سردبیر سیاسی بصیرنیوز/

افزایش دامنه تحریم‌ها علیه ایران توسط دولت آمریکا

بصیر،

%d8%b3%db%8c%d9%81%d8%a7%db%8c%db%8c

در طول هفته گذشته مجلس نمایندگان و سنای آمریکا قانون ISA را به مدت ده سال دیگر تمدید نمود.

این قانون که به نام داماتو نیز معروف می‌باشد قانونی است که در سال ۱۹۹۶ با هدف تحریم بخش انرژی و صنعت نفت ایران در مجلس سنای ایالات متحده آمریکا به تصویب رسید.

این قانون در هر ده سال مجددا تمدید می‌شد و این تمدید در روزهای گذشته دومین تمدید این قانون از زمان وضع آن بوده است.
این در حالی است که بر طبق برجام نه تنها باید تحریم‌های گذشته علیه ایران برداشته می‌شد بلکه باید از اعمال تحریم های جدید نیز جلوگیری به عمل می‌آمد که با توجه به شرایط به وجود آمده هیچ کدام از این تعهدات اجرایی نشده است.
در مورد تحریم‌هایی که در روزهای آینده هم قرار است توسط دولت ترامپ برعلیه ایران توسعه داده شود و شامل موارد بیشتری نیز گردد اخبار ضد و نقیضی به گوش می‌رسد.

روزنامه فاینشنال تایمز در این مورد نوشته است که تیم انتقالی دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده در حال ارزیابی گزینه‌های احتمالی برای اعمال تحریم‌های جدید غیرهسته‌ای علیه ایران است.
روزنامه فایننشال تایمز، با ذکر این مقدمه نوشت که تیم آقای ترامپ در حال رایزنی با قانون‌گذاران جمهوری‌خواه کنگره درباره مجازات‌های اقتصادی علیه ایران است که از نظر فنی ناقض توافق هسته‌ای دولت باراک اوباما با ایران نباشد.
بر اساس این گزارش، یکی از مقام‌های کنگره آمریکا که با اعضای تیم انتقالی دونالد ترامپ در تماس نزدیک است می‌گوید که «آنها به دقت گزینه‌های ممکن – که تحریم‌های غیرهسته‌ای را شامل می‌شوند – تحت بررسی قرار داده‌اند.»
به نوشته فایننشال تایمز، این تدابیر احتمالی با برنامه موشک‌های بالیستیک ایران و کارنامه حقوق بشری آن کشور مرتبط هستند.
این روزنامه، که هویت منابع خود را فاش نکرده، در ادامه به نقل از آنها می‌نویسد چنین راهکاری به دولت ترامپ اجازه می‌دهد حکومت ایران را در موضوعاتی مانند حمایت از تروریسم و سیاست‌های سرکوبگرایانه‌اش تحت فشار قرار دهد.
اقدام خصمانه‌ی دیگری در مجلس نمایندگان آمریکا علیه ایران در حال طرح‌ریزی است که لایحه بودجه دفاعی ۲۰۱۷ رئیس جمهوری بعدی آمریکا را ملزم به افزایش نظارت بر تهدیدهای ایران می‌کند .
بر اساس لایحه بودجه دفاعی سال ۲۰۱۷ ایالات متحده که روز جمعه در مجلس نمایندگان با ۳۷۵ رأی موافق در برابر ۳۴ رأی مخالف به تصویب رسید، دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا که از بهمن ماه آغاز به کار می‌کند، ملزم خواهد شد تا نظارت بر تهدیدهای ناشی از فعالیت‌های نظامی ایران را افزایش دهد.
بر اساس این لایحه، مدیر اطلاعات ملی آمریکا هر سه ماه گزارشی را در (( توضیح هر گونه پرتاب موشک بالیستیک از سوی ایران که مورد تایید واقع شده باشد)) را باید به کنگره ارائه دهد.
یک گزارش دیگر نیز باید هر سه ماه یک بار از سوی وزیران خارجه و خزانه داری به منظور اطلاع رسانی به کنگره درباره فعالیت‌های خود در زمینه «اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه اشخاص یا نهادهای مرتبط با آزمایش‌های تایید شده موشکی بالیستیک ایران» ارسال کنند.
بر اساس متن این لایحه، در فاصله حداکثر ۱۸۰ روز پس از اجرای لایحه، وزیر دفاع ایالات متحده و همچنین وزیر خارجه باید مشترکا در کمیته‌های دفاع و روابط خارجی کنگره حضور یافته و در مورد «همکاری‌های بین ایران و فدراسیون روسیه» گزارش دهند.
همچنین وزیر خارجه همچنین ملزم خواهد بود در نشست جداگانه‌ای در کنگره شرکت و درباره «استفاده حکومت ایران از نهادهای تجاری برای فعالیت‌های غیرقانونی نظامی و غیرنظامی» گزارشی را به قانون‌گذاران ارائه دهد.
با توجه به مطالب بیان شده باید منتظر گسترش تحریم‌ها و افزایش بی‌تعهدی آمریکا نسبت به معاهده برجام بوده و نقض مکرر آن را شاهد باشیم. امید است که واکنشی در خور و شایسته از سوی مسئولین دولت در این مورد شاهد باشیم تا دولت آمریکا از این بیشتر دامنه بدعهدی خود را گسترش ندهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا