجم بالایی از هزینههای انتخاباتی توسط افرادی تامین شد که مثلا کارت فهرستهای انتخاباتی را چاپ میکردند که حدود پانزده میلیون کارت چاپ شد و هر شخصی بخشی از هزینه آن را پرداخت. افرادی هم بودند که حاضر بودند پذیرایی از فعالان ستادهای انتخاباتی را برعهده بگیرند.
در این گزینشها دختر صفدر حسینی بر اساس سهمیه حزبی وارد لیست شد یا او بهخاطر جایگاه خود توانست دخترش را وارد لیست انتخاباتی امید در تهران بکند؟
تجربهای را که اصلاحطلبان دریکی از دورههای انتخابات شورای شهر به دست آوردند تجربه خوبی نبود. در آن زمان مسئولیت ستادهای انتخاباتی را به شورای هماهنگی جبهه اصلاحات سپردند و شورای هماهنگی برای اعضای این شورا سهمیه تعیین کرد و این سهمیهها موجب شد که اولا نتوانستند تمام سی نفر را به شورا وارد کنند ولی در مجلس هر سی نفر وارد مجلس شدند و در درجه دوم از درون تصمیمات شورای عالی خانم الهه راستگو بیرون آمد، درنتیجه سهمیهبندی حزبی منتفی شد، در مرحله بعد شورای راهبردی جای آن نشست و در یک مقطعی شورای هماهنگی با شورای راهبردی دچار چالشهای موردی شد و نهایتا از تکلیف این دو شورا شورای عالی به وجود آمد که پذیرفته شد. شورای هماهنگی اصلاحات نمیتواند نماینده جامعه اصلاحطلبی باشد، و جامعه اصلاحطلبی بهمراتب بیشتر از احزاب اصلاحطلب هستند، کار از دست احزاب خارج شد و بر اساس آییننامه شورای عالی اصلاحات هیچگونه سهمیهای برای احزاب در نظر گرفته نشد، اما نهایتا افرادی که در لیست بودند قطعا با لابی حزبی هم توانستند وارد لیست امید شوند و احزاب تلاش میکردند کاندیدای حزبی خود را در لیست ۳۰ نفره قرار دهند و نمیتوان آن را انکار کرد، ولی هیچگونه سهمی برای احزاب وجود نداشت.