برای کاهش قند و چربی خون بامیه بخورید
بصیرنیوز،مهران زمانزاده متخصص بیماریهای غدد و داخلی در ارتباط با اینکه افراد دیابتی بهتر است چه غذاهایی مصرف کنند، گفت: برخی از انواع برنجهای قهوهای فرآوری نشده دارای فیبر زیادی هستند و میتوانند به عنوان بخشی از یک وعده غذایی متعادل توسط افراد دیابتی مصرف شوند البته بهتر است برنج قهوهای را با سایر مواد غذایی مخلوط کرده تا مقدار قند خون فرد در تعادل باقی بماند.
متخصص بیماریهای غدد و داخلی اضافه کرد: از آنجایی که برنج حاوی مقادیر زیاد کربوهیدرات است باید با غذاهای دیگر خورده شود. همچنین سبزیجات دارای مقادیر زیادی فیبر، ویتامین و مواد مغذی هستند و اگر چه از کربوهیدراتها تشکیل شده ولی مقدار کربوهیدرات موجود در سبزیجات به مراتب از غلات کمتر است.
زمانزاده افزود: غذاهایی که حاوی مقادیر کمی کربوهیدرات و مقادیر زیادی فیبر هستند میتوانند وعده غذایی رضایتبخشتری برای یک فرد دیابتی باشد. همچنین غذاهای زیادی میتواند جایگزین برنج شوند برای مثال گل کلم، قارچ، بادنجان شامل همان مقدار کربوهیدرات موجود در برنج است اما مقادیر بیشتری پروتئین و فیبر دارد.
وی خاطرنشان کرد: بامیه سرشار از اسیدفولیک ویتامین A و C بوده و منبع خوبی از منیزیم، پتاسیم و فیبر غذایی است بنابراین میتوان گفت که بامیه در کاهش قند و چربی خون در افراد دیابتی بسیار مؤثر است.