در این روزهای آغاز سال، روزهایی که معطر به عطر میلاد بانوی دو عالم است، چه حسی قشنگتر از آنکه بخواهیم کاری کنیم تا هم فرزندی پوزشخواه باشیم و هم مصمم برای آنکه قدم در راهی بگذاریم که خواست خدا و مادر است؟! در همین راستا، چند توصیه معنوی، یادگار ما است برای آغاز سال جدید، معطر به عطر فاطمی سلاماللهعلیها.
روز زیارتی حضرت
هر روز از ایام هفته، مختص به یک یا چندتن از ائمه هدات علیهمالسلام است تا ایاممان متبرک به یاد و نام آن بزرگواران باشد. چنانچه در مفاتیحالجنان نیز آمده است، روز زیارت امیرالمؤمنین علیهالسلام و حضرت زهرا سلاماللهعلیها، روز یکشنبه است و از بین ساعات شبانهروز، ساعت آخر شب؛ نزدیک اذان صبح، متعلق به ایشان است.
زیارت مخصوص حضرت
آنچه در زیارت مخصوص حضرت فاطمه سلاماللهعلیها، در روز یکشنبه وارد شده است، بدین شرح است: «اَلسَّلامُ عَلَیک یا مُمْتَحَنَهُ امْتَحَنَک الَّذى خَلَقَک فَوَجَدَک لِمَا امْتَحَنَک صابِرَهً اَنَا لَک مُصَدِّقٌ صابِرٌ عَلى ما اَتى بِهِ اَبُوک وَ وَصِیهُ صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِما وَ اَنَا اَسْئَلُک اِنْ کنْتُ صَدَّقْتُک اِلاّ اَلْحَقْتِنى بِتَصْدیقى لَهُما لِتُسَرَّ نَفْسى فَاشْهَدى اَنّى ظاهِرٌ بِوَلایتِک وَ وِلایهِ آلِ بَیتِک صَلَواتُ اللّهِ عَلَیهِمْ اَجْمَعینَ». سلام بر تو اى آزمایششده، آزمودت آن خدایى که تو را آفرید، پس تو را در آنچه آزمود بردبار یافت و من مقام شامخت را تصدیق دارم و بر آنچه پدرت و همچنین وصى او -که درود خدا بر ایشان باد- آوردهاند، صابرم و از تو میخواهم که اگر تو را تصدیق کردهام تصدیق مرا به آن دو نیز برسانى تا دلم را شاد گردانى و گواه باش که من پشتگرم به ولایت تو و ولایت خاندانت صلواتاللهعلیهماجمعین هستم.
و یا در روایت دیگری آمده: «السَّلامُ عَلَیْکِ یَا مُمْتَحَنَهُ امْتَحَنَکِ الَّذِی خَلَقَکِ قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَکِ وَ کُنْتِ لِمَا امْتَحَنَکِ بِهِ صَابِرَهً وَ نَحْنُ لَکِ أَوْلِیَاءُ مُصَدِّقُونَ وَ لِکُلِّ مَا أَتَى بِهِ أَبُوکِ صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ وَ أَتَى بِهِ وَصِیُّهُ عَلَیْهِ السَّلامُ مُسَلِّمُونَ وَ نَحْنُ نَسْأَلُکَ اللهُمَّ إِذْ کُنَّا مُصَدِّقِینَ لَهُمْ أَنْ تُلْحِقَنَا بِتَصْدِیقِنَا بِالدَّرَجَهِ الْعَالِیَهِ لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنَا بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنَا بِوِلایَتِهِمْ [بِوَلایَتِهِمْ] عَلَیْهِمُ السَّلامُ». سلام بر تو ای آزمودهشده، آزمودت آنکه تو را آفرید پیش از آفریدنت در دنیا، و در آن آزمون شکیبا بودی و ما دوستان و تصدیقکنندگان توییم، و به همه آنچه پدر بزرگوارت -درود خدا بر او خاندانش باد- و جانشینش -درود بر او- آوردند، سر میسپاریم. خدایا! از تو میخواهم ازآنرو که تصدیقکنندگان آن بزرگواران بودیم، ما را به خاطر این باور به درجه والا برسانی، تا خود را بشارت دهیم که پاک گشتیم و به ولایت آنان.
نماز استغاثه به حضرت
در روایتى از امام صادق علیهالسلام آمده است: هرگاه حاجت مهمى داشتى بهگونهاى که از نظر روحى در فشار شدید باشى، دو رکعت نماز بخوان و پس از نماز، سه بار تکبیر بگو و سپس تسبیح حضرت زهرا سلاماللهعلیها را بگو، آنگاه به سجده برو و صد مرتبه بگو: «یا مَوْلاتى یا فاطِمَهُ اَغیثینى». سپس سمت راست صورت را بر زمین بگذار و همین جمله را صد بار بگو؛ سپس دوباره پیشانی را گذاشته و همین ذکر را بگو؛ بعد سمت چپ صورتت را؛ و بار دیگر به سجده برو و همین جمله را ۱۱۰ مرتبه بگو، سپس حاجت خود را از خداوند بخواه که انشاءاللّه برآورده مىسازد (بحارالانوار، ج۹۱، ص۳۰).
در مکارمالاخلاق طبرسی نیز نماز استغاثه به این شکل آمده است: دو رکعت نماز بهجا میآورى، سپس به سجده میروى، و صد مرتبه میگویى: «یا فاطمه». آنگاه جانب راست صورت خویش را به زمین میگذارى و صد مرتبه میگویى، سپس جانب چپ صورتت را و صد مرتبه میگویى، دوباره به سجده میروى و 110 مرتبه میگویى، پس میخوانی: «یا آمِناً مِنْ کُلِّ شَیْىءٍ وَ کُلُّ شَیْىءٍ مِنْکَ خآئِفٌ حَذِرٌ اَسْئَلُکَ بِاَمْنِکَ مِنْ کُلِّ شَىْءٍ وَ خَوْفِ کُلِّ شَىْءٍ مِنْکَ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تُعْطِیَنى اَماناً لِنَفْسى وَ أَهْلى وَ مالى وَ وَلَدى حَتّى لا اَخافَ اَحَداً وَ لا اَحْذَرَ مِنْ شَىْءٍ اَبَدَاً اِنَّکَ عَلى کُلِّ شَیْى ءٍ قَدیرٌ».
نماز حضرت
نماز حضرت زهرا سلاماللهعلیها، دو رکعت است؛ که در رکعت اول بعد از حمد ۱۰۰ مرتبه سوره قدر و در رکعت دوم بعد از حمد ۱۰۰ مرتبه سوره توحید خوانده مىشود.
هدیه به حضرت
آیتالله وحیدخراسانی به عموم مردم تلاوت روزانه سوره یاسین و هدیهکردن ثواب آن به حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها را سفارش میکنند.
به حق فاطمه سلاماللهعلیها
عالِم ربانى و عارف صمدانى، مرحوم آیتاللّه ملاعلى معصومى همدانى، فرموده بودند که براى برآوردهشدن حاجات و توسل به حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها، ۵۳۰ بار بگویید: «اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى فاطِمَهَ و أَبیها و بَعلِها و بَنیها بِعَدَدِ ما أَحاطَ بِهِ عِلمُکَ»؛ خدایا! به تعداد آنچه دانش تو بر آن احاطه دارد، بر فاطمه و پدر و همسر و فرزندانش درود فرست. یا ۵۳۰ بار بگویید: «إِلهى بِحَقِّ فاطِمَهَ و أَبیها و بَعلِها و بَنیها والسِّرِّ الْمُسْتَودَعِ فیها»؛ خداى من! به حق فاطمه و پدر و همسر و فرزندانش و آن راز به ودیعه نهادهشده در وجود او، [حاجاتم را برآورده کن].